مستاجران بخوانند؛ مالکان در چهار مورد می‌توانند حکم تخلیه را دریافت کنند خبر جدید درباره افزایش مبلغ کالابرگ نحوه احراز هویت خریداران طلا پیش از معامله آخرین قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۴۰۵/۰۴/۰۱ ریزش سنگین شاخص بورس اطلاعیه مهم سازمان تامین اجتماعی درباره حقوق بازنشستگان خرداد ۱۴۰۵ قیمت جدید گوشت قرمز امروز اول تیر ۱۴۰۵/ راسته گوسفندی چند شد؟ + جدول تخفیف ۲۰ درصدی قبوض آب برای مشترکان کم‌مصرف اعلام جزییات افزایش رقم کالابرگ حقوق بازنشستگان پرداخت شد پیش بینی قیمت دلار دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ / حرکت نزولی دلار به سوی حمایت ۱۵۵ هزار تومانی پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ / افت بازار طلا در امتداد خوش‌بینی سیاسی آخرین فرصت برای استفاده از طرح رایگان ارتقای ایمنی خودرو‌های خانواده ۲۰۶، ۲۰۷ و رانا آخرین قیمت جدید سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۴۰۵/۰۳/۳۱ قیمت جدید محصولات سایپا شرایط واریز وجه ایران خودرو سیزدهمین دوره فروش

هراس واشنگتن از توقیف «نفتکش‌های ایران»

هراس واشنگتن از توقیف «نفتکش‌های ایران» منابع آمریکایی ادعا کرده‌اند دولت ترامپ توقیف نفتکش‌های حامل نفت ایران را به‌عنوان یکی از گزینه‌ها در خلال مذاکرات بررسی کرده، اما به دلیل هراس از واکنش تهران به چنین اقدامی، فعلا از آن خودداری کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۶ - ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ - 2026 February 11
کد خبر: ۳۰۱۵۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ مقامات آمریکایی می‌گویند که دولت این کشور قصد داشته برای فشار بر ایران در جریان مذاکرات، نفتکش‌هایی که در حمل نفت ایران نقش دارند را توقیف کند، اما از ترس «اقدام تلافی‌جویانه تقریباً قطعی تهران» و تأثیر آن بر بازارهای جهانی نفت، فعلاً از این اقدام خودداری کرده‌ است.

روزنامه «وال‌استریت ژورنال» می‌نویسد: «این نفتکش‌ها که بخشی از «ناوگان سایه» محسوب می‌شوند، به انتقال نفت از چندین کشور تحت تحریم به چین و سایر خریداران کمک می‌کنند.»

با این حال، به گفته برخی مقام‌های آمریکایی، گزینه توقیف نفتکش‌ها که یکی از چند سناریوی مورد بحث در کاخ سفید برای وادار کردن تهران به دستیابی به توافقی در محدود کردن برنامه هسته‌ای‌اش است، با موانع زیادی روبه‌روست.

در این گزارش آمده است: «احتمال می‌رود ایران در واکنش به تشدید اقدامات آمریکا، نفتکش‌های حامل نفت متحدان آمریکا در منطقه را توقیف کند یا حتی تنگه هرمز را که تا ۲۵ درصد از عرضه نفت جهان از آن عبور می‌کند، مین‌گذاری کند. هر یک از این اقدامات می‌تواند قیمت نفت را به‌شدت افزایش دهد و برای کاخ سفید بحران سیاسی ایجاد کند.»

رسانه آمریکایی به نقل از یک استاد دانشگاه می‌نویسد: «بستن تنگه به نفع هیچ‌کس نیست، اما اگر ایران احساس کند در تنگنا قرار گرفته، این کار را خواهد کرد و از نظر لجستیکی هم توان آن را دارد.»

او افزود: سایر کشورهای خلیج فارس در صادرات نفت با چالش‌های بزرگی مواجه خواهند شد و به ترامپ نیز یادآوری کرد که ایران، ونزوئلا نیست./ایسنا

کلمات کلیدی: نفتکش
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار