اختلاف فاحش وزرای فعلی و اسبق پنتاگون در قبال ایران-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

اختلاف فاحش وزرای فعلی و اسبق پنتاگون در قبال ایران

در حالی دیشب اسپر از آمادگی کامل برای مقابله با ایران سخن به میان آورده که لئون پانه تا و جیمز ماتیس خواستار بازگشت کاخ سفید به میز مذاکره با ایران شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 09
کد خبر: ۳۰۲۶۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ بیش از هجده ماه از زمان خروج غیرقانونی ایالات متحده آمریکا از موافقت نامه بین المللی برجام که ضمانت قطعنامه شورای امنیت را نیز پشت سر خویش داشت، می گذرد. با این حال و علی رغم توصیه های مکرر مقامات سابق واشنگتن و کشورهای اروپایی مبنی بر بازگشت کاخ سفید به برجام؛ ترامپ و تیم همراهش مصرانه بر موضع نابه جای خویش پای می فشارند.

 

در جدیدترین این موضع گیری ها، وزیر دفاع آمریکا با متهم کردن ایران به ایجاد بی‌ثباتی در منطقه غرب آسیا، گفت واشنگتن در تلاش است تا با دستیابی به یک توافق جامع، ایران را به یک «کشور عادی» تبدیل کند.

 

اسپر که با شبکه «فاکس نیوز» گفت‌وگو می‌کرد با رد گزارش‌های منتشر شده در مورد احتمال اعزام ۱۴۰۰۰ نیروی نظامی آمریکا به خلیج فارس و غرب آسیا، مدعی شد که نیروهایی که پیش از این به این منطقه اعزام شده‌اند، بازدارندگی لازم را در برابر ایران ایجاد کرده‌ و مانع حمله تهران به منافع آمریکا در منطقه شده‌اند.

 

وی با این وجود گفت واشنگتن آماده است برای حفظ این بازدارندگی، موضع نظامی خود در منطقه را به نحو لازم اصلاح کرده و تغییر دهد.

 

اسپر افزود: «ما برای پاسخ دادن آمادگی کامل داریم و این کاملا به رفتار ایران بستگی دارد. ایران نباید خویشتنداری ما را به ضعف تفسیر کند.»

 

او با متهم کردن ایران به ایجاد بی‌ثباتی در غرب آسیا و شمال آفریقا، از فعالیت‌های منطقه‌ای، برنامه موشکی و هسته‌ای و همچنین بازداشت اتباع آمریکا توسط ایران انتقاد کرد و گفت واشنگتن به دنبال یک «توافق جامع» با ایران است که «از شر این‌ها خلاص شویم.»

 

وی مانند دیگر مقام‌های ارشد آمریکا گفت هدف نهایی واشنگتن این است که ایران به «کشوری عادی» بدل شود.

 

وزیر دفاع آمریکا در ادامه این مصاحبه در پاسخ به سؤالی در مورد عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از شمال سوریه و اینکه آیا واشنگتن در حال خروج از غرب آسیا است، این موضوع را رد کرد و گفت: «ما از مناطق مرزی با ترکیه دور شدیم، چون یک متحد دیرینه ما می‌خواست وارد [این مناطق] شود و با تهدید تروریسمی که از این ناحیه احساس می‌کرد، مقابل کند.»

 

اسپر گفت واشنگتن به آنکارا توصیه کرده بود که در شمال سوریه عملیات نظامی انجام ندهد، اما در عین حال نیروهای خود را از این مناطق خارج کرد تا نظامیان آمریکایی در خط آتش و تهدید حمله نظامی قرار نداشته باشند.

 

او در مورد از سرگیری مذاکرات آمریکا با طالبان هم گفت بعد از گذشت ۱۸ سال از حضور نظامی آمریکا در افغانستان، اکنون روشن است که تنها راه پایان دادن به بحران در این کشور دستیابی به یک «توافق میان طالبان و دولت افغانستان است تا اطمینان یابیم که این کشور به مأمن تروریست‌ها تبدیل نمی‌شود.»

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر روسیه و به خصوص چین تهدیدات بلندمدت پیش روی آمریکا هستند، گفت خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان این امکان را به پنتاگون می‌دهد تا با نیروی بیشتری بر تهدیدات بلندمدت، یعنی مسکو و پکن متمرکز شود.

 

در سال ۲۰۱۷ برای اولین بار در سند راهبرد امنیت ملی آمریکا از چین در کنار روسیه به عنوان یک رقیب راهبردی برای آمریکا یاد شد و از آن زمان مقام‌های آمریکایی عنوان می‌کنند که تمرکز اصلی ارتش این کشور افزایش آمادگی و توان نظامی برای مقابله با این دو تهدید است. همزمان آمریکا تحرکاتی را برای کاهش نیروهایش در غرب آسیا آغاز کرده است.

 

وزرای دفاع سابق آمریکا خواستار گفتگوی ترامپ با ایران شدند

در جریان نشستی در واشنگتن، وزرای دفاع سابق آمریکا بر ضرورت مذاکرات مجدد با ایران تاکید کردند.

 

در این نشست «لئون پانه تا»، وزیر دفاع سابق آمریکا در دولت اوباما اذعان کرد که ما نیاز داریم به میز مذاکره با ایران بازگردیم. به گفته وزیر دفاع دولت اوباما، آن سیاستی که در حال حاضر از سوی واشنگتن در برابر ایران دنبال می‌شود چندان موثر نیست.

 

سخنرانی دو وزیر دفاع سابق آمریکا در جریان «نشست سالانه اجلاس دفاع ملی ریگان» صورت گرفت.

 

در این نشست همچنین «جیمز ماتیس»، وزیر دفاع سابق آمریکا در دولت ترامپ مدعی شد که توانایی هسته‌ای ایران تهدیدی علیه امنیت بین‌الملل است و در ادامه بر ضرورت بازگشت به میز مذاکره با ایران تاکید کرد.

 

اظهارات وزرای دفاع سابق آمریکا درباره لزوم بازگشت به مذاکره با ایران در حالی بیان شده که پیش از این نیز بسیاری از منابع داخلی در آمریکا سیاست فشار حداکثری این کشور علیه ایران را شکست خورده عنوان کرده بودند.

ارسال نظر