شرایط برای خریداران مسکن سخت‌تر شد/ قیمت وام مسکن چقدر افزایش پیدا کرد؟ عصر قدرت کریدوری؛ وقتی جهان دوباره ارزش راه را کشف می‌کند وزیر راه: ایران به بن‌بست نمی‌رسد/چرا آزادراه حرم تا حرم مهم است؟ وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات ناترازی برق برطرف شده است راز عدم تحقق نفت 200 دلاری؛ چین واقعاً قیمت نفت را کنترل کرد؟ سرمایه‌گذاری 30همتی در اینچه‌برون/5برنامه توسعه ای برای کریدور شرق خزر قیمت گوشت گوسفند اعلام شد/ هر کیلو گوشت وارداتی چند دلار برای ایرانی‌ها تمام می‌شود؟ قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / دلار ۶ پله بالا رفت + جدول قیمت نفت از ۱۰۰ دلار گذشت افزایش مبلغ کالابرگ به کجا رسید؟ افزایش حقوق کارگران نهایی شد؟ قطعنامه ضدایرانی شورای حکام تصویب شد / پرونده ایران پس از ۲۰ سال به شورای امنیت رفت قیمت طلا امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / هر گرم طلا ۸۱۱ هزار تومان گران شد + جدول قیمت سکه امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / سکه ۲۴۱ میلیون تومان شد + جدول شرایط فروش ۳ محصول زاوینا موتور آخرین قیمت سکه امروز چهارشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ / جزییات قیمت انواع سکه‌ها

وزارت نیرو: ارتباط میان تخریب رادار‌های کشور‌های متخاصم با افزایش بارش‌های ایران صحت ندارد

وزارت نیرو: ارتباط میان تخریب رادار‌های کشور‌های متخاصم با افزایش بارش‌های ایران صحت ندارد وزارت نیرو در گزارشی اعلام کرد که در پی ورود سامانه‌های بارشی به کشور و رخ دادن بارش در نقاط مختلف کشور همزمان با دوران جنگ، ادعا‌هایی در فضای مجازی مطرح شده که اختلال یا تخریب سامانه‌های راداری کشور‌های متخاصم را عامل تغییر در الگوی بارشی دانسته و رادار‌های هدف قرار گرفته را به عنوان عاملی برای پیشگیری از ورود سامانه‌های بارشی به کشور بیان کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۹ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۵ - 2026 April 04
کد خبر: ۳۰۵۰۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت نیرو شائبه ارتباط میان تخریب رادار‌های کشور‌های متخاصم با افزایش بارش‌های ایران را تکذیب کرد.

وزارت نیرو در گزارشی اعلام کرد که در پی ورود سامانه‌های بارشی به کشور و رخ دادن بارش در نقاط مختلف کشور همزمان با دوران جنگ، ادعا‌هایی در فضای مجازی مطرح شده که اختلال یا تخریب سامانه‌های راداری کشور‌های متخاصم را عامل تغییر در الگوی بارشی دانسته و رادار‌های هدف قرار گرفته را به عنوان عاملی برای پیشگیری از ورود سامانه‌های بارشی به کشور بیان کرده‌اند.

براساس گزارش‌های موجود، سازمان هواشناسی کشور در پیش‌بینی هفتگی خود که روز ۱۱ اسفند ماه صادر شده بود، از وقوع رخداد‌های بارشی در کشور خبر داده و پیش‌بینی کرده بود که از روز ۲۵ اسفند تا ۲۳ فروردین، بارش‌های فرانرمال (بیش از حد نرمال) در بسیاری از استان‌ها رخ دهد.

این پیش‌بینی با توجه به الگو‌های جوی و داده‌های اقلیمی صورت گرفته و می‌تواند بیانگر عدم ارتباط وقایع رخ داده در طی جنگ با وضعیت بارشی کشور باشد.

بر اساس دانش هواشناسی، سامانه‌های راداری صرفاً نقش «پایش، ردیابی و اندازه‌گیری» پدیده‌های جوی را بر عهده دارند و هیچ نقشی در ایجاد، تشدید، کاهش یا جلوگیری از بارش ندارند.

این سامانه‌ها امواج رادیویی ارسال می‌کنند که پس از برخورد به ذرات موجود در جو (مانند قطرات باران و بلور‌های یخ) بازتابیده و اطلاعاتی درباره موقعیت، شدت و نوع بارش ارائه می‌دهند. به عبارت ساده‌تر، رادار‌ها ابزار مشاهده و رصد هستند، نه عامل شکل‌دهنده به ابر‌ها یا بارندگی.

بارورسازی ابرها؛ محدود و محلی

هرچند فناوری‌هایی مانند بارورسازی ابر‌ها به استناد گزارش‌های رسمی مراجع معتبر در تعدادی از کشور‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما کارشناسان تأکید می‌کنند که اثرگذاری این فناوری محدود بوده و بستگی به ویژگی‌های سامانه‌های جوی داشته و توانایی تغییر گسترده در الگو‌های بارشی در مقیاس منطقه‌ای را ندارد. این روش‌ها معمولاً برای افزایش بارش تا ۲۰ درصد در مناطق مناسب و در شرایط جوی خاص به کار می‌روند.

مستند به این اطلاعات می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که افزایش بارش‌های بهاری در ایران مطابق پیش بینی‌های هواشناسی قابل انتظار بوده و چه بسا در صورت عدم وقوع جنگ و انجام معمول عملیات بارورسازی باتوجه به سامانه‌های بارشی مستعد امکان افزایش دریافت نزولات جوی در مناطق کم بارش مانند تهران و البرز وجود داشت./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار