هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است فیدان: موضع تهاجمی اسرائیل مشکل کل جهان شده است هیئت پاکستانی برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید به تهران می‌آید
حسین امیدیان، دبیر جبهه فرهنگی انقلاب البرز در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

مرجعیت حکم ولی‌فقیه در لغو سفر حج

حسین امیدیان، دبیر جبهه فرهنگی انقلاب البرز با بیان لزوم توجه به حکم ولی‌فقیه در زمینه اعزام به مناسک حج در شرایط خاص گفت: باید با عقلانیت جلوی تحرکات فضاسازی‌های ضدایرانی ایستاد.
حسین امیدیان؛ دبیر جبهه فرهنگی انقلاب البرز
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 April 22
کد خبر: ۳۰۶۲۴۵

مرجعیت حکم ولی‌فقیه در لغو سفر حج

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ اعلام سازمان حج و زیارت مبنی بر اعزام ۳۰ هزار زائر ایرانی به حج تمتع ۱۴۰۵ در حالی است که شرایط جنگی ادامه دارد و عربستان به عنوان میزبان حج، در عمل در ائتلاف غربی علیه ایران مشارکت کرده است.

تحلیل‌ ها نشان می دهد حج با وجود فرصت‌های ارزشمند دینی، دیپلماتیک و نمادین آن، با تهدیدهای جدی امنیتی، حقوقی و فقهی ازجمله سابقه تلخ کشتار حجاج در سال‌های ۱۳۶۶ و ۱۳۹۴، خطر گروگان‌گیری و نبود تضامین‌ مؤثر بین‌المللی مواجه است.

اگر ایران در شرایط عادی بخواهد «ممنوعیت سفر حج» اعلام کند، آن‌ها با فضاسازی دروغین و جعل روایت گزاره شیعه هراسی را دنبال می‌کنند

در این میان یکی از بزرگترین نگرانی‌ها، احتمال استفاده از زائران ایرانی به عنوان «سپر انسانی» یا ابزار چانه‌زنی دیپلماتیک در بحبوحه جنگ است. وزیر امور خارجه عربستان به صراحت اعلام کرد، اعتماد میان دو کشور «به کلی از بین رفته است». این اظهارات نشان‌دهنده میزان بالای تنش و بی‌اعتمادی متقابل است.

با این اوصاف، به نظر می‌آید مقتضای احتیاط فقهی در شرایط کنونی، اعزام نکردن یا اعزام حداقلی (با رعایت شدیدترین تدابیر امنیتی) است. اما در مقابل، استدلال «مهمات دین» و «تثبیت حضور ایران در صحنه حج» نیز قابل تأمل است.

حسین امیدیان، دبیر جبهه فرهنگی انقلاب البرز درباره اعزام حجاج به مناسک حج در شرایط خاص منطقه و روابط ایران با عربستان به خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: در دنیای اسلام، حکام غرب پرست و «اهالی جزیره اپستین» در حال القای این گزاره دروغین هستند که شیعیان مخالف آموزه‌های اسلام هستند و شیعیان را گاهی از اسلام جدا می‌دانند. طبعاً اگر ایران در شرایط عادی بخواهد «ممنوعیت سفر حج» اعلام کند، آن‌ها با فضاسازی دروغین و جعل روایت گزاره شیعه هراسی را دنبال می‌کنند.

وی افزود: علاوه بر این، عربستان در برابر این گزاره که «در کنار آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار دارد»، می‌تواند ادعا کند در جنگ تحمیلی 12 روزه حدود 40 هزار حجاج ایرانی را سالم تحویل ایران داد. در جنگ تحمیلی اخیر موسوم به «جنگ رمضان» نیز حدود 40 50 هزار حجاج ایرانی در عربستان مناسک خود را انجام دادند و سالم به کشور بازگشتند. حال چرا باید ایران چنین ادعاهایی را درباره سعودی‌ها مطرح کند؟ 

دبیر جبهه فرهنگی انقلاب البرز با بیان اینکه باید فضاسازی علیه ایران شکسته شود، عنوان کرد: باید حجاج در فرایند ثبت‌نام قرار بگیرند، کارهای عادی قبل از اعزام انجام شود و درنهایت، نزدیک زمان اعزام اگر بر جمهوری اسلامی ایران مسجل شد عربستان همکاری‌های پشت‌پرده یا علنی با آمریکای تروریست دارد، آن وقت جلوی اعزام حجاج گرفته شود. 

مردم و جریان‌های سیاسی در موضوع حج باید مراقب باشند در پازل دشمن بازی نکنند

امیدیان گفت: درحال حاضر نباید جمهوری اسلامی با اقدامات شتاب‌زده دست همسایگان ازجمله عربستان بهانه دهد تا ادعاهایی علیه ایران مطرح نشود و ایران در «انزوای اسلامی» قرار نگیرد. حکام سعودی با اقدامات رسانه‌ای می‌توانند علیه ایران و شیعیان در موقعیت حساس کنونی فضاسازی کنند و باید با عقلانیت جلوی تحرکات اینچنینی ایستاد. 

وی تصریح کرد: همانند دهه 60، ایران برای تعطیلی فریضه حج به حکم ولی‌فقیه نیاز دارد و تا چنین حکمی صادر نشده است، نباید اقدامات شتاب‌زده کرد و دستگاه‌های اداری و اجرایی باید کارهای خود را انجام دهند. طبعاً ولی‌فقیه و مسئولان ارشد نظام تمام تمرکز خود را بر حفظ سلامت حجاج گذاشته‌اند و نباید با اقدامات هیجانی سبب‌ساز برخی القائات دشمنان شد. 

دبیر جبهه فرهنگی انقلاب البرز تأکید کرد: مردم و جریان‌های سیاسی در موضوع حج باید مراقب باشند در پازل دشمن بازی نکنند تا خدای ناکرده دشمنان توطئه انزوای جمهوری اسلامی را در سر بپرورانند، کما اینکه شاهد بودیم به‌تازگی در یکی از کشورهای کوچک حوزه خلیج‌فارس خواننده‌ای اقدامی تحریک‌آمیز انجام داد. 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار