رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد

جزئیات جدید از دیپلماسی جنگی ایران و روسیه/جلالی: عراقچی با پوتین دیدار می‌کند / ۱۱ تماس تلفنی و ۳ گفتگوی پزشکیان با پوتین از آغاز جنگ

جزئیات جدید از دیپلماسی جنگی ایران و روسیه/جلالی: عراقچی با پوتین دیدار می‌کند / ۱۱ تماس تلفنی و ۳ گفتگوی پزشکیان با پوتین از آغاز جنگ  سفیر ایران در روسیه ضمن بیان جزئیات دیدارها و برنامه سفر وزیر خارجه به مسکو از دیدار عراقچی با رئیس جمهور این کشور خبر داد. 
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۱ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 April 26
کد خبر: ۳۰۶۶۰۰

به گزارش راهبردمعاصر، «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در گفت‌وگویی در ارتباط با سفر سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه به روسیه، با بیان این‌که این سفر در روز دوشنبه انجام خواهد شد و آقای عراقچی در این سفر با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه دیدار خواهد کرد، افزود: با توجه به روابط دوجانبه بین دو کشور و همچنین مقوله همسایگی و رویکرد مشترکی که دو کشور در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی دارند، شاهد تماس‌های سطح بالا بین مقامات دو کشور به صورت مرتب هستیم، چنان‌که از آغاز جنگ رمضان، ۱۱ بار تماس تلفنی بین وزیران خارجه دو کشور برقرار شده که برخی از این تماس‌ها با ابتکارات ایران و برخی دیگر به ابتکار روسیه بوده است.

وی همچنین اشاره کرد که در این مدت، سه بار گفت‌وگوی تلفنی بین آقای پزشکیان و پوتین انجام شده و این دو مقام عالی‌رتبه در ارتباط با مسائل دوجانبه و همچنین تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران رایزنی و گفتگو کردند.

سفیر ایران در مسکو افزود: طبیعی است که هر زمان فرصت فراهم شود مقامات دو کشور به صورت حضوری نیز با یکدیگر گفت‌وگو و رایزنی می‌کنند. آقای عراقچی نیز در سفری که به مسکو خواهند داشت، در ارتباط با آخرین وضعیت مذاکرات، آتش بس و تحولات پیرامونی با مقامات روسیه رایزنی و گزارشی از این مذاکرات به مقامات مسکو ارائه خواهند کرد.
جلالی خاطرنشان کرد: اگر ابتکاراتی وجود داشته باشد دو طرف در این ارتباط و همچنین ابتکارات مشترک رایزنی و گفت‌وگو انجام خواهند داد.

دیپلمات ارشد ایران در روسیه در پاسخ به این پرسش که انتظار ایران از روسیه به خصوص با توجه به جنگ رمضان و تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران چیست؟ گفت: روسیه بعد از شروع جنگ رمضان، تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم کرد. وزارت خارجه روسیه بیانیه‌های محکم و قوی در محکومیت این تجاوز صادر و آقای پوتین اولین رهبری بود که شهادت مقام معظم رهبری را تسلیت گفت. از دیگر سو اولین رهبری بود که انتخاب آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر جدید ایران را تبریک گفت.

وی ادامه داد: ایران و روسیه در مجامع بین‌المللی نیز همکاری خوبی دارند، به خصوص ما این همکاری را در جریان قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل مشاهده کردیم. قطعنامه‌ای که با حمایت آمریکا در مورد تنگه هرمز مطرح شده بود، قطعنامه‌ای نامتوازن و غیر منطقی بود که روسیه و چین با این قطعنامه مخالفت و آن را وتو کردند.

جلالی با بیان این‌که روسیه معتقد است که باید به ریشه‌های اصلی بحران در تنگه هرمز توجه داشت و عامل اصلی این بحران را تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران می‌داند تصریح کرد: مسکو و پکن از قدرت‌های بزرگ در عرصه بین‌المللی و عضو شورای امنیت سازمان ملل هستند و ما در زمینه‌های مختلفی در عرصه منطقه و بین‌المللی دارای رویکردهای مشترک هستیم و چنان‌چه آنها ابتکاراتی داشته باشند، از سوی جمهوری اسلامی ایران شنیده و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سفیر ایران در روسیه در پایان تاکید کرد: با توجه به اینکه چین و روسیه به دنبال چندجانبه‌گرایی هستند و دو قدرت بزرگ بین‌المللی، الزاماتی در این عرصه دارند که به آن عمل می‌کنند./ایسنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار