پیش‌فروش سایپا از اول شهریور ۱۴۰۵؛ آریا اتوماتیک، پارس‌نوآ و دو کوییک در راه بازار واردات گوشت وارد مرحله جدید شد/ گوشت ارزان در راه است؟ خبر مهم درباره قیمت روغن، حبوبات، برنج و چای/ قیمت این کالا‌های اساسی کمتر از قیمت تمام‌شده شد آغاز ثبت نام خودرو‌های وارداتی از یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ / مهلت ثبت نام، مبلغ مسدودی و جزئیات کامل  پرداخت حقوق نیرو‌های شرکتی از ماه آینده ساماندهی می‌شود / جزئیات مصوبه جدید دولت پیش بینی قیمت دلار یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ / دلار آماده موج صعودی جدید می‌شود آخرین قیمت ایران خودرو و سایپا امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | افزایش قیمت پژو ۲۰۷ و دنا پلاس / بازار خودرو در انتظار شوک جدید آخرین نرخ ارز دلار، طلا و یورو امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵/ جهش طلا و سکه جهش قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵؛ طلای ۱۸ عیار از ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان عبور کرد آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ + افزایش ۴ تا ۵ درصدی انواع سوت‌ها قیمت دلار امروز شنبه ۳۱ مردادماه پروازهای تبریز- ایروان از سر گرفته شد چرا صندوق‌های زمین و ساختمان موفق نبودند؟ طلای جهانی افزایشی ماند حقوق کاربران در کیف پول‌های مجازی؛ از واریز تا بازگشت وجه چه می‌گذرد؟ منحنی شاخص 37 صنعت در بازه هفتگی صعودی شد

افزایش مبلغ کالابرگ در راه است / درخواست وزارت کار به دولت ارسال شد

افزایش مبلغ کالابرگ در راه است / درخواست وزارت کار به دولت ارسال شد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ارسال درخواست افزایش مبلغ کالابرگ به کمیته ماده ۱۳ خبر داد و گفت: خواست و سیاست دولت در این جهت است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 April 28
کد خبر: ۳۰۶۷۴۵

به گزارش راهبردمعاصر، در روز‌های اخیر معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش اعتبار کالابرگ خبر داد و سناریو‌های این افزایش را تشریح کرد.
به گفته وی تلاش دولت و وزارت کار این است که افزایش اعتبار کالابرگ به اردیبهشت ماه برسد و اگر نشد حتماً در خرداد ماه اعمال خواهد شد.
دولت درنظر دارد با توجه به افزایش هزینه‌ها و قیمت کالا‌های اساسی در مبلغ کالابرگ بازنگری صورت گیرد. این اختیار به دولت بر اساس آِیین‌نامه بهبود معیشت داده شده و دولت می‌تواند بازنگری آن را در دستور کار قرار دهد.

در همین راستا ایمان زنگنه ـ سخنگوی معاونت رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون از اعلام پیشنهادات وزارت کار برای افزایش مبلغ کالابرگ در دولت خبر داد و گفت: وزارتخانه با توجه به رشد هزینه سبد اقلام اساسی، این پیشنهاد‌ها را در ستاد تنظیم بازار مطرح کرده و اکنون در کمیسیون‌های تخصصی دولت در حال بررسی است تا در نهایت در جلسه هیات وزیران درباره آن تصمیم‌گیری شود.

طبق ماده ۳ آیین‌نامه تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم مصوب ۱۴۰۴/۱۰/۱۰ هیات وزیران، هرگونه تغییر در مبلغ کالابرگ نیازمند تصویب در کارگروه ماده ۱۳ طرح بهبود معیشت است.

بر اساس این آیین‌نامه افزایش هزینه ناشی از تغییر قیمت اقلام سبد کالا‌های موضوع این آیین‌نامه به صورت فصلی ارزیابی و از محل منابع موجود در حساب پشتیبان از طریق افزایش اعتبار کالابرگ جبران خواهد شد؛ بنابراین اگر قیمت‌های اقلام کالابرگ در این دوره افزایش پیدا کند، دولت خود را موظف می‌داند میزان اعتبار کالابرگ در دوره بعد را افزایش دهد.

در همین راستا احمد میدری ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌و‌گو با صداوسیما اعلام کرد: درخواست افزایش مبلغ کالابرگ به کمیته ماده ۱۳ طرح بهبود معیشت داده شده است و به علت کمبود‌هایی که وجود دارد در حال بررسی است.

وی گفت: در همان آیین‌نامه هم دیده شده که با تغییر قیمت ارز مبلغ کالابرگ افزایش یابد و رئیس جمهور هم چند بار این مساله را اعلام کردند. در حال حاضر به علت محدودیت‌های ارزی که داریم موضوع در حال بررسی است ولی خواست و سیاست دولت در این جهت است.
در لایحه بودجه ۱۴۰۵ مبلغ ۹۹۶ همت برای اجرای طرح کالابرگ در سال جاری اختصاص داده شده است، اما با توجه به دستور رئیس جمهور برای بازنگری اعتبار مذکور طبعا باید منبع اعتبار دیگری برای تزریق به طرح کالابرگ درنظر گرفته شود؛ چنانچه حمید حاج اسماعیلی ـ کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با ایسنا معتقد است غیر از اعتبار پیش بینی شده در بودجه باید اعتباری دیگر تخصیص داده شود، زیرا جنگ اتفاق افتاده و هزینه‌ها افزایش پیدا کرده است و بر همین اساس دولت بنا ندارد که در چارچوب قانون بودجه حرکت کند بلکه فراتر از آن عمل خواهد کرد.

وی با بیان اینکه با افزایش اعتبار کالابرگ، این طرح با قوت و قدرت بیشتری دنبال خواهد شد، گفت: کالابرگ به حفظ قدرت خرید مردم و دهک‌های پایین کمک کرده است لذا انتظار داریم رقم‌هایی که وزارت کار پیشنهاد کرده به سازمان برنامه و بودجه برود و در هیات دولت تصویب و نهایی شود.

پیش از این هیات دولت در مصوبه‌ای که ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ به تصویب رسیده، مقرر کرد تا سقف یک میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای تامین کالا‌های اساسی از جمله گوشت، برنج و ذرت اختصاص یابد.

در این راستا وزیران عضو کارگروه تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم تصویب کردند که مبلغ ۱۲۰۰ میلیارد ریال به صورت مقطوع از محل منابع اجرای طرح یاد شده به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت پرداخت به شرکت مجری کالابرگ پرداخت شود.

دولت با توجه به تغییرات صورت گرفته در نرخ ارز بازنگری اعتبار کالابرگ را ضروری می‌داند و از این رو درصدد است پس از بررسی ارقام و پیشنهادات ارائه شده در جهت افزایش مبلغ کالابرگ اقدام کند.

وزارت رفاه با وجود اعتبار پیش بینی شده در لایحه بودجه درخواست افزایش مبلغ کالابرگ را به دولت داده است که هم اکنون بر اساس مصوبه و آیین‌نامه مربوطه در دست بررسی است و پیش بینی می‌شود طی روز‌های آینده تغییر مدنظر دولت در مبلغ کالابرگ اعمال و از سوی هیات دولت اطلاع‌رسانی شود./ایسنا

کلمات کلیدی: کالابرگ
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار