صالحی: یک و نیم میلیون دانش آموخته رشته های هنری داریم-راهبرد معاصر

صالحی: یک و نیم میلیون دانش آموخته رشته های هنری داریم

وزیر ارشاد با اشاره به رشد روز افزون تولیدات فرهنگی در کشور اظهار داشت: زمانی در اوایل انقلاب کتابهای تولیدی سالانه ما چهاررقمی بود اما اکنون به یکصد هزار جلد در سال رسیده ایم و بیش از ۲۲ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در کشور داریم. صالحی گفت: فقط یک و نیم میلیون دانش آموخته رشته‌های هنری در کشور داریم و سال گذشته بیش از ۲۹۰ هزار دانشجو در رشته های هنری مشغول به تحصیل بودند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 14
کد خبر: ۳۰۷۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ فقدان عدالت فرهنگی و هنری در کشور همواره یکی از چالش های عرصه فرهنگی در کشور بودهٰ، امری که ریشه در متولی فرهنگ کشور یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند. توجه منحصربفرد به برخی کلانشهرها و بی توجهی فرهنگی به سایر استانها همواره با گله مندی اهالی هنر و فرهنگ همراه بوده است.

 

سید عباس صالحی وزارت ارشاد دولت دوازدهم اززمان روی کار آمدن وعده داده تا در راستای عدالت فرهنگی در کشور بکوشد. صالحی که در خلال روزهای اخیر به استان مرکزی سفر نموده در جمع اهالی فرهنگ و هنرشهرستان ساوه اظهار داشت: دولت بر عدالت فرهنگی و هنری تاکید دارد زیرا معتقد است که ایران فقط تهران نیست و این مهم یکی از راهبردهای این وزارتخانه است.

 

وی گفت: افزایش بودجه معاونت‌ها را از ۲۰ درصد برای تقویت استان‌ها آغاز کردیم و تصمیم داریم تا ۵۰ درصد افزایش دهیم و بودجه امسال وزارت نیز با همین نگاه عدم مرکز محوری بسته شده است.

 

صالحی افزود: به صورت مرتب به استان‌ها و مناطق مختلف کشور سفر می‌کنم و با اصحاب فرهنگ و هنر گفت و گوهای تخصصی دارم.

 

وی همچنین تفاهم نامه‌های میان وزارت ارشاد با استانداران با حجم اعتباری ۲ هزار میلیارد ریال را از دیگر اقدامات این وزارتخانه بیان کرد و خاطرنشان کرد: هفدهمین تفاه‌منامه با استاندار مرکزی برای اجرای برنامه‌ها و پروژه‌های فرهنگی امضا شد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: یکی از اهداف سفرهای استانی و شهرستانی و برگزاری جلسه با اهالی فرهنگ و هنر این است که اعتماد متقابل را افزایش دهیم و هم افزایی ایجاد کنیم و ناداشته‌ها و کاستی‌ها را نیز شناسایی و کاهش دهیم زیرا اعتماد متقابل می تواند تار و پود کشور را حفظ کند و باید سوءتفاهم‌ها را برطرف نماییم.

 

وجود ۲۲ هزار کانون فرهنگی و هنری در مساجد کشور

وی گفت: زمانی در اوایل انقلاب کتابهای تولیدی سالانه ما چهاررقمی بود اما اکنون به یکصد هزار جلد در سال رسیده ایم و بیش از ۲۲ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در کشور داریم که حدود ۲میلیون و ۲۰۰ هزار عضو دارند.

 

صالحی با بیان اینکه مجموعه‌ای از تقاضاهای انباشته و متراکم در وزارت فرهنگ وجود دارد، گفت:فقط یک و نیم میلیون دانش آموخته رشته‌های هنری در کشور داریم و سال گذشته بیش از ۲۹۰ هزار دانشجو در رشته های هنری مراکز دانشگاهی مشغول به تحصیل بودند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: همه مجموعه‌های زیر نظر وزارت ارشاد اعم از اهالی هنر، فرهنگ و رسانه‌ها توقعات به جا و منطقی دارند ولی بد نیست بدانیم که کل بودجه وزارتخانه حدود هفت هزار میلیارد است که حدود پنج هزار میلیارد از آن در حوزه پشتیبانی و حقوق و دستمزد هزینه می‌شود و در نهایت حدود یک هزار و ۵۰۹ میلیارد ریال برای توجه به خواست گروه‌های مختلف باقی می‌ماند ضمن اینکه تخصیص‌های بودجه نیز کاهش یافته و همین مساله بر مشکلات ما افزوده است.

 

وی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واقع خانواده‌ای وسیع و بزرگ با بودجه ناکافی است و دلیل این مسأله هم ساختاری است که از سال‌های قبل ایجاد شده که تنها ۲ و نیم درصد از کل بودجه کشور را دارد، هر چند برای تغییر این رویه در حال رایزنی هستیم اما کار چندان آسانی نیست.

 

۲۷۸ پروژه نیمه کاره

 

وی اظهار داشت: اکنون با ۲۷۸ پروژه نیمه کاره رهاشده از سال‌های قبل در کشور که کلنگ زنی شده بودند، مواجه هستیم که تکمیل آنها به حدود سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

 

وی اضافه کرد: بخش قابل توجهی از پروژه‌های نیمه تمام« استانی» شدهاند اما اکنون همچنان ۴۵ پروژه ملی داریم و حق آغاز پروژه جدید عمرانی را نداریم زیرا سازمان برنامه و بودجه اعتباری به ما نخواهد داد.

 

صالحی افزود: برای تالار مرکزی ساوه تصمیم داریم از تسهیلات بانکی استفاده کنیم و در همین راستا در حال رایزنی با یکی از بانک‌های عامل هستیم اما وزارتخانه توان تامین اعتبار این پروژه را ندارد.

 

ساوه و زرندیه دارای سابقه تاریخی و تمدنی گرانبهایی هستند

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ساوه و زرندیه دارای سابقه تاریخی و تمدنی گرانبهایی هستند و مفاخر و اندیشمندان بزرگی از این دیار معرفی شده اند.

 

وی در خصوص احداث سینما امید دریاچه در ساوه گفت: با همه مشکلات تلاش می‌کنیم این سینما با پنج سالن تا قبل از پایان دولت کنونی تکمیل شود.

 

وی همچنین وعده داد روند احداث تالار مرکزی ساوه را در ارتباط با مسوولان استان و شهرستان پیگیری کند.وی همچنین وعده داد برای بازسازی و تجهیز کتابخانه‌های غرق آباد و نوبران در اعتبارات امسال یا سال آینده مساعدت کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از برگزاری کنگره علامه عسکری از مفاخر علمی و دینی ساوه حمایت کرد و در خصوص خواسته امام جمعه ساوه مبنی بر لزوم حمایت از کانون های فرهنگی و هنری گفت: همچنان از این مراکز حمایت می‌کنیم.

 

وی در مورد ضمانت اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی نیز گفت: این موارد در شورای عالی انقلاب فرهنگی قابل پیگیری است.وی گفت: برای انجمن‌های مختلف فرهنگی و هنری کشور و استان مرکزی در بودجه سال آینده اعتباراتی در نظر گرفته شده که می تواند در پیشبرد برنامه‌ها گره‌گشا باشد.

 

وی در مورد بیمه فعالان قرآنی نیز گفت: در مدت سپری شده از سال جاری حدود یکهزار فعال قرآنی به بیمه شدگان قبلی افزوده شدهاند و همچنان در این مسیر کوشش خواهیم کرد.

 

وی در مورد خواسته‌های انجمن های هنری ساوه گفت: امیدواریم شهرداری‌ها و مراکز صنعتی در احداث نگارخانه ها، مراکز تخصصی و نظیر آن کمک کنند و ما هم در زمینه تجهیز این مراکز حمایت خواهیم کرد.

 

وی گفت: هرچند ساوه و زرندیه از قطب های صنعت کشور هستند اما اگر صنعت با فرهنگ مرتبط نشود توسعه همه جانبه این منطقه محقق نمی‌شود بنابراین باید از ظرفیت‌های بخش صنعتی در حوزه فرهنگ و هنر استفاده کرد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده