عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

توافق ایران و عراق برای مهار تحرکات گروه‌های مسلح در مرز‌ها

توافق ایران و عراق برای مهار تحرکات گروه‌های مسلح در مرز‌ها در نشست امنیتی ایران و عراق درباره مهار تحرکات گروه‌های مسلح در مرز‌ها توافق شد و مشاور امنیت ملی عراق هم تصریح کرد که این کشور اجازه نخواهد داد هیچ فرد یا گروهی از خاک عراق برای تهدید امنیت و ثبات کشور‌های همسایه استفاده کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۲ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 12
کد خبر: ۳۰۸۰۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، کمیته عالی امنیتی مشترک عراق و ایران روز دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه در دفتر قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق در بغداد و با حضور مقام‌های ارشد دو کشور تشکیل جلسه داد.

در این نشست، اجرای مفاد توافق امنیتی بین ایران و عراق، تحولات امنیتی منطقه و راه‌های تقویت هماهنگی‌های مشترک مورد بررسی قرار گرفت.

براساس بیانیه منتشر شده، دو کشور بر ضرورت افزایش سطح همکاری‌های امنیتی، تشدید کنترل مرز‌ها و جلوگیری از هرگونه نفوذ یا تحرک گروه‌های تروریستی و مسلح که امنیت و ثبات عراق، ایران و منطقه را تهدید می‌کنند، تأکید کردند.

در این نشست، طرف ایرانی اطلاعاتی درباره فعالیت برخی گروه‌های مسلح ایرانی مستقر در اقلیم کردستان عراق ارائه کرد و دو طرف بر ادامه هماهنگی‌های مشترک و اتخاذ تدابیر لازم برای حل ریشه‌ای این پرونده توافق کردند، اقدامی که با هدف جلوگیری از هرگونه فعالیت تهدیدکننده امنیت منطقه‌ای و برهم زننده ثبات منطقه صورت می‌گیرد.

قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق، نیز بار دیگر بر موضع ثابت کشورش مبنی بر مخالفت با استفاده از خاک عراق برای هرگونه اقدام خصمانه، امنیتی یا نظامی علیه کشور‌های همسایه تأکید کرد.

وی با اشاره به پایبندی عراق به قانون اساسی و اصول حسن همجواری، تصریح کرد: عراق اجازه نخواهد داد هیچ فرد یا گروهی از خاک این کشور برای تهدید امنیت و ثبات کشور‌های همسایه استفاده کند.

الاعرجی همچنین بر تلاش عراق برای تقویت امنیت منطقه‌ای، احترام به حاکمیت کشور‌ها و حمایت از ثبات مشترک در منطقه تأکید کرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار