یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی

توافق ایران و عراق برای مهار تحرکات گروه‌های مسلح در مرز‌ها

توافق ایران و عراق برای مهار تحرکات گروه‌های مسلح در مرز‌ها در نشست امنیتی ایران و عراق درباره مهار تحرکات گروه‌های مسلح در مرز‌ها توافق شد و مشاور امنیت ملی عراق هم تصریح کرد که این کشور اجازه نخواهد داد هیچ فرد یا گروهی از خاک عراق برای تهدید امنیت و ثبات کشور‌های همسایه استفاده کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۲ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 12
کد خبر: ۳۰۸۰۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، کمیته عالی امنیتی مشترک عراق و ایران روز دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه در دفتر قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق در بغداد و با حضور مقام‌های ارشد دو کشور تشکیل جلسه داد.

در این نشست، اجرای مفاد توافق امنیتی بین ایران و عراق، تحولات امنیتی منطقه و راه‌های تقویت هماهنگی‌های مشترک مورد بررسی قرار گرفت.

براساس بیانیه منتشر شده، دو کشور بر ضرورت افزایش سطح همکاری‌های امنیتی، تشدید کنترل مرز‌ها و جلوگیری از هرگونه نفوذ یا تحرک گروه‌های تروریستی و مسلح که امنیت و ثبات عراق، ایران و منطقه را تهدید می‌کنند، تأکید کردند.

در این نشست، طرف ایرانی اطلاعاتی درباره فعالیت برخی گروه‌های مسلح ایرانی مستقر در اقلیم کردستان عراق ارائه کرد و دو طرف بر ادامه هماهنگی‌های مشترک و اتخاذ تدابیر لازم برای حل ریشه‌ای این پرونده توافق کردند، اقدامی که با هدف جلوگیری از هرگونه فعالیت تهدیدکننده امنیت منطقه‌ای و برهم زننده ثبات منطقه صورت می‌گیرد.

قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق، نیز بار دیگر بر موضع ثابت کشورش مبنی بر مخالفت با استفاده از خاک عراق برای هرگونه اقدام خصمانه، امنیتی یا نظامی علیه کشور‌های همسایه تأکید کرد.

وی با اشاره به پایبندی عراق به قانون اساسی و اصول حسن همجواری، تصریح کرد: عراق اجازه نخواهد داد هیچ فرد یا گروهی از خاک این کشور برای تهدید امنیت و ثبات کشور‌های همسایه استفاده کند.

الاعرجی همچنین بر تلاش عراق برای تقویت امنیت منطقه‌ای، احترام به حاکمیت کشور‌ها و حمایت از ثبات مشترک در منطقه تأکید کرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار