گزارش «نیویورک‌تایمز»؛

احتمال ازسرگیری حملات آمریکا علیه ایران

گزارش‌ها نشان می‌دهند، آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال آماده‌سازی گسترده برای احتمال ازسرگیری حملات علیه ایران هستند.
تاریخ انتشار: يکشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 17 May 2026

احتمال ازسرگیری حملات آمریکا علیه ایران

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پس از بازگشت از چین، با تصمیمات مهمی درباره ایران مواجه شد؛ در حالی که نزدیک‌ترین مشاورانش طرح‌هایی برای ازسرگیری حملات نظامی در صورت تصمیم برای شکستن بن‌بست به‌وسیله فشار نظامی تهیه کرده‌اند.

داده‌های محرمانه می‌گویند، ایران به ۳۰ سایت از ۳۳ سایت موشکی خود در امتداد تنگه هرمز دسترسی عملیاتی دارد

مشاوران رئیس جمهور ایالات متحده می‌گویند، ترامپ هنوز درباره گام بعدی درباره ایران تصمیم نگرفته است. دو مقام خاورمیانه‌ای گفتند، آمریکا و اسرائیل در حال آماده‌سازی گسترده برای احتمال ازسرگیری حملات علیه ایران هستند؛ آماده‌سازی‌ای که بزرگ‌ترین میزان از زمان آتش‌بس به‌شمار می‌رود؛ این حمله امکان دارد به‌زودی آغاز شود.

مقام‌های نظامی به‌طور غیررسمی می‌گویند پیروزی در حملات جدید بسیار دشوار است، زیرا ایران بخش زیادی از توان موشکی و زیرزمینی خود را بازیابی کرده است.

داده‌های محرمانه می‌گویند، ایران به ۳۰ سایت از ۳۳ سایت موشکی خود در امتداد تنگه هرمز دسترسی عملیاتی دارد و این نشان می‌دهد ارتش ایران همچنان بسیار قوی‌تر از آن چیزی است که ترامپ گفته بود. این سایت‌ها می‌توانند کشتی‌های جنگی و نفت‌کش‌های آمریکایی را که از این آبراه باریک عبور می‌کنند، تهدید کنند. ایران هنوز می‌تواند موشک‌هایش را با پرتابگرهای متحرک جابه‌جا و شلیک کند؛ کاری که ردیابی آن را بسیار سخت می‌کند. 

شبکه گسترده پایگاه‌های زیرزمینی با وجود حملات، «دوباره زنده شده است». حملات ایالات متحده و اسرائیل نتوانستند زیرساخت موشکی ایران را کاملاً از کار بیندازند. ایران شاید ضربه خورده باشد، اما قدرت بازپاسخ‌دهی نظامی‌اش هنوز پابرجاست. این یعنی هر تصمیم بعدی در منطقه، باید با محاسبه این واقعیت انجام شود که جنگ با ایران، هنوز هم می‌تواند بسیار گران تمام شود.

این در حالی است که آثار جنگ اعتبار نظامی و اقتصادی ایالات متحده را از بین برد و تصویر بازدارندگی ارتش فروریخت. پیامدهای این وضع برای واشنگتن بسیار سنگین است و به فروپاشی هژمونی آن منجر می شود. ارتش ایالات متحده در این درگیری، در نتیجه مدیریت بی‌ملاحظه ترامپ، برتری نظامی خود را از دست داده است. واشنگتن باید اصلاحات لازم را در ارتش انجام دهد، وگرنه این خطر وجود دارد  شکست‌های جنگ ایران، «مقدمه‌ای برای چیزی بسیار بدتر شود».

تصویر عمومی دولت ترامپ از ارتش ایران، به‌شدت با آنچه سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده پشت درهای بسته به سیاست‌گذاران می‌گویند، در تضاد است.

در جنگ بیش از یک‌هزار و 300 موشک رهگیر پاتریوت استفاده شد که با نرخ سال 2025، تولید و جبران آن بیش از دو سال طول می‌کشد

طبق ارزیابی‌ها، نه‌تنها لانچرهای سیار ایران فعال هستند، بلکه حتی سکوهای پرتاب ثابت نیز می‌توانند موشک شلیک کنند و ایران 70 درصد لانچرهای متحرک خود را در سراسر کشور مستقر کرده است. تجزیه‌وتحلیل تصاویر ماهواره‌ای و سایر روش‌های اطلاعاتی نشان داده ایران به 90 درصد از تأسیسات زیرزمینی خود، شامل انواع موشک‌های بالستیک، کروز و لانچرها دسترسی عملیاتی دارد.

این در حالی است که ایالات متحده بسیاری از ذخایر پاتریوت و تاماهاوک خود را مصرف کرده، این سلاح‌های راهبردی رو به پایان است و در صورت وقوع دوباره جنگ، برای ترامپ دردسرساز خواهد بود.

ایالات‌متحده تقریباً یک‌هزار و 100 موشک کروز دوربرد و بیش از یک‌هزار موشک تاماهاوک شلیک کرد؛ تقریباً 10 برابر تعدادی که پنتاگون در یک سال تولید می‌کند.

در جنگ بیش از یک‌هزار و 300 موشک رهگیر پاتریوت استفاده شد که با نرخ سال 2025، تولید و جبران آن بیش از دو سال طول می‌کشد. لاکهید مارتین در حال حاضر حدود ۶۵۰ موشک پاتریوت در یک سال می‌تواند بسازد.

ارسال نظر
captcha
پربیننده ترین اخبار
یادداشت اختصاصی رضا دژاکام، کارشناس مسائل سیاسی؛ / ۱ روز پیش
یادداشت اختصاصی علی قادری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛ / ۱ روز پیش
یادداشت سندس القیسی، تحلیلگر سیاسی اردن؛ / ۱ روز پیش