جنیدی: برخی ظرفیت‌های قانون اساسی را اجرا نکرده‌ایم-راهبرد معاصر
نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد

جنیدی: برخی ظرفیت‌های قانون اساسی را اجرا نکرده‌ایم

معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: قانون اساسی ظرفیت‌هایی دارد که آن را اجرا نکرده‌ایم.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۷ - ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 15
کد خبر: ۳۰۹۴۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ لعیا جنیدی در نشست "بازنگری در قانون اساسی" که از سوی حامیان جامعه مدنی (حجم) و انجمن حقوق‌شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، گفت: همه نظام‌های حقوقی دنیا و ما می‌گوییم که بازنگری ممکن است؛ گرچه اصل ۱۷۷ قانون اساسی سختگیرانه است.

 

وی افزود: تا وقتی قانونی را تغییر ندادیم، باید به این قانون اساسی پایبند باشیم. برخی از اصول قانون اساسی پیچیده است، مثلا موازین اسلام در اصل چهارم قانون اساسی امده که از آن هزار جور تفسیر شده است.

 

جنیدی گفت: جا دارد قانون اساسی اصلاح شود و اصول مربوط به حقوق و آزادی‌های مردم و همه‌پرسی تقویت شود. اخیرا هم لایحه‌ای در مورد تضمین حقوق اجتماعات و راهپیمایی‌ها ارایه دادیم و طرحی هم قبلا داده بودیم که در دیوان عدالت ابطال شد.

 

وی با بیان اینکه با قوانین عادی می‌شود قدم‌هایی برداریم، گفت: باید جلسه‌ای در مورد پیش‌نیاز قانون اساسی بگذاریم. یک جامعۀ در آرامش می‌تواند این کار را انجام دهد و جامعۀ در التهاب نمی‌تواند آن را انجام دهد. وقتی جامعه در وضعیت تعادل نیست، نمی‌توانید قانون متعادل از آن انتظار داشته باشید. اگر نباشد سخن از بازنگری سخن پخته‌ای نیست.

 

معاون حقوقی رئیس‌جمهور افزود: امروز دو گروه هستند که یکی می‌گوید جمهوریت را تقویت کنیم و یکی می‌گوید حکومت را تقویت کنیم و جهت‌ها متفاوت است و باید در جهت هم همسو شویم و برای این کار باید نخبگان مسیر را به سوی هدف نشان دهند و دیگر اینکه این مسیر بلوغ می‌خواهد و آن پایه‌ای‌ترین شرط است.

 

وی تاکید کرد: قانون اساسی ظرفیت‌هایی دارد که آن را اجرا نکردیم. روشن‌ترین معیارهای قانون اساسی در فصل سوم آمده است. تمام اصول قانون اساسی در شکل برابرند ولی فصل سوم متفاوت است و باید جهت دستگاه عریض و طویل حکومتی فصل سوم باشد.

 

جنیدی با طرح این پرسش که چرا نمی‌توانیم امروز همین قانون اساسی را درست اجرا کنیم؟ گفت: جهت‌گیری قانون اساسی باید به حقوق مردم باشد و بازنگری هم ایرادی ندارد ولی باید پیش‌نیازهایش فراهم باشد.

 

منبع: ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده