دریادار سیاری: ناو‌های آمریکایی از ترس موشک‌های ایرانی به هند جنوبی فرار کردند/ چه کسی باور می‌کند آمریکا فقط ۸ کشته داشته باشد؟! نامه رهبر انقلاب به برادرشان سیدمصطفی در سال ۱۳۶۵ + عکس روایت مادر شهید زهرا حدادعادل از شهید بشری خامنه‌ای: بعد از اسباب‌کشی، دیوار به دیوار پدر، زندگش‌اش را وقف آقا کرد/می‌دانستند اگر آقا را بزنند... فرمانده قرارگاه خاتم: نیرو‌های مسلح آماده پاسخ ویرانگر به هر تهدیدی هستند پزشکیان به سه نفر حکم مسئولیت داد حمید رسایی راهی زندان اوین شد رهبر انقلاب: آمادگی بیش از ۳۰ میلیون جان‌فدا آوردگاهی برای اعتلای نام ایران است «مژده هاشمی بازرگان» محکوم به جاسوسی، کارمند هلال احمر بود؟ همسر حدادعادل: پوتین به یکی از مسئولان ما گفته بود شما قدر رهبری را نمی‌دانید؛ گفتم تمام سخنرانی‌های ایشان را برای من ضبط و ترجمه کنند شکار زهپاد آمریکا در تنگه هرمز | Remus ۶۰۰ دومین غنیمت سپاه از آمریکا + فیلم توئیت قالیباف درباره ادعا‌های آمریکا و تردد از تنگه هرمز؛ یک دستگاه چاپ دلار رایگان در تنگه هرمز گذاشته‌اند؛ بفرمایید بروید بردارید! واکنش پزشکیان به حواشی استخاره روز بازگشایی مدارس: آیه‌ای درباره صبر آمد/ همه تصور کردند بد آمده، اما خیلی خوب بود ماجرای حبس حمید رسایی چیست؟ | حکم ۱۰ ماه زندان حمید رسایی نماینده تهران اجرا می‌شود؟ هجوم اتباع افغانستانی به مرز خراسان‌رضوی صحت دارد؟ پزشکیان یک قانون مصوب مجلس را ابلاغ کرد + جزییات 

ادعای جدید درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجیگری پاکستان

ادعای جدید درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجیگری پاکستان  سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: جمهوری اسلامی ایران از خطوط قرمز خود در مذاکره کوتاه نخواهد آمد. آمریکایی‌ها چاره‌ای جز مذاکره و توافق با ما ندارند. 
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 June 01
کد خبر: ۳۰۹۶۵۱

به گزارش راهبردمعاصر؛ ابراهیم رضایی، نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی، در رسانه ملی، با اشاره به آخرین وضعیت رد و بدل پیام‌ها بین ایران و آمریکا با میانجیگری پاکستان و برخی کشورهای دیگر، اظهار داشت: با توجه به اتفاقات لبنان، بحث نقض آتش‌بس و همچنین موضوع آزاد شدن پول‌های بلوکه شده جمهوری اسلامی ایران، ما با ۲ چالش اساسی مواجه هستیم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه اساساً جنگ به پایان نرسیده است، تصریح کرد: ما از ۹ اسفند درگیر یک جنگ ترکیبی با دشمن در حوزه‌های نظامی، زیرساختی، اقتصادی، دیپلماتیک، روانی و رسانه‌ای بوده‌ایم. آنچه هم اکنون بین ما و آمریکایی‌ها در جریان است - که البته مذاکره مستقیم نیست و با واسطه پاکستان و بعضی کشورهای دیگر انجام می‌شود - مبتنی بر همان پیشنهاد ۱۴ ماده‌ای مشهور جمهوری اسلامی ایران است که خروجی بیانیه شورای عالی امنیت ملی بعد از ۴۰ روز اول جنگ بود.

وی با تأکید بر اینکه امروز ما در یک جنگ اراده‌ها هستیم، خاطرنشان کرد: آنچه در خلیج فارس در این شب‌ها و روزها رخ می‌دهد، نوعی تست زدن و آزمایش کردن جمهوری اسلامی ایران است که ببیند چقدر در میدان ایستاده است. برخورد نیروهای مسلح ما با هواگردهای دشمن، کشتی‌های متخلف و شناورهای جنگی متخاصم، همگی نشان می‌دهد که اراده جمهوری اسلامی ایران محکم است و ما قرار نیست کوتاه بیاییم.

در‌ موضوع هسته‌ای مذاکره‌ای با دشمن نداریم

رضایی در ادامه به تشریح شروط جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: در کنار قدرت میدانی، در حوزه دیپلماسی نیز بر شروط خود از جمله برقراری امنیت و خاتمه جنگ در لبنان و در همه ساحات مقاومت، آزاد شدن دارایی‌های بلوکه شده، موضوع غرامت، اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه، رفع تحریم‌ها و آزادی فروش نفت پافشاری می‌کنیم. اساساً مسئله اصلی بین ما و آمریکایی‌ها در حال حاضر خاتمه جنگ است و سایر مسائل، زمینه‌های خاتمه جنگ هستند.

نماینده دشتسان در مجلس با اشاره به اظهارنظرهای آمریکایی‌ها در خصوص موضوع هسته‌ای تأکید کرد: آنها در موضوع هسته‌ای ادعاهایی مطرح می‌کنند که این بخشی از جنگ روانی دشمن است. اساساً ما الان مذاکره‌ای در این خصوص نداریم، وعده‌ای به دشمن نداده‌ایم و ان شاءالله نخواهیم داد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه آمریکایی‌ها با ابزارهای مختلف از جمله فشار در لبنان، طراحی عملیات در خلیج فارس و فضاسازی در شبکه‌های اجتماعی تلاش می‌کنند جمهوری اسلامی ایران را از خطوط قرمز خود عقب بکشانند، تصریح کرد: من معتقدم آمریکایی‌ها در موقعیتی نیستند که برای ما تعیین تکلیف کنند. آنها همه گزینه‌های خود را امتحان کرده و در همه آنها شکست خورده‌اند. جمهوری اسلامی ایران از خطوط قرمز خود در مذاکره کوتاه نخواهد آمد. آمریکایی‌ها چاره‌ای جز مذاکره و توافق با ما ندارند.

از موضع اقتدار مذاکره می‌کنیم

وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال فرسایشی شدن مذاکرات، اعلام کرد: مواضع آمریکایی‌ها با آنچه در مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم اعلام می‌کنند متفاوت است. آنها درگیر مسائل داخلی خود هستند؛ انتخابات پیش رو، فشارهای اقتصادی ناشی از قیمت سوخت و بنزین در آستانه فصل تابستان و موضوع جام جهانی از جمله این مسائل است. برخی از کشورهای منطقه که پیشتر خواستار حمله به ایران بودند، اکنون به آمریکایی‌ها فشار می‌آورند که با ایران توافق کنند.

رضایی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران خود را در موضع ضعف نمی‌بیند، ما هزینه‌های اصلی را پرداخته‌ایم؛ شهدای گرانقدرمان و رهبر شهیدمان را در این جنگ دادیم. امروز باور عمیق مسئولین تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز کشور مبتنی بر اسناد و دلایل متقن این است که ما پیروز این جنگ هستیم و از موضع اقتدار مذاکره می‌کنیم.

امروز قدرتمندتر از اسفندماه هستیم

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص سناریوهای پیش رو اظهار داشت: من معتقدم در هر سناریویی ما پیروزیم. اگر توافقی بشود - که به نظر من باید توافقی باشد که هر کسی قضاوت کند ایران برنده است - عالی است. اگر توافق نشود، ما به میدان جنگ برمی‌گردیم و این بار سرافرازانه‌تر و قدرتمندانه‌تر در میدان نبرد حاضر می‌شویم.

نماینده دشتستان در مجلس با اشاره به آمادگی نیروهای مسلح کشور، تصریح کرد: ما از فرصت پنجاه روزه استفاده کرده و آسیب‌ها را ترمیم نمودیم. امروز قدرتمندتر از اسفند هستیم. نیروهای مسلح در حوزه دفاعی از آمادگی بالایی برخوردارند و روحیه عالی است. دشمن از زمان جنگ ۴۰ روزه ضعیف‌تر شده است. رسوایی بزرگ اصفهان یا همان طبس ۲ نشان داد که دشمن با وجود به کارگیری تمام تکنولوژی و فناوری خود، با شکست تاریخی مواجه شد.

لبنان پاره تن ماست و آن را رها نخواهیم کرد

وی در پاسخ به سوالی درباره نگرانی از مذاکرات طولانی و تأثیر آن بر انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، گفت: ما با دشمنی مواجه هستیم که بارها عهدشکنی کرده است. قدرت ما تعیین کننده است. ما هیچ تعهد عملی به دشمن نداده‌ایم؛ نه در مورد غنی‌سازی، نه در مورد کاهش مواد هسته‌ای و نه حتی در مورد تنگه هرمز. موضوع غرامت ۳۰۰ میلیارد دلاری نیز کماکان پابرجاست.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر لزوم اعتماد به فرماندهان نظامی، خاطرنشان کرد: ما شجاع‌ترین فرماندهان دنیا را داریم؛ کسانی که از مرگ نمی‌ترسند و جان خود را فدای این ملت و کشور کرده‌اند. به فرماندهانمان هم به شجاعتشان و هم به تدبیرشان اعتماد داریم. زمانی که به ساعت صفر برسد، حتماً اقدام خواهند کرد.

 رضایی در پایان با اشاره به اهمیت لبنان برای جمهوری اسلامی ایران، گفت: لبنان پاره تن ماست و ما لبنان را رها نخواهیم کرد. از ضربات مهلکی که حزب الله در هفته‌های اخیر به رژیم صهیونیستی وارد کرده، غافل نباشیم. وضعیت لبنان نیز به همین گونه نخواهد ماند./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار