قائم‌پناه: برای همه استان‌ها الگوی مشخص مصرف آب و انرژی تعیین می‌شود بقائی خطاب به گوترش: چرا از نام بردن دو عامل اصلی نسل‌کشی و جنایات جنگی خودداری می‌کنید؟ انهدام یک فروند پهپاد در بندر امام خمینی دومین سوءقصد به ماموران فراجا در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد بروجردی: ممکن است اسرائیل به جنگ با ایران ورود کند نماینده مجلس: فتنه تعطیلی مجلس با هوشیاری ملت خنثی شد تسلیت عراقچی به خانواده‌های قربانیان زلزله ژاپن تکذیب حمله آمریکا به بندر عباس جزئیات حمله موشکی بامداد امروز آمریکا به شهرستان بوشهر جزئیات حمله به یک کشتی باربری در محدوده خزر شهر فریدون‌کنار فرمانده کل ارتش: تا آخرین نفس از خاک پاک ایران و استقلال کشور، دفاع خواهیم کرد سپاه: کشته شدن عامل تروریستی وابسته به گروه‌های تجزیه طلب در بوکان شهادت ۴ پاسدار ایرانی در حمله آمریکا به کربلا + اسامی نوار مرزی پیرانشهر کجاست و چرا امروز هدف حمله آمریکا قرار گرفت؟ فوری | تغییر ساعت کاری ادارات قم ابلاغ شد / دورکاری برای جبران کسری ساعت + جزئیات
یادداشت اصغر طاهرزاده، کارشناس مسائل فرهنگی؛

ملت مبعوث، جایگاه تفاهم و پیام رهبر انقلاب

پیام اخیر رهبر انقلاب اسلامی دو ثمره مهم دارد، ازجمله اینکه مسئولان را در قبال تعهدی‌ که داده‌اند برای مبارزه هوشیارتر نگه می‌دارد.‌ آنها از این به بعد تحت نظارت‌ بیشتر و سخت‌تری از طرف ملت مبعوث هستند.
اصغر طاهرزاده؛ کارشناس مسائل فرهنگی
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۶ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 June 20
کد خبر: ۳۱۱۲۱۹

ملت مبعوث، جایگاه تفاهم و پیام رهبر انقلاب

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ از کل متن و‌ فرامتن پیام امام سیدمجتبی خامنه ای (حفظه الله)، رهبر معظم انقلاب اسلامی تنها یک نیم‌ جمله را گرفتن، مطابق سلیقه خودمان تفسیر کردن و بعد برچسب بی‌بصیرتی به سایرین زدن بیش از هر چیزی جفا در حق رهبری ست. به نظر این ‌حقیر منظور و‌ مقصود معظم له آن‌ چیزی که در فضای مجازی دست به دست می‌شود؛ نیست که «دیدید رهبری مخالف بودند؟ دیدید به رهبری تحمیل کردند و...»؟

  1. امام جامعه با پیام خود ثابت کردند نظرات‌شان را صریح و‌ بدون ملاحظات خیالی بیان می‌کنند و جایگاه رهبری محل مصلحت اندیشی‌ صرف و سخنان کلی و‌ دو‌پهلو نیست.
  2. توجه به حسن نظر و دلسوزی مسئولان امر می‌دهند نه خیانت، دقل کاری و... .
  3. معظم له بیان فرمودند «علی الاصول نظر دیگری داشتم، اما تعهد رئیس جمهور و‌ سایر اعضای شورای عالی امنیت ملی بر پیگیری حقوق ملت و‌ محور مقاومت باعث‌ شد موافقت کنم». مگر معظم له علت موافقت را
  • تهدید برخی به استعفا
  • خستگی و ناتوانی مسئولان
  • خیانت عده ای

و دلایلی از این دست فرمودند که عده‌‌ای به خود اجازه می‌دهند حرف‌های نامناسب بزنند؟

کمی به فرامتن بنگرید:

  • سردار قاآنی، فرمانده سپاه قدس اعلام می‌کند پیروزی حزب الله قهرمان نزدیک است و هیئت مذاکره کننده انقلابی عمل کرده‌اند.
  • حزب‌الله لبنان از توافق استقبال می‌کند و‌ خوشحال است از اینکه بخشی از توافق باشد. شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله نیز از تیم مذاکره کننده ایران تشکر می‌کند.
  • شهردار تهران خبر می‌دهد‌ متن بارها به محضر رهبر انقلاب ارائه و اصلاح شده است.شبکه های معاند به شدت از تفاهم عصبانی هستند و ‌از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به شدت انتقاد می کنند.
  • رسانه‌های آمریکایی به ویژه حزب رقیب، ترامپ را به تمسخر گرفته‌اند.
  • رژیم صهیونیستی می‌گوید تفاهم را قبول ندارد و نقض ‌می‌کند.
  • نماینده‌ای خبر می‌دهد تمام اعضای شورای عالی امنیت ملی (به شمول فرماندهان نظامی) به جز یک ‌نفر موافق تفاهم هستند.
  • رهبر انقلاب هم در پیام به طور ضمنی بر موافقت مجموع اعضای شورای عالی امنیت ملی با تفاهم نامه تأکید می کند.
  • بسیاری از دلسوزان انقلاب که اخبار نزدیک‌تری دارند بیان می‌کنند قرار نیست از مذاکره چیز‌ بدی حاصل شود و ️بویی از خیانت، سازش‌ و حتی خوش‌خیالی به راحتی استشمام نمی‌شود.

به این ‌بخش از اظ

سردار قاآنی، فرمانده سپاه قدس اعلام می‌کند پیروزی حزب الله قهرمان نزدیک است و هیئت مذاکره کننده انقلابی عمل کرده‌اند

هارات قالیباف، رئیس هیئت مذاکره کننده کشورمان قبل از صدور پیام رهبر انقلاب نگاه کنید: «ما به مذاکره به عنوان بخشی از مبارزه نگاه می‌کنیم. همان هدفی که در مبارزه دنبال می‌کردیم در مذاکره دنبال می‌کنیم. گاهی مبارزه می‌کنیم و گاهی مذاکره».

آیا این همان مذاکره معمول است که تجربه تلخ آن را چشیده‌ایم؟ خیر. به نظر می‌آید مقصود رهبر معظم انقلاب از بیان اینکه «علی الاصول نظر دیگری داشتم» این است که اگر قرار باشد مذاکره به سیاق سابق و معهود باشد، قابل قبول نیست و زیر بار آن نخواهند رفت. اما مسئولان این بار بنای مذاکره با روش و‌ فلسفه‌ای متفاوت دارند و آن هم «مذاکره به مثابه مبارزه» است.

به ادامه عبارت معظم له توجه کنید که می‌فرمایند: «رئیس شورای عالی امنیت ملی به نمایندگی از خود‌ و سایر اعضا تعهد داده‌اند حقوق ملت را استیفا و‌ جلوی‌ زیاده‌خواهی‌های آمریکا مقاومت کنند».

رهبر انقلاب این روش را از روش قبل جدا کرده‌ و ‌به این روش اجازه جلو رفتن داده‌اند. هرچند مشخص نیست به چه نتیجه‌ای ختم شود؛ اما اگر قرار باشد به‌ نتیجه دست یابد با هوشیاری و‌ مقاومت مسئولان، مردم و‌ نترسیدن از هر آنچه در این فصل از مبارزه پیش‌ می‌آید نتیجه مطلوب‌ به دست می‌‌آید. لحن معظم له خطاب به مسئولان در زمینه تحقق موارد توافق از همین باب است که باید برای تحقق شروط توافق مبارزه کنند و‌ خدای ناکرده اسیر مصلحت اندیشی‌ها و غفلت‌ها نشوند.

پیام رئیس هیئت مذاکره کننده کشورمان بعد از پیام رهبر انقلاب بر همین تفسیر تأکید دارد. اما پیام رهبر انقلاب دو ثمره مهم دارد:

نخست، اینکه مسئولان را در قبال تعهدی‌ که داده‌اند برای مبارزه هوشیارتر نگه می‌دارد،‌ آنها از این به بعد تحت نظارت‌ بیشتر و سخت‌تری از طرف افکار عمومی هستند و‌ باید مسئولیت تعهدی‌ که داده‌اند بپذیرند.

دوم، اینکه راه را برای مقابله با تخلفات طرف مقابل به وسیله فشار افکار عمومی باز می‌گذارد. رهبر انقلاب اسلامی با این پیام‌ اهرم ‌فشاری برای تحقق خواسته‌های مقاومت ایجاد‌ کردند. 

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار