آخرین وضعیت قیمت خودرو در بازار/ سمند، پژو، ری‌را، کوییک و تارا چند شد؟ زمانبندی کالابرگ تیر ۱۴۰۵ اعلام شد؛ اعتبار کالابرگ تیر تا چه تاریخی قابل استفاده است؟ عقب‌نشینی قیمت طلا از سقف ۲ هفته‌ای / پیش‌بینی مهم: رشد قیمت طلا محدود خواهد بود عرضه رایگان CNG در ۱۱ جایگاه قم برای مراسم تشییع رهبر شهید آخرین وضعیت اختلال در خدمات بانکی/ سامانه‌های سحاب، پل و پایا فعال هستند؟ خبر جدید درباره پرواز‌های فرودگاه مهرآباد نتایج نهایی وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری + جزییات نوبت‌بندی و زمان پرداخت آخرین قیمت سکه، طلا امروز دوشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۵ + جدول / طلا دوباره خیز برداشت؟ / سکه طرح قدیم و جدید چند؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۵ طلا دوباره ریزشی شد/ قیمت جدید طلای جهانی امروز ۱۵ تیرماه ۱۴۰۵ ممنوعیت پیش فروش خودرو‌های وارداتی مناطق آزاد + جزئیات بروزترین قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۵ + جدول کالابرگ تیر ۱۴۰۵ در راه است؛ زمان شارژ کالابرگ برای کدام کد ملی‌ها اعلام شد؟ برنامه پرواز‌های فوق‌العاده برای سفر به نجف و مشهد اعلام شد کالابرگ دهک‌های مشمول از فردا شارژ می‌شود/ مهلت استفاده از اعتبار خرداد تا پایان تیر ماه آخرین قیمت خودرو امروز یکشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۵ / قیمت خودرو صعودی شد

خطر روزهای داغ برای شبکه برق؛ بازه بحرانی از ۲۰ تیر تا ۱۵ مرداد

برق معاون برق و انرژی وزارت نیرو از پیش‌بینی آماری زمان وقوع اوج بار سراسری برق کشور در سال ۱۴۰۵ خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۶ - ۱۶ تير ۱۴۰۵ - 2026 July 07
کد خبر: ۳۱۲۶۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، مصطفی رجبی مشهدی گفت: بر اساس تحلیل داده‌های ۱۶ سال گذشته، بیشترین احتمال وقوع اوج بار سراسری برق در سال جاری، حوالی پنجم مردادماه خواهد بود و استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، کرمان، اصفهان، هرمزگان و تهران در شمار مناطق پیشتاز در ثبت اوج بار قرار دارند.

وی با اشاره به نتایج یک تحلیل آماری مبتنی بر سابقه تاریخی اوج بار و روند دمایی مناطق مختلف کشور اظهار کرد: این برآورد با تکیه بر الگوی وقوع حداکثر دماها و زمان ثبت اوج بار در نقاط مختلف کشور انجام شده و نشان می‌دهد در این مقطع، میانگین دمای مورد انتظار در مناطق کشور به حدود ۴۰ درجه سلسیوس خواهد رسید.

رجبی مشهدی افزود: این پیش‌بینی صرفاً بر پایه تحلیل آماری داده‌های تاریخی انجام شده و طبیعتاً عوامل غیرآماری نظیر شرایط جوی غیرمترقبه، نوسانات ناگهانی دما یا تغییرات پیش‌بینی‌نشده در الگوی مصرف، در این برآورد لحاظ نشده است.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو با تشریح وضعیت مناطق مختلف کشور گفت: بررسی‌های تفکیکی نشان می‌دهد برخی استان‌ها و مناطق، زودتر از میانگین کشوری به نقطه اوج بار خود می‌رسند؛ به‌گونه‌ای که سیستان و بلوچستان در ۱۷ تیرماه، کرمان در ۲۱ تیرماه، اصفهان و هرمزگان در ۲۸ تیرماه و تهران در ۲۹ تیرماه در زمره مناطق پیشتاز در وقوع اوج بار منطقه‌ای قرار دارند.

رجبی مشهدی ادامه داد: در مقابل، استان‌ها و مناطقی مانند مازندران، گیلان، آذربایجان و فارس با اندکی تأخیر و در حوالی۱۴ مردادماه به حداکثر بار خود می‌رسند که این تفاوت زمانی، بیانگر تنوع اقلیمی و الگوی متفاوت مصرف برق در سطح کشور است.

وی همچنین با اشاره به شرایط ویژه برخی مناطق از منظر بار حرارتی گفت: خوزستان با دمای مورد انتظار ۴۹.۱ درجه سلسیوس در زمان اوج بار، یکی از حساس‌ترین مناطق شبکه برق کشور به شمار می‌رود و از این منظر نیازمند مراقبت، پایش و آمادگی مضاعف در حوزه بهره‌برداری و مدیریت شبکه است.

معاون برق و انرژی وزارت نیرو با جمع‌بندی این تحلیل تصریح کرد: بر اساس داده‌های آماری، بازه دو هفته پایانی تیر تا نیمه نخست مردادماه را باید دوره بحرانی شبکه برق کشور دانست؛ چرا که هم‌زمانی رسیدن مناطق پرمصرف به اوج دمایی، احتمال ثبت اوج بار شبکه سراسری را در حوالی ۵ مردادماه به شکل معناداری افزایش می‌دهد.

وی تأکید کرد: با توجه به این برآورد، آمادگی کامل شبکه، اجرای برنامه‌های مدیریت بار و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در این بازه زمانی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رجبی مشهدی از مشترکان خواست با صنعت برق همکاری کنند و گفت: بدون تردید همکاری مشترکان از ۲۰ تیرماه تا ۱۵ مردادماه، به‌ویژه در ساعات اوج بار از ۱۱ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۲۳، نقش مهمی در حفظ پایداری شبکه سراسری و تأمین برق پایدار برای همه هموطنان خواهد داشت./همشهری

کلمات کلیدی: برق
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار