محسن رضایی: رهبری اجازه امضای تفاهم نامه را دادند / آماده بودیم به اوکراین حمله کنیم/ اجازه باز شدن کریدور دوم در تنگه هرمز را نمی‌دهیم / ضربات شدیدی در جنگ ۱۷ روزه محرم به آمریکا وارد کردیم فرمانده نیروی زمینی سپاه: در کمین گروهک‌های تروریستی و آماده پاسخ قاطعیم تعطیلی ادارات چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۵ + جزئیات کامل و اسامی استان‌ها خبر مهم مجلس درباره کالابرگ الکترونیکی/ آخرین تصمیم درباره رقم جدید کالابرگ ببینید | همسر شهید حسین رمضانی در اعتراض به هشتگ «نه به اعدام»: قاتل در آخرین ثانیه به چشمان همسرم نگاه کرد و بنزین ریخت فوری / تعطیلی ادارات خوزستان در چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد + جزئیات کامل دورکاری و ساعت کاری جدید نیرو‌های شرکتی در انتظار تصمیم نهایی؛ جلسه مشترک مجلس و مجمع چه نتایجی داشت؟ جزئیات درگیری مسلحانه در خوزستان/ شهادت سومین مأمور در شادگان؛ شمار شهدا به سه نفر رسید محمدباقر قالیباف: شب شهادت رهبری چه گذشت؟ / روایت تصمیم‌گیری در ساعات حساس + فیلم جزئیات بمباران قشم با بمب یک تنی آمریکا؛ افشای نیویورک تایمز از حمله به منطقه مسکونی + تصاویر سپاه: دو نفتکش متخلف در تنگه هرمز هدف قرار گرفتند پلیس: زائران بازگشت از اربعین را به روزهای پایانی موکول نکنند قالیباف: آمریکا تاوان می‌دهد قائم‌پناه: برای همه استان‌ها الگوی مشخص مصرف آب و انرژی تعیین می‌شود بقائی خطاب به گوترش: چرا از نام بردن دو عامل اصلی نسل‌کشی و جنایات جنگی خودداری می‌کنید؟

شمس‌الواعظین: تنگه هرمز به برگ برنده راهبردی ایران تبدیل شده است

تنگه هرمز  ماشاءالله شمس‌الواعظین، فعال رسانه و تحلیلگر مسائل راهبردی درباره تردد در تنگه هرمز عنوان می کند: ایران می‌گوید من حتی به کریدور جنوبی هم که کشتی‌های آمریکایی از آن عبور می‌کنند، مشکوکم. بنابراین کشتی‌ها باید مطابق پروتکل و تدابیری که ایران تفسیر آن را از ماده پنج یادداشت تفاهم با امریکا استخراج کرده، عبور کنند تا عبورشان از دید ایران «بی‌ضرر» تلقی شود. 
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۹ - ۲۳ تير ۱۴۰۵ - 2026 July 14
کد خبر: ۳۱۳۲۷۶

به گزارش راهبردمعاصر؛ ماشاءالله شمس الواعظین به روزنامه اعتماد گفت: آمریکا جنگی انجام داده، اما نه تنها هدف‌هایش محقق نشده، بلکه یک دستاورد بزرگ به نام تنگه هرمز برای ایران در حال ثبت شدن است، فراموش نکنید پیش از جنگ، تنگه هرمز باز بود.

 واکنش امریکا در شرایط فعلی، ابتدا واکنشی انتقامی است و دوم تلاشی برای بازگرداندن وضعیت به شرایط سابق. ایران هم حاضر نیست خواسته‌های امریکا را بپذیرد. ایالات متحده می‌گوید بسیار خب، من کریدور جنوبی، یعنی سمت عمان را بازگشایی می‌کنم و ایران هم کریدور شمالی را در اختیار داشته باشد! ایران اما با تکیه بر قانون دریانوردی جهان مصوب ۱۹۸۲ سازمان ملل متحد، به‌ویژه ماده ۱۱ این قانون، معتقد است رفتار امریکا غیرقانونی و برخلاف ضوابط بین‌المللی و امنیت ایران است.

این قانون می‌گوید عبور و مرور کشتی‌ها باید برای کشورهای ساحلی بی‌ضرر باشد. اگر موارد مشکوکی از کریدورهای تنگه‌های شناخته‌ شده جهان، از جمله تنگه هرمز، دیده شود و کشورهای ساحلی احساس ناامنی کنند، می‌توانند با وضع پروتکل‌هایی برای تامین امنیت خود و دفع خطرها و مخاطرات اقدام کنند. این ماده، ماده مهمی است. اگرچه ایران اساسا به کل قانون دریانوردی جهان نپیوسته، اما اکنون دارد عمل خود را با آن قانونی می‌کند.
ایران می‌گوید من حتی به کریدور جنوبی هم که کشتی‌های امریکایی از آن عبور می‌کنند، مشکوکم. بنابراین کشتی‌ها باید مطابق پروتکل و تدابیری که ایران تفسیر آن را از ماده پنج یادداشت تفاهم با امریکا استخراج کرده، عبور کنند تا عبورشان از دید ایران «بی‌ضرر» تلقی شود. این اقدام، اقدام مهمی است و ایران هم حق دارد این کار را بکند. در غیر این صورت، ایران اجازه عبور از هیچ‌ یک از کریدورها را نخواهد داد. اخیرا رصدهای ارتش ایران نشان می‌دهد یکسری کشتی‌ها با همراهی تعدادی از ناوچه‌های ایالات متحده امریکا و در پوشش کشتی‌های حامل کانتینر، در حال انتقال قطعات موشک‌های پاتریوت به یکی از کشورهای عربی حوزه جنوبی خلیج‌فارس بوده‌اند. ایران این تحرکات را رصد کرده، بنابراین می‌گوید حالا مصداق این ماده شکل گرفته؛ ماده‌ای که می‌گوید عبور و مرورها باید بی‌ضرر به منافع ایران باشند. ایران جلوی این عبورها را گرفته و اجازه عبور و مرور نمی‌دهد.

 باید توجه کنیم که تنگه هرمز به عنوان برگ قدرت و کارت قدرتمند ایران که از دستاوردهای بزرگ و تاریخی جنگ ۴۰ روزه محسوب می‌شود، نباید تبدیل به نقطه ضعف ایران در برخورد با مسائل آتی شود. در صورت ادامه این زد و خوردهای پراکنده و توسعه دامنه تنش و عمق گرفتن آن در اراضی ایران توسط امریکا و افزوده شدن بازیگران دیگر در آینده، ایران نباید این کارت قدرتمند خود را تضعیف کند. اول اینکه باید بازوی دیپلماتیک ایران برای دستیابی به یک توافق فعال شود. دوم اینکه پاره‌ای از تدابیر برای عبور از این مرحله و تثبیت دستاورد بزرگ ایران در نظر گرفته شود. این نکته بسیار مهمی است و استراتژیست‌های نظامی ایران، به‌ویژه در سپاه و ارتش، کاملا آن را رعایت می‌کنند. روش‌هایی که به صورت تاکتیکی اعمال می‌شوند و تثبیت‌کننده دستاوردهای نظامی هستند./اعتماد

کلمات کلیدی: تنگه هرمز
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار