سخنگوی وزارت خارجه: پیام عراقچی به فواد حسین ارتباطی با مذاکرات ایران و آمریکا نداشت واکنش حشد الشعبی به تخلیه مقرهایش به دنبال تشدید تنش میان آمریکا و ایران صدور بیانیه مشترک پیمان مکه در استانبول / جزییات یک نفتکش در تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت ارتش یمن تحرکات نظامی عربستان برای آغاز جنگ زمینی را ناکام گذاشت اوج وقاحت ترامپ: نفت ونزوئلا هدیه به مردم آمریکاست! افشای جزئیات تجارت ترامپ در بحبوحه جنگ تروریستی علیه ایران تنگه هرمز یقه صهیونیست‌ها را گرفت؛ سوخت در اسرائیل گران شد اعتراف رسانه عبری: فقط حمله هوایی انجام دادیم و دیگر هیچ اضطراب و بی‌پولی جنگ ترامپ علیه ایران در خانه‌های نظامیان آمریکایی طالبان: امنیت مرزها تأمین است کشورهای منطقه نگران نباشند هشدار شدید فرماندهان ارشد آمریکا به هگست درباره ادامه جنگ علیه ایران حماس: تروریسم شهرک‌نشینان با حمایت مستقیم نتانیاهو ادامه دارد شیخ نعیم قاسم: شکست اسرائیل در سه جنگ به دلیل پایداری مردم بود روسیه: هرگز از سلاح هسته‌ای به‌عنوان ابزار ارعاب استفاده نمی‌کنیم سفیر آمریکا گزافه‌گویی ضدایرانی وزیر خزانه‌داری را تکرار کرد

رایزنی‌های فشرده دوحه برای کاهش تنش در منطقه / تاکید وزیر خارجه قطر بر ضرورت بازگشت به دیپلماسی

قطر نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر در رایزنی‌های تلفنی فشرده با همتایان خود در عربستان، عمان و اردن، بر ضرورت پایبندی به دیپلماسی، اجرای تفاهمات ایران و آمریکا، و تأمین امنیت دریانوردی در تنگه هرمز برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۴ - ۲۸ تير ۱۴۰۵ - 2026 July 19
کد خبر: ۳۱۳۷۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، در چارچوب تلاش‌های دیپلماتیک دوحه برای کاهش تنش‌ها در منطقه، رایزنی‌های تلفنی فشرده‌ای را با همتایان خود در عربستان سعودی، سلطنت عمان و پادشاهی اردن انجام داد.

محور اصلی این گفت‌وگوها، بررسی روابط دوجانبه، آخرین تحولات منطقه، هماهنگی مشترک برای تقویت امنیت و ثبات، و همچنین ضرورت پایبندی به توافقات بین‌المللی بوده است.

نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر در گفت‌و‌گو با شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، راه‌های توسعه همکاری‌های برادرانه میان دو کشور را بررسی کرد. دو طرف در این تماس بر اهمیت هماهنگی مشترک دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها در منطقه تأکید کردند. شیخ محمد بن عبدالرحمن در این رایزنی، بر حمایت کامل دولت قطر از تمامی تلاش‌ها با هدف تنش‌زدایی و دستیابی به یک توافق جامع که صلح پایدار را در منطقه محقق کند، تأکید کرد.

در گفت‌وگوی تلفنی رئیس‌الوزاری قطر با بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، علاوه بر بررسی مناسبات دوجانبه، موضوع امنیت آب‌های منطقه به طور ویژه مورد توجه قرار گرفت. وزیر خارجه قطر در این تماس بر ضرورت اجرای توافقات صورت‌گرفته در چارچوب یادداشت تفاهم میان ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد. وی همچنین بر لزوم تضمین آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز و احترام به حاکمیت سلطنت عمان بر آب‌های منطقه‌ای خود به عنوان رکنی اساسی برای حفظ امنیت و ثبات منطقه تاکید کرد.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در گفت‌و‌گو با دکتر ایمن الصفدی، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه اردن، آخرین تحولات منطقه‌ای را بررسی کرد. وزیر خارجه قطر بدون اشاره به استفاده از خاک اردن برای حملات آمریکا علیه ایران، اقدام‌های تدافعی ایران در هدف قرار دادن پایگاه‌های مبدا حملات به ایران را محکوم کرد.

نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر در تمامی این سه تماس تلفنی، بر یک موضع اصولی و مشترک از سوی دوحه تأکید کرد که اصول آن به شرح زیر است:

اولویت دیپلماسی: ضرورت پایبندی تمامی طرف‌ها به گفت‌و‌گو و ابزار‌های دیپلماتیک برای حل اختلافات.

اجرای تفاهم ایران و آمریکا: لزوم اجرای دقیق بند‌های توافق‌شده در یادداشت تفاهم میان واشنگتن و تهران با هدف صون منافع و دستاورد‌های محقق شده.

امنیت دریانوردی: تضمین آزادی ناوبری در تنگه هرمز به عنوان یک شاهرگ حیاتی بین‌المللی.

حمایت از تنش‌زدایی: تجدید پایبندی قطر به حمایت از تمامی مساعی جمیله که به دنبال صلح پایدار و همه‌جانبه در خاورمیانه هستند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار