به گزارش راهبرد معاصر؛ گسترش استفاده از خدمات غیرحضوری کارتهای بانکی و نبود اطلاعات کافی از سوی مشتریان باعث افزایش کلاهبرداریهای شده است.
با افزایش حجم پروندههای کلاهبرداری اینترنتی بانک مرکزی فعالسازی رمز دوم پویا را به نظام بانکی کشور ابلاغ کرد و قرار است از امروز ( اول دی ماه) رمزهای دوم ایستا از دسترس خارج و به جای آن استفاده از رمزهای دوم پویا به صورت مرحلهای در بانکها و مؤسسات اعتباری اجرا شود.
پیش از این قرار بود طرح استفاده از رمز دوم یکبار مصرف از ابتدای خرداد ماه امسال عملی شود، اما به دلیل ناتوانی برخی بانکها در ایجاد زیرساختهای پایدار و ایجاد مشکل در برخی از اپلیکیشنهای بانکی این طرح به تاخیر افتاد.
در این بین بسیاری از مشترکان یا دارندگان کارتهای بانکی، هنوز موفق به فعالسازی سامانههای دریافت رمزهای پویا نشدهاند.
در بانکهایی که این طرح اجرا میشود، تراکنشها فقط از طریق رمزهای پویا (یکبار مصرف) انجام میشود و مشتریان بانکها می توانند با مراجعه به شعب بانکی یا دستگاههای خودپرداز برای دریافت رمز یکبار مصرف اقدام کنند.
انجام پرداخت و خریدهای اینترنتی با رمز دوم فعلی امکان پذیر نیست لذا مشتریان بانکی چنانچه تاکنون نسبت به فعالسازی رمز دوم پویا اقدام نکردهاند، هرچه سریعتر با مراجعه به شعب یا وبسایت بانک و یا طی ارتباط با مرکز تماس بانک خود، اقدامات لازم را انجام دهند.
بانکها بر اساس درخواست مشتریان، رمز دوم یکبار مصرف (پویا) را به شماره تلفن همراه آنها از طریق پیامک ارسال میکنند و برای بهرهمندی از این خدمت، مشتریان بانکی باید شماره تلفن همراه خود را به بانک اعلام کنند.
با این تفاسیر رمز دوم پویا تنها یک راهکار برای کاهش کلاهبرداریهای اینترنتی محسوب میشود و در این مورد خود افراد نیز باید موارد امنیتی را رعایت کنند و از افشای رمز خود به دیگر افراد جلوگیری کنند.
منبع: میزان