بروزترین و جدیدترین قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ + جدول تعداد ثبت نام کنندگان قرعه کشی ایران خودرو مشخص شد قیمت بیت کوین در بازار امروز سقف کارت به کارت بانک ملی تغییر کرد / آخرین وضعیت اختلال بانکی طرح جدید بانک مرکزی برای دلار‌های خانگی شرایط واریز وجه خودرو مزدا ۳ خرداد ۱۴۰۵ تاریخ قرعه کشی ایران خودرو تغییر کرد؟ یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد / مبلغ واریزی یارانه خرداد چقدر است؟ خبر مهم ایران خودرو درباره قیمت‌های اصلاح شده برخی محصولات خداحافظی درآمد‌های ۳۰ میلیونی با یارانه / یارانه این دهک‌ها حذف می‌شود پیش بینی قیمت دلار یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار شرایط فروش ارز اربعین ۱۴۰۵ ابلاغ شد؛ سهمیه هر زائر ۲۰۰ هزار دینار عراق خبر مهم وزیر کشاورزی درباره پرداخت مطالبات گندمکاران نتایج وام بازنشستگان کشوری اعلام شد/ ۳۲۰ هزار نفر واجد دریافت وام ۷۵ میلیونی بازنشستگان + مراحل دریافت وام آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ /  سکه ریزشی شد / حباب سکه ترکید؟

پیش بینی عبور تورم اسفند ماه از 40 درصد !

روز گذشته مرکز آمار ایران نرخ تورم در پایان دی ماه را 20.6 درصد و تورم نقطه به نقطه در این ماه را 39.6 درصد اعلام کرد که اعداد نزدیک به اعداد تورمی آبان‌ماه بانک مرکزی است و به‌طور قطع عدد تورمی ماه آینده باید از 40 درصد عبور کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۸ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 January 22
کد خبر: ۳۱۹۹

به گزارش راهبرد معاصر ،  ماه گذشته در گزارشی دلایل اختلاف نرخ تورم بانک مرکزی و مرکز آمار ایران پرداختیم و عنوان کردیم یکی از دلایل اختلاف تورم بانک مرکزی و مرکز آمار علاوه بر عواملی که بارها مطرح شده، بازه‌های زمانی محاسبه تغییرات قیمت کالاها و خدمات است.

طبق اطلاعات به دست آمده، مرکز آمار ایران تغییرات قیمت‌ها در طول سه هفته از یک ماه را محاسبه می‌کند، اما بانک مرکزی تغییرات قیمت‌ها را در طول یک ماه ارزیابی می‌کند. به همین دلیل مرکز آمار با یک فاصله یک تا دو ماهه به نرخ‌هایی نزدیک به ارقامی می‌رسد که بانک مرکزی یک یا دو ماه قبل محاسبه کرده است.

در واقع با توجه به اینکه تغییرات قیمت‌ها در ماه‌های اخیر روندی صعود داشته است، تغییرات قیمت‌ها در هفته پایانی ماه در ارقام مرکز آمار محاسبه نمی‌شود. اما در ماه بعد، در سه هفته مورد بررسی تغییرات قیمت‌ کالاها و خدمات اضافه شده و تغییرات اعمال می‌شود. به همین دلیل است که نرخ تورم مرکز آمار در یک ماه بین اعداد تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی بین دو ماه پیش از آن است.

به گزارش فارس، نرخ تورمی که مرکز آمار برای دی ماه اعلام کرده است، از همان الگوی فرضی تبعیت می‌کند و تورم میانگین مرکز آمار برای دی ماه نزدیک به تورم آذر ماه بانک مرکزی و تورم نقطه به نقطه آن نزدیک به تورم نقطه به نقطه آبان ماه بانک مرکزی است.

روز گذشته مرکز آمار ایران نرخ تورم در پایان دی ماه را 20.6 درصد و تورم نقطه به نقطه در این ماه را 39.6 درصد اعلام کرد که اعداد نزدیک به اعداد تورمی آبان ماه بانک مرکزی است.

بانک مرکزی ماه گذشته به دلیل اینکه نرخ تورم نقطه به نقطه در گزارش این نهاد با عبور از مرز 40 درصد به 42.3 درصد رسیده بود، با دستور دولت، امکان انتشار آن را پیدا نکرد. مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه دی ماه امسال را 39.6 درصد محاسبه کرده است و با توجه به الگوی محاسباتی این مرکز و تحولات شاخص قیمت کالاها و خدمات، تورم نقطه به نقطه این نهاد برای بهمن ماه قطعا از 40 درصد عبور خواهد کرد و مشخص نیست آن زمان دولت با این آمار مرکز آمار چه برخوردی خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار