فیلم/ توضیحات معاون هلال احمر کرمان درخصوص جزئیات حادثه مرگبار واژگونى اتوبوس دانش آموزان اولین تصاویر از محل واژگون شدن اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی + عکس واژگونى اتوبوس حامل دانش آموز در کرمان با ۶ کشته رئال مهمترین جلسه فوتبال اسپانیا را تحریم کرد دانشمندان: خلق و خوی انسان صبح‌ها بهتر از دیگر اوقات روز است تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ حذف عزیزی خادم و کفاشیان از انتخابات قطعی شد / تاج، بهاروند و عابدینی، ۳ نامزد نهایی ریاست فدراسیون فوتبال ضرب و شتم فجیع کودک ۹ ساله توسط نامادری در سنندج / توضیحات بهزیستی کشف اسرار پیری انسان به وسیله موش‌ها جزئیات گفتگوی السیسی و ماکرون در مورد بازسازی نوار غزه حمایت نتانیاهو از کارزار «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران عفو یا تخفیف مجازات بیش از ۳۰۰۰ نفر از محکومان با موافقت رهبر انقلاب واریز عیدی بازنشستگان در روز‌های آینده تعیین سهمیه واردات رسمی برای ته لنجی‌ها محکوم شدن راشد الغنوشی به ۲۲ سال حبس

کارفرما در چه صورتی می‌تواند قرارداد کار را یک‌طرفه فسخ کند؟

براساس ماده ۲۷ قانون کار، کارفرما در مواردی می‌تواند قرارداد کار را با کارگران به صورت یک طرفه فسخ کند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۹ - ۱۲ دی ۱۳۹۸ - 2020 January 02
کد خبر: ۳۲۴۵۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  براساس ماده ۲۷ قانون کار، کارفرما در مواردی می‌تواند قرارداد کار را با کارگران به صورت یک طرفه فسخ کند.

 

هر گاه کارگر در انجام وظایف محوله قصور و یا آیین نامه‌های انضباطی کارگاه را پس از تذکر‌های کتبی نقض کند، کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به عنوان «حق سنوات» به وی پرداخته و قرارداد کار را فسخ کند.

 

در واحد‌هایی که شورای اسلامی کار ندارند برای فسخ قرارداد کارگران نیاز به نظر مثبت انجمن صنفی است.

 

در زمان اختلاف بین کارگر و کارفرما اگر مساله با توافق حل نشد، موضوع به هیات تشخیص ارجاع و در صورت حل نشدن اختلاف، از طریق هیات حل اختلاف رسیدگی و اقدام خواهد شد.

 

لازم به ذکر است که در مدت رسیدگی مراجع حل اختلاف، قرارداد کار به حالت تعلیق در می‌آید.

 

تبصره ۱ - کارگاه‌هایی که مشمول قانون شورای اسلامی کار نیستند و یا شورای اسلامی کار و یا انجمن صنفی در آن تشکیل نشده باشد یا فاقد نماینده کارگر باشند اعلام نظر مثبت هیات تشخیص که شامل یک نفر نماینده وزارت کار و امور اجتماعی، یک نفر نماینده کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار استان ویک نفر نماینده مدیران صنایع به انتخاب کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایان استان در فسخ قرارداد کار الزامی است.

 

تبصره ۲ - موارد قصور و دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌های انضباطی کارگاه‌ها به موجب مقرراتی است که با پیشنهاد شورای عالی کار به تصویب وزیر کار و امور اجتماعی خواهد رسید.

 

گفتنی است؛ کارگری که مطابق نظر هیات تشخیص باید اخراج شود، حق دارد نسبت به این تصمیم به هیات حل اختلاف مراجعه و اقامه دعوی کند.

 

البته هر گاه قرارداد کار برای مدت موقت و یا برای انجام کار معین، منعقد شده باشد هیچ یک از طرفین به تنهایی حق فسخ آن را ندارند ورسیدگی به اختلافات ناشی از نوع این قرارداد‌ها در صلاحیت هیات‌های تشخیص و حل اختلاف است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار