به گزارش راهبرد معاصر؛ مارک اسپر در پنتاگون و در پاسخ به پرسش خبرنگارانی که از او در مورد حمله به اماکن فرهنگی ایران پرسیده بودند، گفت: ما از قوانین درگیری های مسلحانه پیروی می کنیم.
با اصرار خبرنگاران در مورد اینکه آیا با وجود جنایت جنگی بودن حمله به این اماکن، پنتاگون آنها را هدف قرار خواهد داد یا خیر، اسپر گفت: این قانون درگیری های مسلحانه است. او توضیح بیشتری در این مورد نداد.
بر اساس قوانین بین المللی از جمله کنوانسیون حفاظت از اموال فرهنگی ۱۹۵۴ میلادی لاهه و قطعنامه سال ۲۰۱۷ شورای امنیت مورد حمایت دولت ترامپ، اقدام نظامی علیه اماکن فرهنگی جنایت جنگی قلمداد می شود.
ترامپ به تازگی و در واکنش به احتمال تلافی ترور سردار سلیمانی و همرزمانش در بغداد، در توییتی ایران را تهدید کرد که در صورت حمله به آمریکا و دارایی های این کشور، ۵۲ مکان از جمله مکان های حائز اهمیت برای فرهنگ ایران را هدف قرار خواهد داد.
اظهارات تهدیدآمیز ترامپ علیه اماکن فرهنگی ایران بازتاب منفی گسترده ای در میان افکار عمومی داشته است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر ۱۵ دی اعلام کرد: تهدید علنی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای حمله به مراکز مهم فرهنگی در ایران در صورتی اجرایی شدن، جنایت جنگی است و دولت آمریکا باید فورا تصریح کند که همواره به قوانین جنگی بین المللی پایبند است.
آندرا پراسو (Andrea Prasow) قائم مقام مدیر دیدهبان حقوقبشر سازمان ملل گفت: ترامپ باید علنا تهدیدهای خود را علیه دارایی های فرهنگی ایران پس بگیرد و به طور شفاف اعلام کند که مجوز یا دستور جنایت جنگی را صادر نمی کند. وزارت دفاع آمریکا نیز باید به طور آشکار بر تعهد خود برای پیروی از قوانین جنگی و تبعیت از دستورات نظامی قانونی تاکید کند.
برخی از خبرنگاران خارجی نیز، تهدید ترامپ به هدف قرار دادن میراث فرهنگی ایران را با «اقدام وحشیانه طالبان در از بین بردن این بخشها و آثار هنری افغانستان» مقایسه کردند.
از سوی دیگر کریس مورفی سناتور دموکرات آمریکایی در واکنش به تهدید ترامپ در توئیتر نوشت: هدف قرار دادن غیرنظامیان و مراکز فرهنگی همان اقدامی است که تروریست ها انجام می دهند. این یک جنایت جنگی است.
منبع: ایرنا