به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد صادق کوشکی در برنامه جهان آرا که از شبکه افق پخش می شود اظهارات توهین آمیزی در باره رخشان بنی اعتماد و باران کوثری مطرح کرد که با واکنش های زیادی روبرو شد. در ادامه به ماجرای توهین به رخشان بنی اعتماد و باران کوثری می پردازیم.
ماجرای توهین محمد صادق کوشکی به رخشان بنی اعتماد و باران کوثری
در برنامه جهان آرا راجع به سقوط هواپیما و جانباختگان و اتفاقات ناشی از آن به تفصیل حرف زده شد، در بخشی از سخنان محمد صادق کوشکی اشاره کرد: «اگر اون بچههای سپاه تو مرز نبودند خانمی که میای فراخوان میزنی…میدونی دست امثال عبدالمالک ریگی به تو و دخترت و کسوکارت میرسید... شاید هم خوشت میاومد، شاید دوست داشتی، ولی مردم ایران دوست ندارن»
از محمد صادق کوشکی به عنوان عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه تهران واقعا بیان چنین سخنانی بعید است، حتی اگر به هر دلیلی ایشان عصبانی شده و به خشم آمده باشد، چنین شیوه بیانی قابل قبول نیست.
اصل این اتفاق برمیگردد به فراخوانی که هنرمندان در فضای مجازی منتشر کرده بودند که روز یکشنبه ساعت ۱۸ به احترام جانباختگان هواپیمای اوکراینی در میدان آزادی جمع شوند، که رخشان بنی اعتماد هم این فراخوان را در صفحه اینستاگرامش منتشر کرده بود و البته بنی اعتماد آن پست را حذف کرد و گفت این مراسم لغو شده است و از مردم خواست که شرکت نکنند.
محمد صادق کوشکی در برنامه جهان آرا شبکه افق با اشاره به فراخوان رخشان بنی اعتماد برای تجمع گفت: «۵۰ نیروی سپاه در مرزهای شرق کشور هدف ترور قرار گرفته اند، خانمی که فراخوان میدهی، اگر آن بچههای سپاه در مرز نبودند، دست امثال عبدالمالک ریگی به تو و دخترت میرسید. شاید هم خوشش میآمد شاید دوست داشتی ....»
واکنش ها به توهین کوشکی به رخشان بنی اعتماد و باران کوثری
در بیانیه انجمن مستندسازان سینمای ایران در اعتراض به توهین محمد صادق کوشکی به رخشان بنی اعتماد آمده است:
جناب آقای علی عسگری
رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
اگر برنامههای تلویزیون و شبکههای اجتماعی را دنبال میکنید حتما از توهین آشکار و بیشرمانه به شان یک بانوی ایرانی و خانوادهی ایشان و تهدید علنی جمع بزرگی از مردم، در یکی از برنامههای زندهی شبکهی افق توسط محمدصادق کوشکی، مهمان برنامه مطلع هستید.
بخشهایی از این برنامه در ساعات گذشته دست به دست در شبکههای اجتماعی میچرخد و عرق شرم بر پیشانی مردم سیاهپوش کشور مینشاند. آیا نمیشود پایان و نهایتی برای این بیاحترامیها به شان و حقوق مردم در صدا و سیما متصور بود؟ بانو رخشان بنیاعتماد از مفاخر فرهنگ و هنر این سرزمین و از پیشکسوتان به نام انجمن مستندسازان سینمای ایران است.
ما هر چند به رویهی جاری و ساری در برنامهسازیهای جانبدارانه در شبکهی مذکور عادت کرده و به آن وقعی نمینهیم، اما این اهانت آشکار به شان یکی از اعضای خود را برنمیتابیم و درخواست برخورد جدی با متخلفین و عذرخواهی رسمی جنابعالی از جامعهی هنری و مردم ایران را داریم.
اعتراض خانه سینما و کانون کارگردانان به صداوسیما در پی توهین محمد صادق کوشکی به رخشان بنی اعتماد
خانه سینما به درخواست روسای صنوف و جمع کثیری از اعضای خود، طی این بیانیه اعتراض خود را به صدا و سیما اعلام کرد.
متن بیانه به شرح زیر است:
سالهاست رسانهی انحصاری ملی که مدعی ارتقای فرهنگ و هنر و دانش اجتماعی و حقوق شهروندی است، نه تنها از انجام تکالیف ملی و اصلیاش جا مانده، بلکه هرازچندگاهی با خروج خود از مرزهای اخلاق و انسانیت به بهانه دفاع از ارزشها تداوم تخریباش را در شبکههای متعدد به رخ میکشد و در مسیر این ماموریت، چه چهرههایی شاخصتر از هنرمندان جامعه برای آنکه هدف تخریب قرار گیرند؟
اهانت اخیر و بیشرمانه صداوسیما به بانویی محترم از جمع کارگردانان سینمای ملی ایران و فرزند هنرمندش، پیش و بیش از آنکه خدشهای به ساحت اعتبار و ارزش این سرمایهی فاخر فرهنگی و هنری کشور وارد کند، برای ما سینماگران و همه کسانی که سینمای اجتماعی او را در تمام این سالها دنبال کردهاند، گواه گویاییست بر تداوم عامدانهی روند ایجاد تفرقه و تخریب توسط سازمان مذکور.
خانه سینما به درخواست روسای صنوف و جمع کثیری از اعضای خود، طی این بیانیه ضمن اعلام وظیفهی اخلاقی، فرهنگی، حرفهای و صنفی خود در حراست از حیثیت کلیهی اعضا به ویژه یکی از فاخرترین چهرههای فیلمسازش و ضمن اظهار تأسف برای مدیریت سازمانی که ظاهراً بر محتوای تولیدات رسانهاش هیچ نظارت هوشمندانهای ندارد، به نمایندگی از جامعه اصناف سینمایی کشور به مردم ایران اعلام میکند که همسو با مطالبات مدنی و حقجویانهی آنها، چشم بر روی اینگونه توهینها و عملکردهای رسانهی ملی نخواهد بست.
همچنین به همه همکاران خود پیشنهاد میدهد که با خودداری از حضور در برنامههای به اصطلاح سینمایی و تحلیلی این رسانه، همدل و همراه در این اعتراض حرفهای مشارکت کنند تا این رسانه گمان نبرد که به اتکای قدرت و بودجهی وافرش میتواند هر تهمت و توهینی را نثار سینمای ایران و چهرههای فرهنگی این سرزمین کند.
کانون کارگردانان نیز در اعتراض به توهین محمد صادق کوشکی به رخشان بنی اعتماد نوشت:
«کانون کارگردانان سینمای ایران هتک حرمت بزرگان و سرمایههای سینمای ایران سرکار خانم رخشان بنی اعتماد و جناب آقای مسعود کیمیایی را شدیدا محکوم میکند و در برابر تخریب، سینماگران سکوت نخواهد کرد.
کانون کارگردان سینمای ایران با احترام به تمامی برنامه سازان سیما، رسما از تمامی کارگردانان سینما درخواست میکند تا عذرخواهی رسمی سازمان صداوسیما در هیچ برنامه تلویزیونی به عنوان میهمان و کارشناس شرکت نکنند.»
در همین حال ناصر فکوهی استاد دانشگاه تهران نیز در واکنش به سخنان توهین آمیز محمد صادق کوشکی خطاب به رخشان بنی اعتماد نوشت: اظهار نظری که خطاب به خانم رخشان بنیاعتماد بانوی محترم و فیلمساز ایرانی بیان شده است و در آن گفته شده است: «.. خانمی که فراخوان میدهی، اگر آن بچههای سپاه در مرز نبودند، دست امثال عبدالمالک ریگی به تو و دخترت میرسید. شاید هم خوشش میآمد شاید دوست داشتی ...». اگر چنین اظهار نظری را حتی فردی عامی و از اقشاری که قربانی جامعه شده و درون لومپنیسم و اوباشیگری هم سقوط کردهاند در «چاله میدان» سابق، ایراد میکرد، باعث تاسف بود؛ و وقتی خوانندگان، سوابق گوینده و جایی که اظهار نظر انجام شده را بررسی میکنند، به حال خود و مملکت تاسف میخورند.
چگونه میتوان پذیرفت که تریبونهای رسمی کشور در اختیار چنین افرادی قرار بگیرد که این اظهارات سخیف را درباره زنان و دختران این کشور بیان کنند. آیا اینها دفاع از ارزش است یا توهین و زیر پا گذاشتن هر چیزی که ما در تاریخ چند هزار ساله خودمان به عنوان شرف و ارزش و احترام و ادب و اخلاق اسلامی و ایرانی و سنتی داشتهایم؟ نیاز به نظر یک کارشناس فرهنگی نیست از هر یک از روستائیان یا افراد ساده و کوچه و خیابان که میخواهید بپرسید که دراین باره چه میگویند؟ از این رو هر چند خانم بنی اعتماد با سابقه درخشان خود نیاز به دفاع ندارد، باید پشتیبانی کامل خود و تاسف عمیق خویش را از ضرباتی که به این ترتیب به ارزشهای انقلاب و اسلام و فرهنگ ایرانی و بشری وارد میشود، اظهار کنم. این سخنها را نباید به حساب ارزشهای جامعه ما گذاشت بلکه باید آنها را بدترین ضربات برای تخریب اخلاق و شرف در این کشور دانست.
محمد صادق کوشکی کیست
محمد صادق کوشکی متولد شهر آباده فارس، استاد دانشگاه است او فارغ التحصیل دکتری اندیشه سیاسی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است که در قامت مدرس و هر از گاهی کارشناس در تلویزیون نیز حضور دارد. کوشکی در سال ۱۳۶۹ وارد دانشگاه امام صادق (ع) شد. در رشته علوم سیاسی و معارف اسلامی تا مقطع فوق لیسانس تحصیل کرد و به موازات آن در کلاسهای دانشکده صدا و سیما هم حضور داشت. او سپس دکترای خود را از پژوهشگاه علوم انسانی دریافت کرد.
کوشی در سال ۱۳۷۷ مدیر دفتر هنر و ادبیات مرکز اسناد انقلاب اسلامی شد و تا سال ۱۳۸۴ در این مسئولیت حضور داشته است. کوشکی در تالیف را از سال ۱۳۷۹ با کتاب برگی از باغ شروع کرد سپس با کتاب تاملی در اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) ادامه داد و اکنون چند اثر علمی به نام او ثبت شده است.
اظهار نظرهای کارشناسی ایشان از سال ۱۳۸۹ در واکنش به سخنان اسفندیار رحیم مشایی در باب مکتب ایرانی شروع و با نقد دولت حسن روحانی ادامه یافت. او در سال ۱۳۹۳ در همایش دلواپسیم گفت: ما شهید ندادیم تا آمریکا کدخدای ما باشد، هزاران کودک ما یتیم نشدند تا کسی توان نظامی کشور را زیر سوال ببرد.
بیوگرافی رخشان بنی اعتماد
رخشنده «رخشان» بنیاعتماد (متولد ۱۴ فروردین ۱۳۳۳ در تهران)، کارگردان، فیلمنامهنویس، تهیهکننده، مستندساز اهل ایران و از اعضای آکادمی اسکار است. فیلمهای او در جشنوارههای بینالمللی مورد تحسین واقع شدهاند و توانستهاند در داخل ایران هم توجه تماشاگران و منتقدین را به خود جلب کنند.
او همسر جهانگیر کوثری و مادر تندیس و «باران کوثری» است. بنیاعتماد در هفتاد و یکمین جشنواره فیلم ونیز در سال ۲۰۱۴، جایزه بهترین فیلمنامه را برای فیلم قصهها به دست آورد.
بنی اعتماد با کارگردانی فیلم »خارج از محدوده» در سال ۱۳۶۶ کارگردانی فیلمهای بلند را آغاز کرد. سپس فیلمنامه «زرد قناری» را نوشت و کارگردانی آن را نیز خود انجام داد. با نوشتن فیلمنامه فیلم «نرگس» و کارگردانی آن با همکاری فریدون جیرانی، در سال ۱۳۷۰ به عنوان بهترین کارگردان در دهمین جشنواره فیلم فجر برگزیده شد.
پس از آن، فیلمهای «روسری آبی»، «بانوی اردیبهشت»، «نرگس»، «زیر پوست شهر» و «خون بازی» برای وی افتخارات و جایزههای بیشتری به ارمغان آورد.
رخشان بنی اعتماد با جهانگیر کوثری (مدیر تولید و مفسر ورزش) ازدواج کرده است و دخترشان، باران کوثری بازیگر است.
نویسنده
- خون بازی (۱۳۸۵)
-گیلانه (۱۳۸۳)
-روایت سهگانه (اپیزود سوم، ننه گیلانه) (۱۳۸۲)
- زیر پوست شهر (۱۳۷۹)
-داستانهای جزیره (اپیزود سوم، باران و بومی) (۱۳۷۷)
-بانوی اردیبهشت (۱۳۷۶)
-روسری آبی (۱۳۷۳)
-نرگس (۱۳۷۰)
کارگردان
-ما نیمی از جمعیت ایران هستیم (در دست ساخت)
-فرش ایرانی (کار گروهی) (اپیزود دوم، فرش سهبعدی یا مشترک موردنظر در دسترس نمیباشد) (۱۳۸۵)
-خون بازی (۱۳۸۵)
-گیلانه (۱۳۸۳)
- روایت سهگانه (اپیزود سوم، ننه گیلانه) (۱۳۸۲)
- روزگار ما (مستند) (۱۳۸۰)
- زیر پوست شهر (۱۳۷۹)
-داستانهای جزیره (اپیزود سوم، باران و بومی) (۱۳۷۷)
- بانوی اردیبهشت (۱۳۷۶)
-روسری آبی (۱۳۷۳)
-نرگس (۱۳۷۰)
- پول خارجی (۱۳۶۸)
-زرد قناری (۱۳۶۷)
-خارج از محدوده (۱۳۶۶)
واکنش به سخنان توهین آمیز محمد صادق کوشکی درباره رخشان بنیاعتماد
برنامهریز
-گلهای داوودی (۱۳۶۳)
دستیار کارگردان
-تنوره دیو (۱۳۶۴)
-گلهای داوودی (۱۳۶۳)
مشاور کارگردان
-حیران (۱۳۸۷)
- عصر جمعه (۱۳۸۴)
-منشیصحنه
-آفتاب نشینها (۱۳۶۰)
مشاور فیلمنامه
-شب یلدا (۱۳۸۰)
بازیگر
-میکس (۱۳۷۸)
تهیهکننده
-حیران (۱۳۸۷)
-خون بازی (۱۳۸۵)
-روزگار ما (۱۳۸۰)
- زیر پوست شهر (۱۳۷۹)
-نرگس (۱۳۷۰)
سرمایهگذار
-زیر پوست شهر (۱۳۷۹)
متاسفانه این خانوم نباید تو مسائلی که مربوط با ایشان نیست دخالت کند و آقای کوشکی بهتر بود اون قسمت ناشایست رو نمیگفت...
ولی در هر حال امنیتمون رو مدیون سپاهیان و ارتشیان هستیم وگرنه این بازیگرها که پول خوبی درمیارن و فیلمهای چرندی میسازن که ارزش دیدن ندارن.
اینها جنگ بشه نمیرن و از مملکت فرار خواهند کرد.
زمان جنک تحمیلی سپاه نبود مردم بودند و ارتش که جلو کل دنیا ایستادن
ولی ایشون که زن ودخترش هفته ای سه روزش مشهد هستن نباید میکروفن دستش بدن که غیرت و ناموس مردم رو با هودش اشتباه بکیره
دقیقا حرف حق رو زده ولی حیف که حرف حق تلخه همه مردم ایزان میدونن که اکثر هنرمندها دنبال لذت جنسی هستند و تا میتونند در این فضا حرکت میکنند اکثرشون
.
.
بریزن بیرون کلی آدم کشته بشه هیچی نیست! اما حالا یه واقعیت رو مطرح کنند بهتون بر میخوره...
یه سری حروم خور همین هست دیگه، دنبال بهانه هستند و واقعیات رو نمی بینند.!
خدا ازش نگذره که مردم رو فریب میدن
اولا اشتباه کردند به عنوان انسان توهین کردند
دوما قانون مملکت باید جلوی اینارو یا هرکسی که بی قانونی میکنه بگیره مگر اینکه قانون نداشته باشیم یا برامون مهم نباشه
سوما سپاه زحمت میکشه درست . وظیفه اش هست از بودجه محرمانه نفت ملی ایران و پول بیت المال ایرانی برای دفاع از ایران استفاده می کنه منت سر ایرانی نگذارید همانطور که ارتش وظیفه دفاع دارد نمی تواند منت بگذارد ما از پول نفت سر سفره که امام فرمودند گذشتیم و در اختیارشان گذاشتیم تا دست حرام زادگانی امثال ریگی و داعش به ایرانی مظلوم نرسد
کی گفته سلبریتی ها حق دارن برای مردم تعیین تکلیف کنن
واقعا اگه شرف و ناموس داشت برای گرامیداشت سردار بیانیه میداد
هر کسی که به خاطر چند تا فیلم که نویسندگیشون یا کارگردانی و یا تهیه کنندگان رو بر عهده داشت که نمی تونه و حق نداره به بهانه گشته شدگان هواپیمای اوکراینی مردم رو دعوت به تجمع کنه تو خودت صدقه سر این مردم معروف شدی
این به اصطلاح کارگردانان چند تا فیلم در مورد رشادت مرزبانان کارگردانی کرده اند که مدعی حقوق مردم شده اند.
تا چوبی به تخته میخوره و دری به هم میخوره خوشحال میشن میخوان عریان بشن و برقصن.
از اینکه دعوت به اغتشاش میکنند باید از مردم عذر بخوان.
فکر میکنم این یک احتمال معقولانه هست.
بعدش هم دوتا احتمال وجود داره، یا این افراد اهمیت وجود سپاه و امنیت ناموس کشور از جمله خودشون براشون مهم هست یا نیست. آقای کوشکی هم گفتن که «شاید هم خوشش میآمد» در بدترین حالت این دوتا احتمال گفتن «شاید»، و بعدش گفتن که اگه احتمالا این طور باشه، خب ملت ایران اینطور نیستند(این کجاش تهمت هست؟) و اهمیت وجود سپاه براشون مهم هست.
حرف دلمو گفتی به این زنیکه
ما مرد م آن ایران جز عده ای اندک که متاسفانه این روزها در راس امورات بیشتر دیده می شوند کسانی هستیم که خاکمان و خانواده خود را تا آخرین قطره خون پاسداری میکنیم .
اگر همین بچه ها ادامه دهنده راه پیشینیان خود می م آمدن خیلی بیشتر برای م ا عزیز بودند تا اینک پیرو تفکرات عده ای نادان با تفکرات شما شده اند .
اینجا ایران است با قدمتی والا و کهن عقاب نیز برای تجدید قوا و نو ساز روزگاری به خواری و خفت میافتد همانند کشورم ایران که این روزها تا بتوانند از تفکرات بی شرمانه و بی شرفانه امثال تو راحت شود اندکی باید بگذراند و انسان های فهیم و خردمند حرص و حسرت بخورند ولی روزی ترس شما به واقعیت تبدیل خواهد شد و ایران ما دوباره جان خواهد گرفت و راه شهدای ۸ سال کشتار نابرابر و اجدادشان آرش و کوروش و سیاوش را زنده خواهد کرد .
حالمون به هم خورد از این جماعت پر مدعای هنرمند نما
ناگفته نمونه از سال ۹۹ فن ابدی باران کوثری و از ۱۴۰۰ فن ابدی رخشان بنیاعتماد عزیز هستم (شخصا)