به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس جمهور روز پنجشنبه در پنجاه و نهمین نشست مجمع عمومی بانک مرکزی و در جمع مدیران بانکی کشور با بیان اینکه اقتصاد با امنیت و سیاست خارجی در آمیخته است، گفت: شاید کسی تنها درونگرا و به اقتصاد در داخل کشور فکر کند و معتقد است که اگر تمام روابط خارجی تخریب شود، مردم احساس کنند که شرایط سختتر میشود، تحریمهای بینالمللی به کشور فشار میآورد و در فروش نفت مشکل داریم، اما در عین حال، اقتصاد کشور مشکلی ندارد؛ که من اینگونه بلد نیستم.
همین موضوع اظهار نظرها و واکنشهای مختلفی را در بین اقتصادانان شناخته شده اعم از اساتید با تجربه و نسلهای تازه نفس تر به همراه داشته است.
یاسر جبرائیلی کارشناس اقتصادی: من کسی را در این کشور نمیشناسم که گفته باشد اگر "تمام روابط خارجی" خراب شد، اقتصاد دست نمیخورد. اما میشناسم کسی را که "تمام اقتصاد" را به رابطه با چند کشور معدود خارجی گره بزند و حل مشکل آب خوردن مردم را به توافق با آنها منوط بداند.
الیاس نادران نماینده پیشین مجلس و اقتصاددان: رییسجمهور روز پنجشنبه (با اشاره به اثر روابط خارجی و تحریمهای بین المللی در اقتصاد و نحوه مدیریت کشور) گفت "من بلدنیستم"! اینکه دولت اقتصاد را نابود کرده خیلی هم سواد اقتصادی نمیخواهد! سه سال پیش گفتم با انتخاب دوباره دولت منتظر انفجار قیمت باشید. 4سال سرکوب قیمتها و رشد سالانه نزدیک به 30 درصدی نقدینگی، نتیجهای غیر از این نمیداشت!
احسان خاندوزی اقتصاددان: اخیرا از بخشهای صنعتی درگیر تحریم مهمان داشتم، میگفتند: مشکل ما کارشکنی دولت است و گرنه یاد گرفته ایم باتحریم چه کنیم...چرا هنوز رئیس جمهور فکرمیکنند ریشه مشکلات، خارجی است؟ چرا بقدری که کارشناسان گفته اند، موانع داخل را برنمیدارد؟ شاید میفهمند اما این دعوا به نفعشان است.
مجید شاکری کارشناس اقتصادی: در اوج برجام ال سی گشایش شده سالانه بانک مرکزی کمتر از روزهای قبل از برجام بود. در سال اجرای برجام رشد شش ماهه بدون نفت زیر یک درصد بود. عدد سرمایه خارجی جذب شده در این سال کمتر از میانگین سالهای تحریم بود. فارغ از وضع سیاست خارجی، شما اساسا بلد نیستید.
منبع: تسنیم