کانون «امپراطوری رسانه‌ای» سعودی برای دروغ پراکنی-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

کانون «امپراطوری رسانه‌ای» سعودی برای دروغ پراکنی

نوع نقش آفرینی شوم شبکه سعودی «الحدث» در قبال تحولات مختلف منطقه به خوبی حاکی از آن است که این شبکه درست همان مأموریت های تخریبی شبکه «العربیه» را در پیش گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۳۰ دی ۱۳۹۸ - 2020 January 20
کد خبر: ۳۴۰۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  رسانه ها و شبکه های خبری مختلف عربستان سعودی و در رأس آن ها «العربیه» و «الحدث» همواره در جریان تحولات مختلف در نقاط گوناگون منطقه، ایفاگر نقش مخربی بوده و هستند. این شبکه ها همواره سیاست «انعکاس وارونه واقعیت های موجود» در کشورهای عربی به ویژه کشورهای حامی محور مقاومت را در رأس اولویت‌های خود قرار داده اند. 

 

همانگونه که گفته شد، در میان رسانه ها و شبکه های مختلف سعودی این شبکه های «العربیه» و «الحدث» هستند که همواره پیشگام پیاده سازی و عملیاتی ساختن اهداف دربار پادشاه سعودی بوده‌اند. این شبکه ها اخیرا با سرعت گرفتن تحولات منطقه در نقاط مختلف به ویژه در لبنان و عراق، نقش خصمانه خود در تحریف واقعیت های میدانی در این کشورها را تقویت کرده اند تا شاید از این رهگذر محور مقاومت را تضعیف سازند. 

 

این دو شبکه در پوشش مغرضانه و البته وارونه اخبار و تحولات سیاسی منطقه با یکدیگر ارتباطی سازمانی، تشکیلاتی و تنگاتنگ دارد. نحوه پوشش اخبار و تحولات سیاسی منطقه در نقاط مختلف و کشورهای گوناگون نظیر لبنان و عراق خود به تنهایی گواه بر این مدعاست. دو شبکه سعودیِ مذکور همواره سیاست های یکسانی را در قبال تحولات سیاسیِ مشخص در کشورهای حامی محور مقاومت، اتخاذ کرده و می کنند؛ مسأله ای که ارتباط تنگاتنگ آن ها را به اثبات می رساند. 

 

درهمین ارتباط، پایگاه لبنانی «العهد» در گزارشی از دخالت عربستان سعودی در اعتراضات اخیر عراق و ایجاد هرج و مرج و آشوب در این کشور پرده برداشت و از نقش مخرب برخی رسانه‌های وابسته به آن ها مانند شبکه‌های العربیه و الحدث پرده برداشت. این شبکه در گزارش خود آورده است: «شبکه های العربیه و الحدث» بازی خطرناکی را در عراق کلید زده اند و قصد دارند تا تظاهرات های مسالمت آمیز در این کشور را به انحراف بکشانند». 

 

با این حال، به نظر می رسد که اخیرا برخی تقسیم مسئولیت ها در شبکه های العربیه و الحدث صورت گرفته است به گونه ای که شبکه الحدث در نقش شبکه اصلی و کلیدی ـ دقیقا همان نقشی که پیشتر العربیه ایفا می کرد ـ قرار گرفته است و در مقابل، العربیه نیز با همان سیاست در پشت سَر الحدث حرکت می کند. این تقسیم مسئولیت بدین خاطر انجام شده است که افکار عمومی به خوبی به سیاست های مغرضانه العربیه پی برده اند و نیک می دانند که العربیه در پوشش تحولات سیاسی ابعاد حرفه ای گری رسانه ای را رعایت نمی کند.

 

مقامات شبکه العربیه با علم به این استنباط درست افکار عمومی، در سیاستی جدید شبکه الحدث را در خط مقدم جنگ رسانه ای علیه مقاومت و کشورهای حامی آن در نقاط مختلف منطقه قرار داده‌اند تا شاید از این رهگذر اخبار و تحولاتِ تحت پوشش آن در نزد افکار عمومی، مقبول واقع شود. این درحالی است که افکار عمومی در سراسر منطقه هیچگاه دو شبکه مذکور را جدای از یکدیگر ندیده و ندانسته اند. 

 

علت این مسأله هم آن است که ارتباطات سیاسی، تشکیلاتی و سازمانی میان العربیه و الحدث موجب شده است تا طی سال های گذشته هیچگاه نام یکی از آن ها بدون دیگری مطرح نشود. در واقع، کمتر کسی پیدا می شود که دو شبکه العربیه و الحدث را در ساختار تشکیلاتی و سیاست های خبری مغرضانه، جدای از یکدیگر تلقی کند. هرگاه و در هر مناسبتی که نامی از العربیه در میان بوده بی درنگ نام الحدث نیز مطرح شده است؛ عکس این مسأله نیز تاکنون کاملا صادق بوده است. 

 

به عنوان نمونه، حدود ۲ ماه پیش بود که دولت عراق شماری از رسانه های عربی را به دست داشتن در تحریک معترضان به انجام اقدامات خشونت آمیز و همچنین انعکاس وارونه واقعیت های میدانی متهم کرد. جالب است که در لیست منتشر شده توسط دولت عراق نام دو شبکه العربیه و الحدث در کنار یکدیگر دیده می شود. درست به همین دلیل دولت عراق تصمیم به تعلیق فعالیت های شبکه های العربیه و الحدث در این کشور گرفت. 

 

شبکه های سعودی العربیه و الحدث نه تنها در پوشش اخبار و تحولات سیاسی در عراق به صورت سازمان یافته و با خط مشی و سیاستی یکسان عمل کرده و می کنند، بلکه در قبال تحولات دیگر کشورها نظیر لبنان و یمن و ... نیز به همین صورت وارد میدان می شوند. به عنوان مثال می توان به سیاست دروغ پردازی آن ها در یمن اشاره کرد که به عنوان تنها یک نمونه، در دوره های ابتدایی تجاوز نظامی سعودی به یمن، آن ها مدعی شهادت «عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش أنصارالله شدند تا جبهه مقاومت را تضعیف کنند. 

 

این اقدام عجیب العربیه و الحدث تمسخر دیگر رسانه ها را به دنبال داشت تا جایی که آن ها اعلام کردند: «عبدالملک الحوثی توسط العربیه و الحدث به شهادت رسید». بنابراین پر واضح است که هر دو شبکه یک سیاست خبری و خط مشی رسانه ای را دنبال کرده و می کنند. لذا اینکه امروز الحدث در مقایسه با العربیه ایفا گر نقش پررنگ‌تری نسبت به گذشته است، بدان معنا نیست که العربیه خود را از تحولات کنونی منطقه کنار کشیده است. 

 

خط خبری و سیاست رسانه ای العربیه و الحدث در قبال بازداشت «روح الله زم» عنصر دست نشانده غرب و مدیر کانال ضد انقلاب آمد نیوز نیز نشانه دیگری از ارتباط سازمانی میان دو شبکه سعودی مذکور است. این دو شبکه سعودی پس از بازداشت روح الله زم در حدود 3 ماه پیش به صورت یکصدا و همزمان خط مشی تخریب جمهوری اسلامی ایران و حمایت از این عنصر دست‌نشانده را در رأس اولولیت های خود قرار دادند و مدعی شدند که زم تنها یک خبرنگار بوده است!

 

در لبنان نیز خط مشی رسانه هایی نظیر العربیه و الحدث به همین شکل است. هر دو تلاش می کنند اعتراضات مردمی در این کشور را علیه حزب الله لبنان و نیروهای مقاومت جلوه دهند؛ حال آنکه مطالبه اصلی و اساسی معترضان در این کشور بهبود وضعیت معیشتی است. 

 

براساس آنچه که گفته شد، هرچند که شبکه های العربیه و الحدث عربستان سعودی به صورت مجزا فعالیت های رسانه ای خود را دنبال می کنند، اما واقعیت آن است که این دو شبکه باتوجه به ارتباط سازمانی، تشکیلاتی و عمیقی که با یکدیگر دارند، همواره یک سیاست خبری و خط مشیِ رسانه ای را دنبال کرده و می کنند. بدین ترتیب، حتی تقسیم مسئولیت ها و تغییر نقش های آن‌ها نیز نمی تواند موجب فریب افکار عمومی نسبت به ماهیت فعالیت های آن ها بشود.

 

منبع: مهر

ارسال نظر