هشدار مرکز پژوهش‌ها درباره تشدید پاداش‌های نجومی/ تبعات سنگین تصویب ماده ۲۶ لایحه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس-راهبرد معاصر
موافقت مجمع تشخیص مصلحت با افزایش سهمیه دولت در صندوق بین‌المللی پول اطلاعیه سپاه صاحب الزمان(عج) در خصوص صدای انفجار در مورچه‌خورت رئیس جمهور: ادامه فیلترینگ با توجه به نارضایتی مردم قابل قبول نیست تصویب کلیات طرح تناسبی برگزار شدن انتخابات شورا‌ها تصویب پیشنهاد الحاق طرح ساماندهی کارکنان دولت به بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون اجتماعی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس تغییر کرد پزشکیان: بهتر است رابطه با آمریکا را خودمان مدیریت کنیم بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از جنگنده جی ۱۰ چین + عکس بیانیه سپاه: عملیات وعده صادق در امتداد آرمان شهید طهرانی‌مقدم است پزشکیان در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه: شرط اصلاح وضعیت کشور استفاده از ظرفیت همه نیرو‌های نخبه است معاون اول رئیس جمهور در اجلاس سازمان همکاری اسلامی: پیشنهاد ایران برگزاری همه‌پرسی بین فلسطینیان است گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و بن‌سلمان جزئیات حادثه تروریستی سراوان | شهدا از هموطنان اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان: چهار نفر از شهدای سراوان هنگام اقامه نماز به شهادت رسیدند/ تروریست‌ها بلوچ نبودند تاکید رئیس‌جمهور بر هم‌افزایی برای تسهیل ساخت نیروگاه‌های برق توسط بخش خصوصی

هشدار مرکز پژوهش‌ها درباره تشدید پاداش‌های نجومی/ تبعات سنگین تصویب ماده ۲۶ لایحه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس

در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده، مجلس در یک قدمی تصویب ماده‌ای است که یک سازمان دولتی را از قوانین مستثنا می‌کند و عملا زمینه‌ساز پرداخت حقوق‌ها و پاداش‌های نجومی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۷ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 January 22
کد خبر: ۳۴۱۷۵
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، این روز‌ها در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان سرنوشت قانونی را رقم خواهند زد که می‌تواند عامل تبعیض، غیرشفافیت، رانت در نظام اداری باشد یا عکس رقم بخورد.

 

در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده، مجلس در یک قدمی تصویب ماده‌ای است که یک سازمان دولتی را از قوانین مستثنا می‌کند و عملا زمینه‌ساز پرداخت حقوق‌ها و پاداش‌های نجومی می‌شود.

 

 این روز‌ها در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان سرنوشت قانونی را رقم خواهند زد که می‌تواند عامل تبعیض، غیرشفافیت، رانت در نظام اداری باشد یا عکس رقم بخورد.

 

*تبعات سنگین تصویب ماده ۲۶ لایحه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس

ماده ۲۶ لایحه مالیات بر ارزش افزوده از این جنس است که سازمان امور مالیاتی و کارکنان آن را از همه قوانین مستثنی می‌کند و راه را برای بدعت تاریخی باز خواهد کرد که پیامد آن پاداش‌ها و احتمالا حقوق‌های نجومی، عدم شفافیت و تبعیض ناروا در میان کارمندان دستگاه‌های مختلف می‌شود.

 

در این ماده عنوان شده: ۱- سازمان مالیاتی با تهیه آیین‌نامه اداری، مالی، استخدامی و تشکیلاتی از شمول قوانین و مقررات عمومی دولت مستثنی است.

 

۲- بودجه سازمان و واحد‌های استانی هر سال به‌صورت متمرکز در ردیف جداگانه‌ای در قوانین بودجه منظور و به‌طور صد درصد (۱۰۰%) تخصیص یافته تلقی می‌شود.

 

در رابطه با بند دوم این توضیح لازم است:

۲-۱: بودجه این سازمان به صورت متمرکز است یعنی از حساب خزانه عمومی دولت (که با آن حقوق کارمندان و هزینه‌های وزارتخانه‌ها دستگاه‌ها پرداخت می‌شود)، جدا خواهد شد و عملا نظارت عمومی از سوی دولت و دستگاه‌های ناظر وجود ندارد.

 

۲-۲: اختیار هزینه کرد بودجه احتمالا در ید رئیس سازمان قرار می‌گیرد که در این حالت رفتار‌های گزینشی، سلیقه‌ای و خارج از ضوابط برای تخصیص‌های استانی را رقم می‌زند.

 

۲-۳: اگر درآمد‌های بودجه کشور محقق بشود یا نشود، بودجه این سازمان ۱۰۰ درصد تخصیص یافته تلقی می‌شود. مثلا اگر ۸۰ درصد بودجه (درآمد) کشور وصول شود به همان نسبت به دستگاه‌ها بودجه تخصیص می‌یابد، اما سازمان مالیاتی به واسطه این مصوبه مثل تافته جدا بافته ۱۰۰ درصد بودجه خود را خواهد داشت.

 

*هشدار مرکز پژوهش‌ها درباره تشدید پاداش‌های نجومی با تصویب ماده ۲۶

در این باره مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن انتقاد از طرح چنین تبعیضی که قرار است توسط نمایندگان مجلس تبدیل به قانون شود به دلایل خود به مخالفت با تصویب این ماده چالش برانگیز را اعلام کرده است: «همانطور که مشخص است حکم این ماده اختیارات فراوانی را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌دهد و سازمان را در زمینه‌های متعددی از جمله اداری، مالی، استخدامی و تشکیلاتی از بسیاری از قوانین و مقررات مستثنی می‌کند، همچنانکه این موضوع به‌صراحت در متن ماده لحاظ شده است و مقرر می‌دارد که «سازمان در موارد یاد شده از شمول قوانین و مقررات عمومی دولت مستثنی است».

 

۱- عدم شفافیت: بدون شک در صورت تصویب این ماده، نظارت بر سازمان امور مالیاتی کاهش می‌یابد و امور بسیاری که تا قبل از تصویب این ماده غیرقانونی بوده‌اند می‌توانند پوشش قانونی به خود بگیرند. بالتبع این موضوع عدم‌شفافیت سازمان امور مالیاتی، خصوصاًدر زمینه‌های مالی و استخدامی را به‌دنبال خواهد داشت.

 

۲- مشمول ذکر نام شدن: هرچند در این ماده «مشمول ذکر نام شدن» سازمان امور مالیاتی تصریح نشده است، اما با تصویب این ماده این موضوع در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد که آیا از این پس سازمان امور مالیاتی نیز در زمره دستگاه‌های مشمول ذکر نام خواهد بود یا خیر و این موضوع قانونگذاران را در آینده با مشکل مواجه می‌کند.

 

۳- پاداش‌های نجومی: براساس گزارش دیوان محاسبات کشور که در تاریخ ۱۱ مهرماه ۱۳۹۵ توسط رئیس دیوان محاسبات در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه شده بود، بخشی از پاداش‌های نجومی به تعدادی از مدیران و معاونان سازمان امور مالیاتی پرداخت شده است؛ لذا تنفیذ چنین اختیاراتی به سازمان امور مالیاتی می‌تواند به بروز پدیده‌های این چنینی دامن بزند.

 

۴- وجود برخی امتیازات در قوانین مالیاتی: در حال حاضر در قوانین مالیاتی و لایحه مالیات بر ارزش‌افزوده، امتیازات قابل توجهی در زمینه‌های مالی و استخدامی برای سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته شده است که این موارد خود نشاندهنده عدم‌ضرورت مستثنی شدن سازمان از کلیه قوانین و مقررات عمومی می‌باشد.

 

*انتقاد یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی از ماده ۲۶ لایحه مالیات بر ارزش افزوده

سید ناصر موسوی‌لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در رابطه با وضعیت بررسی ماده ۲۶ مالیات گفت: مجلس و کمیسیون اقتصادی دستشان گردن هم است و رای می‌خواهند اگر از ۲۳ نفر کمیسیون ۱۲ نفر رای دهند کار تمام است. اصلاحاتی روی ماده ۲۶ مالیات بر ارزش افزوده شده، اما خواسته واقعی نمایندگان عملی نشد.

 

وی به موضوع نجومی بگیران در کشور اشاره کرد و گفت: اگر به آرشیو خبر‌ها بازگردیم با مطرح شدن حقوق‌های نجومی آقای نوبخت حقوق‌های نجومی را انکار کرد بعد از آنکه مقام معظم رهبری در خطبه نماز عید فطر فرمودند که این حقوق‌ها نامتعارف است و خواستار برخورد شدند؛ گفته شد در کل کشور ۲ هزار نفر حقوق نجومی بگیر داریم که بعد از آن تعداد آن‌ها آب رفت و نهایتا دیوان محاسبات ۳۴۰ نفر را در این رابطه عنوان کرد که پول‌ها به بیت‌المال بازگشته مگر ۶ نفر که آن‌ها هم زندان هستند.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: اکنون تعداد نجومی بگیران خیلی بیشتر از این رقم‌هاست که در قالب مختلف اعم از مزایا، پاداش و کارانه پرداخت می‌شود.

 

موسوی‌لارگانی خاطرنشان کرد: تکلیف این است که نمایندگان به ماده ۲۶ اصلاح مالیات ارزش افزوده که سازمان امور مالیاتی را از قوانین مستثنی می‌کند رای ندهند، چون تبعیض وجود دارد.

 

به گزارش فارس، ماده ۲۶ لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده صراحت دارد: سازمان {امور مالیاتی} مکلف است ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب این قانون به منظور فراهم نمودن زمینه تحقق اهداف و مأموریت‌های سازمان و ارتقای سطح انگیزش کارکنان و اجرای صحیح و به موقع قوانین و مقررات مالیاتی، نسبت به تهیه آیین‌نامه اداری، مالی، استخدامی و تشکیلاتی خود اقدام و با پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی وسازمان امور اداری و استخدامی کشور، پس از تصویب هیئت وزیران اجرا نماید. سازمان در موارد یاد شده از شمول قوانین و مقررات عمومی دولت مستثنی است. بودجه سازمان و واحد‌های استانی ذیربط هر سال به‌صورت متمرکز در ردیف جداگانه‌ای در قوانین بودجه منظور و به‌طور صد درصد (۱۰۰%) تخصیص یافته تلقی می‌شود و جهت انجام هزینه‌های جاری و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ستاد و واحد‌های استانی در اختیار سازمان قرار داده می‌شود.

 

باید دید نمایندگان مجلس با تصویب نکردن ماده ۲۶ لایحه مالیات بر ارزش افزوده از این آزمون تاریخی و سرنوشت ساز سربلند خارج می‌شوند یا با تصویب این ماده، زمینه ساز بستر قوانین تبعیض آور و حقوق‌ها و پاداش‌های نجومی خواهند شد؟

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
معین
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
0
0
نمایندگان مجلس چرا برا شرکت نفت نگران پاداش نجومی نیستن!!!!اونا دارن ثروت ملی رو میفروشن ماهی بیست میلیون حقوق میگیرن ولی حکم یه مامور مالیاتی چهار میلیون تومنه در صورتی که هفتاد درصد بودجه رو فقط و فقط و فقط بیستوپنج هزار کارمند مالیاتی دارن میدن و شب و روز حتی تعطیلات رسمی تا نه شب سرکار هستیم!!!واقعا ظلمه کارمند مالیات رو همسطح ادارات هزینه بر مقایسه کرد!!
تحلیل های برگزیده