به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد زهرایی رئیس بسیج سازندگی کشور درباره جزئیات رزمایش کمک مؤمنانه گفت: شروع این رزمایش به دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر راه اندازی رزمایش و کمک و همدلی بود، از سوی دیگر از آنجا که پیامدهای منفی کرونا دامن برخی از خانوادههای آسیب پذیر را گرفته بود سازمان بسیج مستضعفین عصر آن روز تشکیل جلسه داد و دستورالعملی با عنوان «رزمایش کمک مومنانه» را تدوین به استانها ابلاغ کرد.
وی گفت: فردای آن روز ویدئو کنفرانسی با حضور فرماندهان سپاه استانی و معاونتهای متولی برگزار شد و بسیج سازندگی به عنوان دبیر این رزمایش تعیین شد، روز جمعه هم نشست خبری این رزمایش برگزار شد، روز شنبه جلساتی برای تعامل دستگاهها با حضور فرمانده کل سپاه پاسداران برگزار شد و نهادهایی مانند بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و وزیر صمت در این جلسه حضور یافته و تعاملی برای این اقدام صورت گرفت، بر این اساس مقرر شد به سه و نیم میلیون خانوار که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیستند و ممکن است بر اثر شیوع بیماری کرونا آسیب دیده باشند کمکهایی ارائه شود.
زهرایی با بیان اینکه زمان رزمایش از بیست و سوم فروردین آغاز شده و تا عید سعید فطر ادامه خواهد داشت گفت: به سه و نیم میلیون خانوار طی دو مرحله کمک معیشتی ارائه خواهد شد و این بستههای اقلام در قالب کمکهای ۲۰۰ هزار تومانی برای خانوادههای کم جمعیت و ۳۰۰ هزار تومانی برای خانوادههای پرجمعیت تعیین شده است.
سخنگوی رزمایش ملی کمک مومنانه در پاسخ به پرسشی درباره نحوه شناسایی این خانوادهها توضیح داد: شناسایی این خانوادهها از طریق ۵۴ هزار پایگاه بسیج خواهران و برادران شناسایی خواهد شد و برای جلوگیری از تداخل ارائه خدمات به مددجویان دیگر نهادها بانک اطلاعاتی سازمان بهزیستی و کمیته امداد در اختیار ما قرار گرفت تا بتوانیم خانوادههایی را شناسایی کنیم که در جامعه آماری آنها نباشد.
زهرایی افزود: ارائه با کرامت این بستهها مد نظر سازمان بسیج قرار دارد، و توزیع این بستهها از طریق پایگاههای مقاومت انجام خواهد شد. سازمان بسیج ۱۱۰ هزار رده و کانون از جمله کانون دانشجویی را داراست که این ردهها کارهای پشتیبانی را انجام میدهند.
به گفته وی ۲۷ هزار گروههای جهادی بسیج در قالب ۶۰۰ هزار نفر نیز در این فرایند کمک رسانی خواهند کرد و از لحاظ نیروی انسانی کمبودی وجود ندارد.
سخنگوی رزمایش کمک مومنانه ادامه داد: این بستهها شامل اقلامی نظیر خشکبار، چای، برنج، روغن، عدس، لوبیا و ماکارونی و ... است و مردم نیز میتوانند این اقلام را به پایگاههای بسیج تحویل دهند تا از این طریق بتوانیم بستههای واحدی را به آسیب دیدگان ارائه دهیم.
وی افزود: برای دریافت کمکهای نقدی ستادی در استانها با مسوولیت فرمانده سپاه استان تشکیل شد و شماره حساب استانی در هر استان اعلام شده است و کمکهای نقدی استانها صرف تهیه بستههای معیشتی میشود و کمکهای کشوری نیز برای استانهای نیازمند صرف خواهد شد.
زهرایی خاطرنشان کرد: تا کنون چندصدهزار بسته معیشیتی به این خانوادهها تحویل داده شده است، اما شروع همزمان این رزمایش از روز پنجشنبه در چندین استان خواهد بود که ۵۰۰ هزار بسته توزیع خواهد شد.
سخنگوی رزمایش کمک مومنانه گفت: تا نیمه ماه مبارک رمضان مرحله اول رزمایش به پایان خواهد رسید و سه و نیم میلیون بسته توزیع خواهد شد. مراحل بعدی این رزمایش نیز از نیمه ماه رمضان تا عید سعید فطر ادامه خواهد داشت.
وی در پایان گفت: مردم میتوانند کمکهای نقدی خود را از طریق کد دستوری #۱۱*۸۸۰* به نام رزمایش کمک مومنانه واریز کنند.
منبع: فارس