سرشبکه معاملات فردایی و کاغذی با ۱۰ همدستش به دام افتاد/ گردش مالی ۲۴۰ هزار میلیاردی متهم ردیف اول موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق انسداد هر دو باند تونل توحید از ساعت ۲۴ امشب الی ۵ صبح روز بعد وزارت بهداشت خط قرمز‌های لوازم آرایشی را اعلام کرد / ۴ ماده با محدودیت و ممنوعیت واکنش پلیس به ویدئوی جنجالی ضرب و شتم دو نوجوان توسط مأمور گشت در سنندج شیوع کرونا در کشور ۲ برابر شد؟ / عبور موارد مثبت از آستانه هشدار آغاز ثبت‌نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری از امروز دوشنبه سه‌شنبه بدون خودرو؛ درخواست رئیس‌جمهور از کارمندان بستان گرم‌ترین شهر جهان شد / دهلران و آبادان دوم و سوم شدند / ۸ شهر ایران در جمع گرم‌ترین‌های دنیا توضیح قوه قضاییه درباره حکم حبس حمید رسایی با شکایت شاکی خصوصی تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت آخرین مهلت ثبت‌نام جاماندگان آزمون ارشد علوم پزشکی مهریه چگونه قسط‌بندی می‌شود؟ موج بارش‌های پاییزی جدید از روز پنجشنبه وارد غرب کشور می‌شود ایران در جمع ۵ کشور با سریع‌ترین روند سالمندی / ۳۰ درصد جمعیت تا ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند خبر مهم هواشناسی برای پاییز و زمستان / بارش‌ها بیشتر می‌شود / دما ۴ درجه بالا می‌رود

پیک دوم کرونا در قم شدیدتر خواهد بود

پیک دوم کرونا در قم شدیدتر خواهد بود رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: اگر پیک کنترل‌شده و روند نزولی ایجاد شده کرونا در استان را رها کنیم، دوباره ازنظر اپیدمی با پیک دومی مواجه می‌شویم که ممکن است شدیدتر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 April 24
کد خبر: ۴۱۱۸۹

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از گزارش روز پنجشنبه مرکز خبر حوزه: "محمدرضا قدیر" در دیدار با آیت‌الله علی‌رضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه، تاکید کرد: فاصله‌گیری اجتماعی و هوشمند جدی گرفته شود.

 

وی برای چندمین بار طی روز‌های اخیر هشدار داد که عده‌ای فاصله‌گذاری اجتماعی و فاصله‌گذاری هوشمند را رعایت نمی‌کنند که این مسئله می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد.

 

دیگر مقامات استان قم نیز تاکنون بار‌ها در خصوص خطر آغاز موج دوم شیوع کرونا در صورت بی توجهی مردم به فاصله گذاری اجتماعی هشدار داده اند.

 

قدیر ادامه داد: پمپ‌بنزین‌ها، سوپرمارکت‌ها، بانک‌ها و بیمارستان‌ها از اماکن پرخطری هستند که باید به‌خوبی در زمینه جلوگیری از شیوع کرونا توجیه شوند.

 

وی گفت: فاصله‌گذاری هوشمند در ادارات مهم است و باید به افرادی که سن بالا، دیابت و بیماری زمینه‌ای دارند مرخصی داده شود.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم یادآور شد: من هر جا می‌روم و کسی سرفه‌ای می‌کند به او می‌گویم کار خود را رها کند و به منزل برود و استراحت کند.

 

وی ادامه داد: روند عادی‌سازی باید به‌صورت پلکانی باشد و این سخت‌گیری‌ها آرام‌آرام کم شود و شهر را رها نکنیم تا مردم یک‌باره از منزل بیرون نیایند، چون این ویروس هنوز جوان است و ممکن است خود را بازسازی کرده و دوباره منشأ مشکل شود.

 

لزوم توانمندسازی مردم برای مقابله با کرونا

وی با اشاره به لزوم توانمندسازی مردم در بحث پیشگیری و مقابله با کرونا گفت: ما در کنار بحران کرونا، بحران‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و دیگر بحران‌ها را نیز پیش روداریم که نیاز است به مردم کمک‌های مقتضی صورت گیرد.

 

قدیر بیان کرد: باید اقناع‌سازی خوبی برای مردم صورت گیرد تا مردم به ما اعتماد کرده و پروتکل‌های اعلامی از سوی وزارت بهداشت را رعایت کنند.

 

وی اظهار کرد: درعین‌حالی که ویروس کرونا یک ویروس جدید و پیچیده است، ما در بین پزشکان بیمارستانی و پرستارهایمان که در قم فعالیت دارند، تلفاتی نداشتیم.

 

قدیر اضافه کرد: کادر درمانی قم علی‌رغم حجم کار زیاد، مراقبت و رعایت پروتکل‌های وزارت بهداشت موردتوجه کامل بوده است و همچنین باوجود کوچک‌ترین علایم در هرکدام از این کادر درمانی تحت قرنطینه قرار می‌گرفتند.

 

وی بیان داشت: دپارتمان مربوط به بیماران واگیردار در وزارت بهداشت در آستانه تعطیل شدن بود چراکه گفته می‌شد اکنون دیگر بیماری واگیرداری وجود ندارد و وقتی این ویروس کرونا آمد مساله عجیبی بود.

 

قدیر تصریح کرد: قم در تمام پروتکل‌های تحقیقاتی وزارت بهداشت شرکت داشت که مهم‌ترین آنان مربوط به دارو‌های جدیدی بود که وارد ایران شد و برای بیماران بدحال استفاده شد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: در بحران شیوع عفونت‌های واگیر، همه آحاد مردم مسئول می‌باشند و نیز مردم در این مدت همکاری مطلوبی با مسئولین بهداشت استان داشتند.

 

وی افزود: در این ایام تهدید کرونا را تبدیل به فرصت کردیم و بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) آماده بهره‌برداری است و همچنین چندین دستگاه پزشکی مدرن نیز با همکاری خیرین و مساعدت وزیر بهداشت و دولت برای بیمارستان‌های قم خریداری‌شده است.

 

وی در پایان ابراز کرد: ۱۳۰نفر از طلاب و روحانیون جهادی در بیمارستان فرقانی سخت‌ترین کار‌ها را انجام می‌دادند و یا در آرامستان بهشت معصومه (س) به غسل اموات کرونایی می‌پرداختند و نقش روحانیون در کمک به بیماران کرونایی شاخص است.

 

کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راه‌های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

 

ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی‌ماه ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

 

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

 

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

منبع: ایرنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار