به گزارش راهبرد معاصر، «محمد اسلامی» در خصوص طرح اقدام ملی مسکن، گفت: هم اکنون در سراسر کشور با آماده سازی زمین، احداث ۲۳۰ هزار واحد مسکونی در حال انجام است، بدین معنا که در برخی از مناطق آماده سازی زمین و در برخی مناطق ساخت خانهها در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه نخستین سری افتتاحهای طرح اقدام ملی مسکن در خرداد و تیر امسال انجام میشود، افزود: ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن در دو مرحله انجام شد که در مرحله دوم محدودیت تعداد برداشته شد و با وجود بحران کرونا، ثبت نام به شکل نامحدود و به دو شکل سامانه اینترنتی و سامانه پیامکی انجام شد. اکنون زمین آماده شده به شکل فردی و یا گروهی به متقاضیان واجد شرایط واگذار میشود تا به احداث مسکن اقدام کنند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، اسلامی ادامه داد: احداث واحدهای طرح اقدام ملی مسکن با مشارکت مردمی، و با حمایتهای سازمانهای نظام مهندسی ساختمان کشور و بنیاد مسکن در شهرهای کوچک و سازندگان خوشنام در شهرهای بزرگ و مراکز استانها احداث میشود. امید است تا بر اساس وعدهای که داده شد، ۴۰۰ هزار واحد مسکونی دهکهای چهار تا هفت با این روش در زمان مقرر تحویل متقاضیان شود.
عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: تصمیم ما در سال ۹۹ این است که به رونق بخش مسکن اقدام کنیم. به همین دلیل نیز به سازندگان و سرمایه گذارانی که زمین آماده و یا واحدهای مسکونی نیمه تمام و آماده دارند، اعلام کردهایم که میتوانند در اقدام ملی مسکن با دولت مشارکت داشته باشند و به این طرح متصل شوند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه، طرح اقدام ملی برای دهکهای یک تا سه با کمک سازمانهای حمایتی، و برای دهکهای ۴ تا ۷ با کمک انواع پروژهها از جمله زمین ۹۹ ساله، زمین مشارکتی اجرایی و علمیاتی خواهد شد، توضیح داد: وزارت راه و شهرسازی آمادگی کامل دارد تا با پروژههای مختلف و مشارکت مردم، طرح اقدام ملی مسکن را به سرانجام برساند.
وی هدف از مشارکت بیشتر مردم را در طرح اقدام ملی مسکن، رونق و تحرک تولید مسکن در شهرهای گوناگونی که پروژههای مسکن راکد دارند، عنوان کرد و گفت: بار دیگر از سازندگان و سرمایه گذارانی که زمین و یا واحدهای مسکونی آماده واگذاری و یا واحدهای نیمه تمام دارند دعوت میکنیم تا برای مشارکت با وزارت راه و شهرسازی در طرح اقدام ملی مسکن به ادارات کل راه و شهرسازی استان خود مراجعه و اعلام آمادگی کنند تا طرحهای آنها نیز در مدار تولید مسکن قرار بگیرد.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که برنامه وزارت راه و شهرسازی برای ماههای آتی که فشار تقاضا به بخش عرضه مسکن میآید و با بحران کرونا این مساله تشدید شد، چیست؟، گفت: بیش از یک میلیون نفر در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کردند. در مرحله دوم با برداشتن محدودیتها، تلاش شد تا عده بیشتری در طرح مشارکت کنند و ثبت نام برای همه متقاضیان انجام شود. تلاشهایی انجام شده است که متقاضیان واقعی را بتوانیم در این طرح مشارکت بدهیم. اکنون، افرادی که در حساب پس انداز مسکن یکم، پس انداز کردهاند در اولویت هستند و به این طرح متصل میشوند.
اسلامی ادامه داد: علاوه بر این اقدامات، کارت اعتباری مصالح نیز فعال شده است تا بتوان به این طریق، منابع خفته تولید کننده نیز در مدار تولید مسکن قرار بگیرد. در واقع امکان فروش اقساطی، هم به تولید کننده در تولید مسکن و فروش واحدهای احداث شده کمک کند و هم کمک میکند تا سرمایه در گردش به وجود بیاید.
وی توضیح داد: آورده ۲۵ درصدی سرمایه گذار برای دریافت وام و تسهیلات در شورای پول و اعتبار اصلاح شده است و این اصلاح با این هدف بوده تا مشارکت کنندگان، آورده کمتری در ابتدای کار داشته باشند و آورده متقاضیان در پروژه ها، به تامین هزینههای ساخت کمک کند. اینها فرصتهایی هستند که از سوی وزارت راه و شهرسازی و مجموعه دولت فراهم شد تا فرصت ساخت و ساز بیشتر شود.
اسلامی تصریح کرد: تسهیلات بانک، آورده متقاضیان، سازنده و کارت اعتباری، توامان کمک میکند تا ساخت و ساز رونق پیدا کند. در عین حال با سازمان نظام مهندسی ساختمان توافق کردهایم تا تخیف بدهند. با شهرداری نیز توافق کردهایم تا در خصوص پروانههای ساختمانی تخفیف بدهند. همچنین در بافت فرسوده تسهیلات جدیدی که ایجاد شده است، و تخصیص دومی که آقای نوبخت کمک کردند و از محل صندوق توسعه ملی پرداخت میشود، یقینا، موجب تحرک بخشی به رونق تولید مسکن میشود و اینها غیر از مسکن مهر خواهد بود و چالشهای مسکن مهر را نخواهد داشت.