پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۵ قیمت طلا امروز ۲۷ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ مثقال طلا ۱۱۳ میلیون تومان شد افزایش مبلغ کالابرگ از مهر ۱۴۰۵؛ فرصت جدید ثبت خوداظهاری در آبان آغاز ثبت نام پیش‌فروش بدون قرعه‌کشی سهند S سایپا از ۲۷ مهر ۱۴۰۵+ جزییات و شرایط واریز حقوق بازنشستگان مهر ۱۴۰۵ از ۲۸ مهر / خبر جدید درباره معوقه اردیبهشت بازنشستگان جزئیات جدیدترین حراج شمش طلا سه‌شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۵ + شرایط ثبت نام و خرید سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟ آخرین خبر از زمان پرداخت و مبلغ سود ۱۴۰۵ قیمت دلار، یورو و انواع ارز‌ها امروز ۲۶ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ یورو به کانال ۲۹۴ هزار تومان عقب‌نشینی کرد + جدول قیمت طلا امروز ۲۶ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ + طلا در کانال ۲۵ میلیون تومان ایستاد قیمت سکه امروز ۲۶ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه بهار آزادی ۲۵۵ میلیون تومان شد پیش‌بینی بورس فردا دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵/ روند منفی در بازار همچنان ادامه دارد؟ کاهش قیمت طلا و سکه امروز ۲۶ مهر؛ سکه ۵.۵ میلیون تومان ارزان شد قیمت دلار، یورو امروز ۲۵ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ دلار ۴ هزار تومان ارزان شد قیمت سکه امروز ۲۵ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه ۲۶۵ میلیون تومان شد قیمت طلا امروز ۲۵ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ طلای ۱۸عیار ۲۶ میلیون تومان شد قیمت پایه جدید محصولات ایران خودرو دیزل مشخص شد + جزییات

افزایش شدید هزینه سبد معیشت کارگران در ۲ ماه ابتدای سال

افزایش شدید هزینه سبد معیشت کارگران در ۲ ماه ابتدای سال رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورا‌ها با اشاره به اینکه در دوماه گذشته از آغاز سال برخی از اقلام حدود ۱۰۰درصد گران شدند گفت: دیگر بس است که از دستمزد به عنوان «مانع» برای رشد اقتصاد یاد شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 10
کد خبر: ۴۲۵۲۴

به گزارش راهبرد معاصر، فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورا‌ها بااشاره به اینکه دولتی‌ها در جلسات مزد شورای عالی کار تلاش داشتند که کاسه و کوزه تورم انتظاری را بر سر مزد خالی کنند گفت:با اصرار دولتی‌ها بر تورم زا بودن افزایش دستمزد و اجرای ماده ۴۱ قانون کار شاهد این بودیم که امسال افزایش دستمزد عادلانه نبود. اکنون هم شاهد افزایش چشمگیر سبد معیشت خانوار در دوماه گذشته از سال هستیم. در حال حاضر این سوال را از نمایندگان دولت داریم که آیا باز هم این میزان افزایش در سبد معیشت به خاطر افزایش دستمزد است؟ آیا باز هم می‌توان با تنظیم اعداد و ارقام به جنگ با واقعیت رفت؟

 

وی با اشاره به افزایش قیمت حبوبات گفت:مطابق اعلام بانک مرکزی در روز‌های پایانی فروردین ماه ۹۹ قیمت نخود، عدس، لوبیاچیتی، لوبیاچشم بلبلی، لوبیاسفید ولوبیا قرمز رشد بیش از ۴ درصدی داشته است. این میزان اعلام بانک مرکزی است، اما گزارش‌های میدانی حکایت از افزایش حدود ۱۰۰ درصدی قیمت حبوبات دارد. درحالی که درسامانه قیمتی ۱۲۴ قیمت نخود حدود ۹۵۰۰ تا ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان در نظر گرفته شده است این محصول در بازار ۱۸ هزار و تا ۱۹ هزارتومان فروخته می‌شود. درباره محصولات دیگر نیز ماجرا به همین صورت است. مثلاً‌قیمت لوبیا چیتی در سامانه قیمتی ۱۲۴ حدود ۱۶ هزار تومان تا ۲۱ هزارتومان ثبت شده است، اما در بازار این رقم حدود ۳۹ هزار تومان است. بقیه اقلام نیز به همین صورت است. محمد آقاطاهر (رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی) درباره دلایل افزایش قیمت حبوبات گفته است: کمبودی وجود ندارد بلکه برخی افراد به دنبال گرانفروشی هستند. ما می‌پرسیم چه کسی مسئول است؛ چه کسی باید جلودارِ همین «برخی افراد» باشد؟!»

 

 

این فعال کارگری با اشاره به اینکه قیمت میوه افسارگسیخته و غیرطبیعی افزایش یافته است گفت: در زمان کرونا قیمت لیمو شیرین و لیمو ترش به صورت افسارگسیخته افزایش یافت، رئیس اتحادیه بارفروشان درباه این میزان افزایش می‌گوید: «ما به وزارت صنعت و معدن، اتاق ایران، سازمان تعزیرات و... اعلام کردیم که انحصار لیموترش و شیرین در دست چهار، پنج نفر سودجو افتاده که این میوه‌ها را در سردخانه‌ها دپو کرده‌اند. حتی از ۱۰ روز قبل به رئیس تعزیرات حکومتی استان تهران و اتاق تهران نامه زدیم و آدرس این چهار، پنج نفر را دادیم!».

 

توفیقی بیان کرد:گزارش‌های میدانی در اردیبهشت ماه بیانگر این است که قیمت برخی از میوه‌ها حتی از مرز ۳۵ درصد نیز گذشته است. آیا این میزان افزایش به دلیل افزایش دستمزد است؟!

 

وی بیان کرد: رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد نسبت به افزایش قیمت آهن واکنش نشان داده و بیان کرده است که چرا شفاف سازی در بخش قیمت و فروش آهن صورت نمی‌گیرد، چرا هیچ نظارتی نیست. نکند این افزایش هم از دستمزد کارگران است؟! دبیر کانون مرغداران از رابطه یکی از دستگاه‌های دولتی با واسطه‌ها خبر داده و می‌گوید: «شرکت پشتیبانی امور دام به جای اینکه مرغ را از خود مرغداران تهیه کند، از واسطه‌ها می‌خرد و همین مسئله باعث شده تا در هر کیلو مرغی که واسطه‌ها از مرغداران خریداری می‌کنند ۳ هزار تومان نصیب آن‌ها شود.» به راستی این واسطه‌ها کیستند؛ کارگران در این بین، چه تقصیری دارند که باید با ۲۱ درصد افزایش مزد سر کنند؛ نکند بازهم دستمزد کارگران موجب این دلال‌بازی‌ها و گرانی‌هاست؟!

 

توفیقی گفت: تمام این موارد نشان می‌دهد که دلایل اصلی افزایش قیمت‌ها از چشم متولیان و افرادی که وظیفه دارند، معیشت مردم را تأمین کنند پنهان نیست. اگر اراده‌ای باشد می‌توانند با گرانی‌ها افسارگسیخته و کمرشکن مقابله کنند. آیا به صرف کوبیدن بر طبل توخالی رابطه دستمزد با تورم -حال چه انتظاری چه غیرانتظاری- می‌توان درد گرانی را درمان کرد و مدعی شد که راه‌حل‌ها را یافته‌ایم؟!

 

وی با بیان اینکه در شرایطی که دستمزد کارگران کفاف زندگی را نمی‌هد می‌تواند صحبت از تحریک تقاضا، جهش تولید، افزایش قدرت خرید کارگران کرد؟ گفت: دیگر بس است که از دستمزد به عنوان «مانع» برای رشد اقتصادی، رشد تولید و ... عنوان شود. دستمزد عادلانه می‌تواند فرصتی برای جهش تولید و اقتصاد، افزایش سطح رفاه و رضایتمندی خانواده ها، امکان برنامه ریزی در سطح خرد و متوسط و کلان خانواده، رونق بازار باشد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار