ابقای اعضای هیأت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده / جنتی برای یک سال دیگر دبیر شورا شد وزیر اطلاعات: امکانات اطلاعاتی و امنیتی را بسیج کردیم / در جنگ ۱۲ روزه ۷ میلیون گزارش مردمی داشتیم عضو سابق کمیسیون امنیت ملی: خاتمی یا نبویان برای دشمن هیچ فرقی ندارد سفیر ایران در مسکو: پزشکیان برنامه‌ای برای سفر به روسیه ندارد تاکید پزشکیان بر ضرورت رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ ۱۲ روزه اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه از سوی سخنگوی دولت سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش: نقشه‌های شوم دشمن با خون پاک شهدا خنثی شد/ دشمنان شکست بزرگی خوردند رهبر انقلاب در دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه: یقه جنایتکار نباید رها شود / مسئولان باید با قوت و روحیه کامل به کار خود ادامه دهند بیانیه مجلس: باید برای مذاکره پیش شرط گذاشت آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی کاهش یافت اعلام وصول طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهاد‌های بیگانه دیدار وزیر دفاع با خانواده سپهبد شهید محمد باقری آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟ ادارات این استان فردا چهارشنبه دورکار شدند جزئیات گزارش وزیر کشور درباره جنگ اخیر: ناامنی داخلی نداشتیم

توضیحات همتی درباره افزایش نرخ ارز

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانک ها در دو هفته گذشته 10 هزار میلیارد تومان اوراق بدهی منتشر شده را با نرخ ۱۵ درصد خریداری کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 10
کد خبر: ۴۵۴۰۲

به گزارش راهبرد معاصر،  عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی ظهر امروز در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: به خاطر مشکلات درآمدهای نفتی بودجه و برای اینکه طبیعتاً بخشی از کسری را جبران کنند و هدف هم این است که افزایش پایه پولی را بالا نبریم و بانک مرکزی هم مخالف این موضوع است مصوب شد که از طریق انتشار اوراق بدهی دولت این منابع را تهیه کند.

 

وی بیان داشت: ان‌شاالله در آینده هم دولت بتواند از طریق درآمدهای آتی اینها را تسویه کند آن چیزی که الان اتفاق افتاد این است که بانک مرکزی به عنوان کارگزاری حراج اوراق را به بازار اجرا می‌کند.

 

همتی افزود: خوشبختانه ظرف دو هفته گذشته ده هزار میلیارد تومان از این اوراق با نرخ تقریباً ۱۵ درصد توسط بانک ها خریداری شده است. جالب است بگویم برای همین مقداری که عرضه کردیم چیزی حدود نزدیک ۲۲ هزار میلیارد تومان تقاضا وجود دارد بنابراین تقاضای خرید اوراق خوب است.

 

وی بیان داشت: ما این حراج را در هفته‌های آینده هم ادامه خواهیم داد و هر موقع دولت بخواهد کسری خود را تامین کند این اوراق منتشر خواهد شد امیدواریم این موضوع کمک کند نقدینگی از خود نقدینگی که در مجموعه وجود دارد تامین شود و تورمی را برای کشور نداشته باشد.

 

همتی ادامه داد: صادرات ما دو الی سه ماه است که کاهش شدیدی داشته است اما اطلاعاتی که امروز داشتم این است که همه این‌ها احیا شده است.

 

وی ضمن بیان اینکه برگشته ارز در نیما مشکل داشت، بیان کرد: اما در روز گذشته چهار و نیم میلیارد برای کالاهای اساسی و مواد اولیه تخصیص ارز داشتیم. وقتی قیمت ارز در نیما و حواله بالا می‌رود در بازار آزاد هم نرخ افزایشی می‌شود و مطمئنا ما آن را کنترل می‌کنیم.

 

رئیس کل بانک مرکزی گفت: دو الی سه هفته پیش هم این را عرض کردم که جلوی افزایش نرخ ارز گرفته شده و به تدریج هم تعدیل خواهد شد.

 

همتی با اشاره به جنگ روانی در تعیین نرخ ارز اظهار داشت: برخی رسانه ها شروع به جو سازی می‌کنند که آمریکا تحریم‌های بزرگتر جدید می‌گذارد اما اینها هر کاری خواستند کردند، اطلاعات من اینگونه است که روند درآمدی نفت مثبت تر است و غیر نفتی مان بهتر می شود، بنابراین نرخ ارز تعدیل خواهد شد و این جو سازی هایی که آمریکایی ها راه انداخته‌اند که دوباره تحریم های جدید می‌گذارند فکر نمی‌کنم به نتیجه برسد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار