مصرف چه ویتامینی باعث سکته می‌شود؟-راهبرد معاصر

مصرف چه ویتامینی باعث سکته می‌شود؟

زیاده روی در مصرف مکمل‌های ویتامین e می‌تواند تا ۲۰ درصد خطر ابتلا به سکته را نزدیک‌تر کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۲ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 14
کد خبر: ۴۵۹۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، میزان مصرف مجاز این ویتامین ۱۲ میلی گرم است، مصرف بین ۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرم در روز این ویتامین که از طریق مکمل‌ها وارد بدن می‌شود باعث پاره شدن رگ‌های مغزی می‌گردد که در نهایت منجر به سکته شده و عواقب بسیار بدی را به همراه دارد. البته نتایج تحقیقاتی که در نشریه پزشکی بریتانیا منتشر شده آمده است مصرف ویتامین e می‌تواند خطر ابتلا به نوع خاصی از سکته مغزی را که بر اثر مسدود شدن رگ‌های خونی به وجود می‌آید تا ۱۰ درصد کاهش دهد. اما در مجموع دانشمندان اعلام کردند مضرات مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین e بسیار بیشتر از فواید آن است. میلیون‌ها نفر در بریتانیا از مکمل‌های ویتامین e استفاده می‌کنند که به شکل خالص یا به صورت ترکیب با ویتامین‌های دیگر به شکل قرص‌های مولتی ویتامین عرضه می‌شوند.


ویتامین e یکی از آنتی اکسیدان‌های قدرتمند است که به اعتقاد دانشمندان از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کند و به قوی‌تر شدن و افزایش انعطاف دیواره‌های رگ‌های قلبی کمک شایانی می‌کند. دانشمندان معتقدند بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به سکته قلبی ورزش کردن، داشتن رژیم غذایی مناسب و چک کردن مرتب فشارخون است. سکته یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در جهان است.

 

مهم‌ترین علت بروز سکته مسدود شدن یا پاره شدن رگ‌های مغزی هستند به این ترتیب روند خون رسانی به سلول‌های مغزی متوقف شده و سلول‌های مغزی دچار آسیب جدی می‌شوند. گفته می‌شود ویتامین e یک آنتی اکسیدان است که از سلول‌ها در برابر مولکول‌هایی به نام رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند؛ اما محققان آمریکایی حدس می‌زنند که ویتامین e در دوز‌های بالا می‌تواند به عنوان یک اکسیدکننده نیز عمل کند و باعث اکسیداسیون شود و در نتیجه به سلول‌ها آسیب بزند. محققان در این مطالعه مدت چهار سال متوسط مصرف روزانه ویتامین c و اسیدفولیک و مکمل‌های ویتامین e را در افراد ۵۰ تا ۷۶ ساله بررسی کردند.

 

در طول مدت این مطالعه ۵۲۱ نفر به سرطان ریه مبتلا شدند. عوامل سیگار، سوابق خانوادگی و سن، همه ارتباط حیرت آوری با خطر ابتلا به سرطان داشتند. همچنین در این مطالعه دیده شد که مصرف ویتامین c یا اسیدفولیک تأثیری در ابتلا به سرطان ریه ندارد، اما مصرف ویتامین e در ابتلا به این سرطان موثر است. محققان از دیدگاه‌هایی جدید، یافته‌های خود را ارزیابی کرده و به این نتیجه رسیدند که ظرف ۱۰ سال، به ازای مصرف هر یک صد میلی گرم ویتامین e در روز، خطر ابتلا به سرطان ریه ۷ درصد دیگر افزایش می‌یابد. مصرف ویتامین e در میان سیگاری‌ها چشمگیر است، اما تنها به آن‌ها محدود نمی‌شود./برنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده