به گزارش راهبرد معاصر، مابهالتفاوت حقوق فروردین و اردیبهشت مستمری بگیران با حقوق افزایش یافته تیرماه به حسابشان واریز میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به این سوال که آیا با افزایش حقوق، مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی به مستمری بازنشستگان لشگری و کشوری نزدیک میشود یا خیر؟ گفت: برای این موضوع سه امکان وجود دارد. روش اول افزایشهای حقوق بود که محقق شد. روش دوم افزایش فوق العاده حق بن، خواربار و حق مسکن است که هفته آینده در جلسه با نمایندگان بازنشستگان بر سر عدد مشخصی به تفاهم می رسیم و همچنین روش دیگر نیز همسان سازی حقوق بازنشستگان است که با منابعی که قرار است دولت در اختیار ما بگذارد، این روش نیز محقق میشود. با اجرای این سه روش، حقوق و دستمزد بازنشستگان افزایش پیدا میکند.
حامد شمس، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۹۹ به دولت ارائه شده و در دستور کار دولت قرار گرفته است گفت: به محض تایید دولت پرداختها صورت خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: این پرداخت، اما در مستمری و حقوق پایان خرداد لحاظ نخواهد شد و بعد از این پرداخت، مابه التفاوت آن صددرصد در تیر ماه پرداخت میشود.
رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در عین حال گفته که هنوز درصد افزایش حقوق این قشر مشخص نیست بنابر این پس از بررسی دولت و برآورد هزینهها و ابلاغ به سازمان تامین اجتماعی، نسبت به افزایش حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران اقدامات لازم مبذول خواهد شد.
محمودیان درباره پرداخت معوقات افزایش حقوق نیز گفت: افزایشها از ابتدای سال اعمال میشود و با توجه به اینکه بازنشستگان حقوق فروردین تا خرداد را تا کنون دریافت کردهاند، مابهالتفاوت را به این ترتیب دریافت میکنند که مابهالتفاوت خرداد ماه هفته آتی به حساب بانکیشان واریز خواهد شد و همکارانم مشغول فعالیت هستند؛ احکام صادر شده و مابه التفاوتها محاسبه شده و واریز اینها از روز شنبه ۳۱ خرداد شروع خواهد شد.
وی افزود: مابهالتفاوت ماههای فروردین و اردیبهشت همراه با مستمری افزایش یافته تیرماه واریز خواهد شد.
رئیس گروه محاسباتی بیمهای سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به اینکه کف حقوق بازنشستگان به چه رقمی خواهد رسید؟ گفت: این افزایش مستمری وظیفه قانونی سازمان بر اساس ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی بوده و اعمال شده است. روش دیگری هم برای افزایش مستمریها مدنظر قرار گرفته است و آن هم افزایش کمک هزینههای جنبی است که همراه با مستمری واریزی اعمال و پرداخت میشود.
محمودیان ادامه داد: کمک هزینه مسکن و خواروبار از این جمله است و مقدمات افزایش مضاعف اینها در امسال فراهم شده که طی هفته آتی با نمایندگان تشکلهای بازنشستگی آخرین هماهنگیها صورت میگیرد و رقم نهایی مشخص میشود که در حداقل دریافتی موثر است.
وی با بیان اینکه علاوه بر این دو موضوع امسال متناسبسازی مستمریها نیز مطرح است گفت: متناسبسازی حقوق از مطالبات بازنشستگان است و با عزم جدی مدیرعامل سازمان، مذاکرات متعددی از اسفند ماه برای تامین منابع آغاز شده و خوشبختانه به تفاهمات خوبی منجر شده و امیدواریم ظرف حداکثر دوماه آینده اجرایی شود که انتظار میرود به اندازه قابل توجهی در افزایش حداقل حقوق موثر باشد.
رئیس گروه محاسباتی بیمهای سازمان تامین اجتماعی افزود: منابع تا حد زیادی تامین شده و قرار است از سوی دولت در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار بگیرد و بر اساس آن منابع متناسبسازی نیز انجام شود.
محمودیان درباره فاکتورهای متناسبسازی و مبنای میزان افزایش حقوق بازنشستگان در این طرح اظهار کرد: چندفاکتور مهم در روش پیشنهادی ارائه شده مدنظر قرار دادهایم. موافقت تشکلهای بازنشستگی را هم جلب کردهایم و به یک نرخ مشترک رسیدهایم. نخست آنکه میزان مشارکت افراد در پرداخت بیمه چه از نظر مدت و چه مبلغ مدنظر است. زمان برقراری بازنشستگی لحاظ شده است. افرادی که در سالهای دورتر بازنشسته شدهاند دچار افت بیشتری در مستمری شدهاند. نهایتا پیشبینی شده به همه مستمری بگیران در سطوح مختلف میزانی از افزایش تعلق بگیرد. سناریوها چندجانبه است.
وی با اشاره به اینکه کل افرادی که از سازمان تامین اجتماعی مستمری دریافت میکنند سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است گفت: از این تعداد حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بازنشسته هستند. افرادی را داریم که از کارافتادهاند و حدود ۱۳۰ هزار نفر هستند. بازماندگان بیمه شدگان متوفی نیز حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر هستند.
رئیس گروه محاسباتی بیمهای سازمان تامین اجتماعی افزود: بازنشستگی کامل با ۳۰ سال پرداخت حق بیمه اتفاق میافتد؛ زنان با داشتن ۴۵ سال سن و مردان با داشتن ۵۰ سال سن و با پرکردن ۳۰ سال سابق خدمت میتوانند درخواست بازنشستگی از خدمت بدهند. قانونگذار این پیشبینی را برای افرادی که از سن بالاتری برخوردار هستند نیز پیشبینی هایی را انجام داده تا از شرایط تخفیف یافته سابقه استفاده کنند به این ترتیب که اگر مردان با ۶۰ سال سن و زنان با ۵۵ سال سن دارای حداقل ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه باشند از مستمری کامل بهرهمند میشوند و حقوقشان کمتر از حداقل حقوق مصوب نخواهد بود.
وی افزود: اگر افراد با این شرایط سنی، سابقه شان از این کمتر باشد و حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه باشند از مستمری به نسبت سنوات پرداختی حق بیمه بهرهمند خواهند شد.
محمودیان درباره سوابق بیمهای گفت: افراد میتوانند با مراجعه به سایت سازمان از سوابق بیمهای و دستمزد خود به تفکیک هرماه مطلع شوند و آن را مورد بررسی و کنترل قرار دهند تا در زمان بازنشستگی متوجه نشوند که برای برخی ماهها حق بیمه شان با مشکل مواجه شده است.
وی به فرمول محاسبه بازنشستگی اشاره کرد و گفت: مستمری بازنشستگی بر اساس میانگین دستمزد دوسال آخر خدمت فرد محاسبه میشود. این میانگین در میزان سابقه فرد ضرب شده و بر عدد ۳۰ تقسیم میشود. عدد ۳۰ همان سابقه کامل یعنی ۳۰ سال خدمت است که اگر فرد ۳۰ سال سباقه خدمت داشته باشد حقوق کامل را دریافت میکند.
رئیس گروه محاسباتی بیمهای سازمان تامین اجتماعی با حضور در شبکه خبر در پاسخ به اینکه آیا هنوز افرادی در جامعه هستند که سالهای دورتر بازنشسته شده باشند و حداقل حقوق هم دریافت نکنند؟ اظهار کرد: اگر افراد با حداقل ۲۰ سال سابقه بازنشسته شده باشند از حداقل حقوق، کمتر نخواهند گرفت. اما اگر با کمتر از ۲۰ سال سابقه بازنشسته شده باشند، میزان حقوق دریافتی شان بر حسب سنوات بیمه پردازیشان محاسبه خواهد شد.
منابع: برنا، باشگاه خبرنگاران