به گزارش راهبرد معاصر، واردات نفت خام هند در ماه مه نسبت به پارسال ۲۲.۶ درصد افت داشت و بیشترین کاهش از سال ۲۰۰۵ تا کنون را تجربه کرد، زیرا محدودیتهای اعمالشده برای مهار شیوع ویروس کرونا در این کشور سبب کاهش تقاضای سوخت و تولید پالایشگاهی این کشور شد.
دادههای مربوط به برنامهریزی و تجزیه و تحلیل نفت در روز جمعه (۳۱ خردادماه) نشان داد واردات نفت خام هند ۱۴ میلیون و ۶۱۰ هزار تن کاهش یافته که این کمترین میزان واردات از سال ۲۰۱۵ است.
واردات سالانه فرآورده های نفتی هند نیز در مقایسه با سال قبل ۰.۸ درصد کاهش یافت و به ۳ میلیون و ۵۷۰ هزار تن رسید، این در حالی است که صادرات ۵.۹ درصد افزایش یافت و به ۵ میلیون و ۷۵۰ هزار تن رسید. با افزایش صادرات در ماه مه، نهمین افزایش ماهانه صادرات رقم خورد، زیرا کاهش تقاضای داخلی سبب شد شرکتها بتوانند فرآوردههای بیشتری صادر کنند.
این کشور محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا را در مناطق کمریسک کاهش داده است که انتظار میرود سبب بهبود تقاضای نفت خام و افزایش فرآوری آن شود.
تازهترین دادههای مربوط به ماه مه نشان داد تقاضای سوخت ۵۰ درصد افزایش یافته است که نشانگر احیای کند فعالیت اقتصادی هند است.
صادرات گازوئیل که همچنان سهم عمده صادرات هند را به خود اختصاص داده، تقریباً ۳۳ درصد افزایش یافته و به ۲ میلیون و ۷۹۰ هزار تن رسیده است.
دادهها نشان میدهد هند رقم واردات نفت خام سالانه در ماه آوریل را به ۱۶ میلیون و ۵۵۰ هزار تن تغییر داده که نسبت به رقم گزارششده پیشین ۱۷ میلیون و ۲۸۰ هزار تنی، کاهش ۱۶ درصدی داشته است.
منبع: مهر