گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

واکنش مسکو به فشار تروئیکای اروپا بر ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه در مطلبی نوشت که که فشار سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان به ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین گمانه‌زنی‌ها درباره فعال کردن مکانیزم حل اختلاف، بر خلاف ادعای این کشورها درباره تعهد به برجام است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۲ - ۰۳ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 23
کد خبر: ۴۷۳۱۸

به گزارش راهبرد معاصر،«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه گفت که گمانه‌زنی‌ها در این باره که انگلیس، آلمان و فرانسه به دنبال فعال کردن مکانیزم حل اختلاف بر اساس توافق هسته‌ای بوده که طبق آن امکان اعمال مجدد تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران بوحود می‌آید و همچنین تشدید تنش‌ها علیه ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با اظهارات این سه کشور درباره تعهد به توافق هسته‌ای در تضاد است.

 

زاخارووا که سخنانش در سایت رسمی وزارت امور خارجه روسیه منتشر شده، گفت: «اطمینان خاطر بخشیدن انگلیس، فرانسه و آلمان در این باره که آنها به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پایبند بوده و به دنبال راه‌هایی برای کاهش تاثیرات منفی تحریم‌های آمریکا علیه ایران هستند بر خلاف اقدامات آنها در تشدید تنش‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و گمانه‌زنی‌ها درباره مکانیزم حل اختلاف تحت بند ۳۶ برجام است.»

 

وی اضافه کرد: «توافق درباره دسترسی نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تاسیسات ایران، در چارچوب روند‌ استاندارهای موجود ممکن است و ما مطمئن هستیم که تمامی سوالات مطرح شده از جمله توافق برای دسترسی به تاسیسات که آژانس خواستار آن است می‌تواند از طریق چارچوب روندهای استاندارد همکاری میان کشورها و دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ممکن باشد.»

 

زاخارووا گفت: «این تصادفی نیست که این قطعنامه در پایان با حمایت کشورهایی که بیش از نیمی از جمعیت جهان را دارند از جمله دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل همراه نشد.»

 

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه افزود: «ما بارها درخواست کرده‌ایم که از سیاست فشار حداکثری علیه ایران که هم به صورت سیاسی و هم عملی بی اعتبار شده حمایت نشود.»

 

وی تاکید کرد که انگلیس، فرانسه و آلمان درک کرده‌اند که علت تمامی مشکلات در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک درباره برنامه هسته‌ای ایران به دلیل اقدامات آمریکا و خروج یکجانبه از این توافق بوده است.

 

زاخارووا از اعضای اروپایی برجام خواست تا بر تعهدات خود در این توافق در آستانه پنجمین سالگرد امضای آن تاکید کنند./ فارس

ارسال نظر