به گزارش راهبرد معاصر،طی هفته های اخیر بازار ارز روند صعودی خود را ادامه داد و دلار تا مرز ۲۰ هزار تومان هم رسید و حتی از این رقم عبور کرد. این در حالی است که این روزها عوامل مختلفی برای افزایش نرخ ارز مطرح بوده است. از جمله اینکه به گفته رئیس کل بانک مرکزی اکنون بازار ارز دارای شوکهای موقتی و گذراست و علت آن هم این است که بعد از اینکه مرزها باز شد و ورود کالا به کشورهای طرف تجاری از سر گرفته شد، طبیعی است که ناترازی بین عرضه و تقاضای ارز در بازار وجود آید که همه این موارد و جو روانی که بعد از تصمیم آژانس انرژی اتمی و صدور قطعنامه علیه ایران ایجاد شد، موجب برهم خوردن تعادل بازار ارز شد.
پس از طرح موضوعاتی مبنی براینکه دولت با افزایش قیمت دلار و ۱۲۰ میلیارد دلار ذخیره ارزی موجود، علاوه بر خنثی کردن اثر نقدینگی و جلوگیری از پرداخت روزانه هزار میلیارد تومان سود به سپردههای بانکی میتواند بدهی خود به شرکتها را نیز تسویه کند، دو تن از کارشناسان اقتصادی در واکنش به آن توضیحاتی به ایسنا ارائه کردند.
به گفته یکی از اعضای هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران، در طول یک هفته اخیر علاوه براینکه همچون روال سابق، قیمت سکه و طلای داخلی متاثر از افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت اونس جهانی روندی صعودی داشته است، بازگشایی مجدد معاملات بورسی سکه نیز بر قیمتها تاثیرگذار بوده است.
نادر بذرافشان در گفتوگو با ایسنا، در تشریح وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا داخلی، اظهار کرد: به طور میانگین افزایش ۲۲ دلاری قیمت اونس جهانی و افزایش شدید نرخ ارز همچون روال هفتههای گذشته سبب افزایش قیمت سکه وطلا در بازار داخلی شده است. علاوه بر آن در این هفته باز شدن مجدد بازار سهام یکی از دلایل افزایش قیمت سکه بود.
وی گفت: اینکه بانکها سکه را نسبت به بازار داخلی با قیمت بالاتری خریداری میکردند، تقاضا را برای خرید از بازار و سرمایهگذاری در بانک افزایش میداد؛ لذا به جهت افزایش تقاضا قیمتها نیز بالا رفت که با پیگیریهای صورت گرفته بازار بورس برای مدتی گواهی سکهها را قبول نمیکرد. اکنون یک هفته است که دوباره این کار از سر گرفته شده و بورس کالا گواهی هر قطعه سکه را حدود ۶۰ هزار تومان بالاتر از بازار خریداری میکند که منجر به افزایش تقاضا برای خرید سکه شده است.
دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران، با بیان اینکه این افزایش تقاضا بهجهت نگرانی مردم از تورم و پیشبینی آنها از افزایش قیمت اونس جهانی در آینده و دغدغه برای حفظ ارزش داراییها و سرمایههایشان ایجاد شده است گفت: هر قطعه سکه تمام از ابتدای امسال تاکنون حدود دو میلیون تومان گران شده است؛ بنابراین نگرانی از افزایش بیشتر قیمتها، میزان تقاضا را با بازگشایی بازار بورس برای سکه افزایش داده است. این در حالی است که به جرائت میتوان گفت که از ابتدای سال جاری تقاضا برای خرید مصنوعات طلا به صفر رسیده و در سال جهش تولید، حدود ۷۰ درصد کارگاههای تولیدی تعطیل شدهاند؛ چراکه تقاضایی برای مصنوعات طلا وجود ندارد. تا پیش از یک هفته اخیر تقاضا برای سکه نیز کاهش یافته بود اما مجدد با ازسرگیری معامله گواهی سکه، تقاضا افزایش یافت.
بذرافشان در رابطه با تغییرات قیمتی در طول یک هفته اخیر در بازار سکه اظهار: به طور میانگین قیمت سکه تمام در طول هفته ۴۰۰ هزار تومان نوسان داشت. قیمت سکه اوایل هفته از هفت میلیون و ۹۰۰ تومان تا هشت میلیون تومان شروع شد، اواسط هفته به هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هم رسید اما در اواخر هفته در حدود هشت میلیون و ۳۵۰ هزار قیمت داشت.
این عضو هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با آخرین قیمتها گفت: در آخرین معاملات روز گذشته (پنجشنبه)، هر قطعه سکه تمام بهار هشت میلیون و ۳۴۰ هزار تومان، نیم سکه چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، ربع سکه دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و سکههای یک گرمی یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومان قیمت داشتهاند. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۸۱۷ هزار تومان بوده است که در اواسط هفته به ۸۴۰ تا ۸۵۰ هزار تومان هم رسیده بود. در حال حاضر حباب سکه نیز حدود ۴۰۰ هزار تومان است.
وی در پایان تاکید کرد: اکنون که تقاضا بیشتر شده است، مردم حتما سکه را از واحدهای صنفی سکهفروشی که جواز فروش سکه داشته و وکیوم سکه مختص همان واحد باشد و هولوگرام اتحادیه نیز روی آن مشخص باشد، خریداری کنند. طلا را هم از واحدهایی تهیه کنند که مجوز فروش طلا و جواهر دارند. اخیرا مردم از طریق فضای مجازی از واحدهایی خرید کردهاند که جواز نداشته یا قطعه خریداری شده طلا نبوده یا عیار درستی نداشته است.