ضرورت تشکیل ستاد ویژه طراحی‌ درآمدهای جایگزین نفتی-راهبرد معاصر
قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد آخرین قیمت ارز توافقی نیما/ دلار حواله ۶۲هزار و ۷۳۲ تومان شد سکه‌های ۸۶ شنبه حراج میشوند تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول طلای جهانی به زمین خورد! رئیس کل بانک مرکزی: نرخ تورم ۳۷.۳ درصد شد تورم نقطه‌ای آبان به ۳۵.۳درصد رسید / تورم سالانه به کف ۴سال گذشته رسید اخطار فوری سازمان هواپیمایی ایران به ترکیش ایرلاین زمان دقیق واریز سود سهام عدالت مشخص شد + جزییات و مبلغ واریزی توانیر: تعطیلی ادارات، مصرف برق را ۵ هزار مگاوات ساعت کاهش داد مرحله جدید پیش فروش محصولات ایران خودرو (طرح خودرو فرسوده)

ضرورت تشکیل ستاد ویژه طراحی‌ درآمدهای جایگزین نفتی

باتوجه به شوک های ارزی اخیر ناشی از تحریم های اقتصادی تشکیل ستاد ویژه طراحی‌ درآمدهای جایگزین نفتی ضروری به نظر می‌رسد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۰ - ۰۹ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 29
کد خبر: ۴۸۲۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، موضوع رهایی بودجه کشور از نفت طی سالهای گذشته مورد بحث بوده است و تاکیدات مقام معظم رهبری نشان از اهمیت بالای این موضوع دارد.

 

با توجه به وضعیت فعلی اقتصاد (شکهای ارزی و...) و کسری بودجه‌ای که در سال جاری گریبان کشور را گرفته است، این سوال مطرح می‌شود که چرا ستادی منسجم برای طراحی راهکارهای عملیاتی برای جایگزینی درآمدهای نفتی با وجود اهمیت موضوع تشکیل نشده است؟

 

ضرورت تشکیل چنین اتاقی از این جهت است که به نظر می‌رسد بخش عمده‌ای از کسری بودجه فعلی کشور مربوط به کاهش فروش نفت می‌شود. البته که در این مدت راهکارهایی برای جایگزینی منابع درآمد نفتی با استفاده از مسیرهای مختلف توسط نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی مطرح شده است.

 

اما اثرگذاری این راهکارها زمانی می‌تواند عملیاتی شوند که به شکلی منسجم و ساختارمند مطرح شوند که در این میان نیاز به وجود یک اتاق مشترک با حضور نمایندگان و کارشناسان صاحب نظر با داشتن  شرط سوابق عملیاتی و اجرایی ضروری به نظر می‌رسد.

 

براساس نظر کارشناسان، یکی از اصلی‌ترین راه‌ها برای جایگزینی درآمدهای نفتی کشور، موضوع مالیات است. اهمیت مالیات در تامین منابع جدید به حدی بود که اصلاح بخشهای مختلف نظام مالیاتی کشور در طرح کلی اصلاح ساختار بودجه‌ریزی کشور مطرح شد.

 

بحث اصلاح نظام مالیاتی کشور در ذیل بند درآمدهای پایدار آورده شده که خود تاییدی بر ظرفیتهای بالای نظام مالیاتی کشور برای تامین منابع پایدار با استفاده از اضافه کردن برخی از پایه‌های مالیاتی جدید، جلوگیری از فرارهای مالیاتی و ساماندهی معافیتها است.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار