اختلافات بین اربیل و بغداد بر سر درآمدهای نفتی-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

اختلافات بین اربیل و بغداد بر سر درآمدهای نفتی

در شرایطی که اختلافات بین اربیل و بغداد بر سر درآمدهای نفتی ادامه دارد، بغداد تأکید دارد که باید 50% از درآمدهای واردات غیر نفتی کردستان به دولت مرکزی برسد و ادارات منطقه کردستان نیز مورد نظارت و حسابرسی دقیق دولت فدرال قرار گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۸ - ۱۶ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 06
کد خبر: ۴۹۲۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ دولت مرکزی این کشور با دولت منطقه کردستان هنوز بر سر حل مشکلات فیمابین به توافق نرسیده‌اند.

 

خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک منبع عراقی که نخواست نامش فاش شود، گزارش داد، دولت فدرال در بغداد، بر اساس تفاهم رسمی مورد توافق با اربیل که در ماه مه صورت گرفت، عمل می‌کند.

 

وی تأکید کرد، بر اساس این تفاهمات، همه درآمدهای منطقه کردستان از جمله نفت، مالیات و سایر درآمدها باید به بغداد تحویل داده شود و در مقابل، دولت مرکزی ماهانه 453 میلیارد دینار به اربیل بدهد.

 

به گفته این منبع، بر اساس این تفاهمات، نیروهای پیشمرگه کُرد باید از اراضی مورد مناقشه در  مثلث فیشخابور به نقاطی عقب‌نشینی کنند که در 19/3/2002 در آنها مستقر بودند.

 

منبع مذکور تصریح کرد، پس از عقب‌نشینی پیشمرگه، باید گذرگاه مرزی جدیدی ایجاد شود که تحت کنترل دولت فدرال قرار داشته باشد و همچنین مدیریت گذرگاه «ابراهیم الخلیل» هم بر عهده بغداد باشد.

 

وی خاطر نشان کرد، از جمله عواملی که باعث شکست گفت‌وگوهای بغداد-اربیل شده، این است که دولت فدرال نمی‌پذیرد به توافق دولت پیشین مبنی بر تحویل روزانه 250 هزار بشکه نفت به شرکت نفتی «سومو» عمل کند و می‌گوید که چنین توافقی، وجهه قانونی ندارد.

 

به گفته این منبع، دولت مرکزی عراق همچنین به شیوه بصره و سایر استانهای عراق، خواستار تحویل گرفتن تمامی نفتهای استخراجی از منطقه کردستان است و در عوض، بغداد، بدهی‌های معوقه شرکتهای نفتی فعال در اربیل را از زمان تاریخ تحویل نفت پرداخت خواهد کرد، مشروط به اینکه این اقدام، عطف به ماسبق نشود.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد، دولت مرکزی عراق خواستار دریافت 50% از درآمدهای واردات غیر نفتی است و اینکه ادارات منطقه کردستان نیز مورد نظارت و حسابرسی دقیق دولت فدرال قرار گیرند و همه مالیاتهای وضع شده بر شهروندان عراقی در گذرگاههای منطقه کردستان لغو شود.

 

پس از اینکه عادل عبدالمهدی در سال 2018 نخست وزیر عراق شد، بغداد و اربیل توافق کردند که دولت مرکزی، حقوق کارکنان کردستان را پرداخت کند و در مقابل، درآمد روزانه 250 هزار بشکه نفت از اربیل دریافت کند، ولی دولت کردستان به این مسئله پایبند نبود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده