عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

اختلافات بین اربیل و بغداد بر سر درآمدهای نفتی

در شرایطی که اختلافات بین اربیل و بغداد بر سر درآمدهای نفتی ادامه دارد، بغداد تأکید دارد که باید 50% از درآمدهای واردات غیر نفتی کردستان به دولت مرکزی برسد و ادارات منطقه کردستان نیز مورد نظارت و حسابرسی دقیق دولت فدرال قرار گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۸ - ۱۶ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 06
کد خبر: ۴۹۲۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ دولت مرکزی این کشور با دولت منطقه کردستان هنوز بر سر حل مشکلات فیمابین به توافق نرسیده‌اند.

 

خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک منبع عراقی که نخواست نامش فاش شود، گزارش داد، دولت فدرال در بغداد، بر اساس تفاهم رسمی مورد توافق با اربیل که در ماه مه صورت گرفت، عمل می‌کند.

 

وی تأکید کرد، بر اساس این تفاهمات، همه درآمدهای منطقه کردستان از جمله نفت، مالیات و سایر درآمدها باید به بغداد تحویل داده شود و در مقابل، دولت مرکزی ماهانه 453 میلیارد دینار به اربیل بدهد.

 

به گفته این منبع، بر اساس این تفاهمات، نیروهای پیشمرگه کُرد باید از اراضی مورد مناقشه در  مثلث فیشخابور به نقاطی عقب‌نشینی کنند که در 19/3/2002 در آنها مستقر بودند.

 

منبع مذکور تصریح کرد، پس از عقب‌نشینی پیشمرگه، باید گذرگاه مرزی جدیدی ایجاد شود که تحت کنترل دولت فدرال قرار داشته باشد و همچنین مدیریت گذرگاه «ابراهیم الخلیل» هم بر عهده بغداد باشد.

 

وی خاطر نشان کرد، از جمله عواملی که باعث شکست گفت‌وگوهای بغداد-اربیل شده، این است که دولت فدرال نمی‌پذیرد به توافق دولت پیشین مبنی بر تحویل روزانه 250 هزار بشکه نفت به شرکت نفتی «سومو» عمل کند و می‌گوید که چنین توافقی، وجهه قانونی ندارد.

 

به گفته این منبع، دولت مرکزی عراق همچنین به شیوه بصره و سایر استانهای عراق، خواستار تحویل گرفتن تمامی نفتهای استخراجی از منطقه کردستان است و در عوض، بغداد، بدهی‌های معوقه شرکتهای نفتی فعال در اربیل را از زمان تاریخ تحویل نفت پرداخت خواهد کرد، مشروط به اینکه این اقدام، عطف به ماسبق نشود.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد، دولت مرکزی عراق خواستار دریافت 50% از درآمدهای واردات غیر نفتی است و اینکه ادارات منطقه کردستان نیز مورد نظارت و حسابرسی دقیق دولت فدرال قرار گیرند و همه مالیاتهای وضع شده بر شهروندان عراقی در گذرگاههای منطقه کردستان لغو شود.

 

پس از اینکه عادل عبدالمهدی در سال 2018 نخست وزیر عراق شد، بغداد و اربیل توافق کردند که دولت مرکزی، حقوق کارکنان کردستان را پرداخت کند و در مقابل، درآمد روزانه 250 هزار بشکه نفت از اربیل دریافت کند، ولی دولت کردستان به این مسئله پایبند نبود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده