زمان پذیره نویسی دارا دوم-راهبرد معاصر

زمان پذیره نویسی دارا دوم

یکی از بخش های صندوق های ETF با نام صندوق واسطه گری پالایشی و با نماد دارادوم در بورس عرضه می شود که زمان زمان پذیره نویسی دارا دوم را دراین خبر با هم می خوانیم.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۱۷ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 07
کد خبر: ۴۹۴۳۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر،  این روزها با تغییراتی که در بازار بورس اتفاق افتاده است  بازار بورس بسیار داغ شده تا جایی که افراد زیادی برای شرکت در این بازار بزرگ سرمایه گذاری اقدام به دریافت کد بورسی نموده اند تا بتوانند در خرید سهام مربوط به شرکت های مختلف  سهیم باشد  ازجمله تغییراتی که در بورس  ۹۹ اتفاق افتاد علاوه بر حمایت همه جانبه دولت عرضه صندوق های ETF دولتی و آزادسازی سهام عدالت می باشد.  یکی از بخش های سهام های دولتی صندوق های ETF صندوق واسطه گری پالایشی با نماد دارا دوم در بورس عرضه شود که شامل نمادهای فعال در بورس از جمله شبریز، -شپنا،-شتران و-شبندر می باشد. و پذیره نویسی آن از طریق بانکها و کارگزاری ها فقط با کارت ملی انجام می پذیرد. برای کسب اطلاعات در خصوص زمان پذیره نویسی دارا دوم با راهبرد معاصر همراه باشید.

 

زمان پذیره نویسی دارا دوم

صندوق های ETF شامل سه بخش از سهام های دولت است اکنون پس از عرضه صندوق دارا یکم که شامل سهام های بانکی و بیمه ای بود و در خرداد 99 عرضه شد نوبت به  صندوق سرمایه گذاری دارا دوم که یک صندوق etf یا صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس می باشد رسیده است.

 

زمان عرضه صندوق دارا دوم هنوز قطعی نشده است. طولانی بودن مراحل اداری عرضه سهام های دولتی یکی از دلایل تاخیر در زمان عرضه دارا دوم می باشد اما احتمالا صندوق دارا دوم در اواخر تیر ماه و یا اوایل مرداد ماه عرضه شود. البته زمان پذیره نویسی دومین صندوق‌های سرمایه گذاری (ETF) با نام صندوق واسطه گری دوم با نماد «دارا دوم» بنا بر گفته وزیر اقتصاد تقریبا اواسط تابستان 99 آغاز می شود.

 

 

زمان پذیره نویسی دارا دوم

صندوق دارا دوم چیست؟

دومین صندوق سرمایه گذاری ETF دولتی، صندوق دارا دوم نام دارد که با هدف دسترسی اکثر مردم به بازار بورس و ارتقاء وضعیت اقتصادی خانواده ها از سوی دولت عرضه می گردد. تا کنون زمان دقیق پذیره نویسی آن مشخص نشده است. ثت نام این صندوق برای عموم آزاد بوده و خریداران به مدت ۲ هفته پس از ابلاغ زمان دقیق پذیره نویسی برای خرید آن زمان دارند.

 

صندوق های سرمایه گذاری دارا دوم دولتی با ۲۰% تخفیف ارائه می شود انتظار می رود که همچون صندوق دارا یکم با استقبال خوب مردم مواجه شود. برای خرید صندوق دارا دوم کافیست در بازه زمانی پذیره نویسی با مدارک شناسایی (کارت ملی) به بانک مراجعه نمایید البته افراد دارای کد بورسی نیاز نیست به بانک مراجعه نمایند. سرمایه گذاران بدانند که تا یک ماه امکان فروش آن را ندارند. حداقل مبلغ لازم برای خرید صندوق دارا دوم ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

 

همانطور که می دانید صندوق سرمایه گذاری دارا یکم متشکل از سهام بانک های صادرات ، ملت ، تجارت ، بیمه اتکایی و بیمه البرز بود اما صندوق سرمایه گذاری دارا دوم، دارای ۲۰۰ سهم از نمادهای شبریز، شپنا، شتران و شبندر به ارزش ۲ میلیون تومان می باشد.

 

چگونه صندوق سرمایه گذاری دارا دوم را بخریم؟

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد سرمایه گذاران می توانند از دو طریق (با کد بورسی یا کارت ملی) نسبت به خرید صندوق واسطه گری مالی دوم اقدام نمایند.

 

افرادی که دارای کد معاملاتی هستند می توانند از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری خود نسبت به ثبت سفارش خرید اقدام کنید و سرمایه گذارانی که فاقد کد بورسی هستند می توانند از طریق بانک ها در این صندوق های ETF دولتی، سرمایه گذاری نمایند که روش پذیره ‌نویسی در آن به قیمت ثابت بر مبنای ارزش اسمی هر واحد صندوق خواهد بود.

 

در شرایط کنونی (شیوع بیماری کرونا) بهتر است که از مراجعه حضوری بانک ها خودداری نمایید و از طریق سامانه ‌های آنلاین معاملاتی و درگاه‌ های غیرحضوری بانک‌ جهت سرمایه گذاری در صندوق دارا دوم پذیره نویسی نمایید.

 

زمان پذیره نویسی دارا دوم

 

شرایط پذیره نویسی صندوق دارا دوم چگونه است؟

پذیره نویسی به معنای ثبت نام می باشد و پذیره نویسی صندوق ETF دارا دوم به معنای ثبت نام برای خرید آن می باشد در ادامه مطلب به شرح کامل شرایط خرید صندوق دارا دوم می پردازیم.

 

۱. سرمایه گذاران می توانند در بازه زمانی مشخص در ساعات ۱۴ الی ۱۶ در سامانه معاملاتی، سفارش خود را ثبت نمایند و پس از جمع آوری سفارشات توسط کارگزاری ها تمامی سفارشات در سامانه معاملاتی حذف خواهد شد به همین دلیل سرمایه گذاران نمی توانند خارج از ساعات تعیین شده نسبت به ویرایش و یا حذف سفارش خود اقدام نمایند.

 

۲. یکی از شرایط صندوق های واسطه گری مالی دوم این است که خرید آن رده سنی نداشته و به هر شخص حقیقی دارای کد ملی (ملیت ایرانی) تعلق می گیرد.

 

صندوق های ETF دولتی دوم به اشخاص حقوقی تعلق نمی گیرد.
۳. در پذیره نویسی صندوق سرمایه گذاری دارا دوم حداکثر ۵ روز کاری پس از اتمام مهلت پذیره نویسی به هر متقاضی دارای کد ملی به میزان ۲۰۰ سهم از نمادهای مذکور تخصیص می یابد و این در شرایطی است که اگر مجموع ارزش ریالی درخواست ‌های خرید بیش از ارزش سهام مدنظر به منظور انتقال به صندوق باشد، واحدهای صندوق به روش تسهیم ‌به‌ نسبت به متقاضیان اختصاص پیدا می کند.

 

۴. اگر به هر دلیلی واحد سرمایه گذاری صادر نشود و یا کمتر از مبلغ تعیین شده به کد معاملاتی و یا کد ملی تخصیص یابد مدیر موظف می باشد که آن اختلاف مالی و به اصطلاح مابه التفاوت وجوه واریز شده را حداکثر تا ۵ روز کاری پس از بازه زمانی تعیین شده برای پذیره نویسی به حساب شخص بازگرداند.

 

اگر سرمایه گذار از طریق سامانه و شعب بانکی اقدام به پذیره نویسی کرده باشد مابه التفاوت وجوه واریزی در زمان مشخص شده به حسابی بانکی شخص باز می گردد.


اگر از سامانه معاملاتی اقدام به خرید صندوق دارا دوم نموده باشد مابه التفاوت وجوه واریزی به‌ حساب شخص صاحب کد معاملاتی واریز خواهد شد.


۵. پس از جمع آوری سفارشات و پالایش اطلاعات و اتمام زمان پذیره نوبیسی و همچنین دریافت مجوز فعالیت توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، صندوق متشکل از ۲۰۰ سهم نماد های مذکور با اعمال ۲۰ درصد تخفیف به میانگین قیمت ۳۰ روزه نمادها البته به شرط آنکه قیمت پس از اعمال تخفیف از ۷۰% قیمت پایانی روز معاملاتی قبل از شروع پذیره ‌نویسی کم تر نباشد، طی معاملات خارج از جلسه رسمی، به صندوق انتقال می یابد و این انتقال از هرگونه کارمزد معاف است.

 

 

زمان پذیره نویسی دارا دوم

نکاتی که پیش از پذیره نویسی صندوق ETF دولتی دوم باید بدانید

سرمایه گذاران پیش از پذیره نویسی در صندوق های سرمایه گذاری دارا د دوم باید بدانند که دامنه نوسان اکثر سهم ها در بازار بورس و همچنین فرابورس ۵% می باشد اما در صندوق های ETF دولتی اینطور نیست. مسئولیت نقدشوندگی در این نوع صندوق ها بر عهده مدیران آن صندوق می باشد این افراد قیمت ها را در حد مطلوب نگهداشته و از نوسانات شدید جلوگیری می کنند.

 

سرمایه گذاران بدانند که نحوه پذیره نویسی این صندوق ها با پذیره نویسی عرضه های اولیه متفاوت بوده از این رو به اطلاعیه ها توجه نموده و در بازه زمانی مشخص جهت ثبت سفارش اقدام نمایند.

 

سهام شرکت هایی که در صندوق های ETF دولتی یکم ، دوم و سوم که عرضه آن تا پایان سال ۹۹ صورت می گیرد، قرار دارند تا ۱ ماه پس از پذیره نویسی، قابلیت فروش در بورس اوراق بهادار تهران را ندارد و این شرایط برای همه پذیره ‌نویسان این سهام، یکسان است.

 

ویژگی سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری دارا دوم

صندوق های واسطه گری مالی دارا دوم دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشد که برای هر سرمایه گذار جذابیت دارد از جمله این ویژگی ها نقدشوندگی بالا ، سادگی، سهولت و سرعت در معامله ، معافیت مالیاتی معاملات واحدها ، کاهش زمان تصفیه نسبت به صندوق‌ های فعلی و تخصیص بهینه ‌دارایی‏ ها‌ (متنوع‌سازی) با حذف هزینه و صرف زمان اندک می باشد.

 

مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله ETF

معافیت مالیاتی معاملات واحدها
افزایش نقد شوندگی واحدهای صندوق با وجود عملیات بازارگردانی
تخصیص بهینه‌دارایی‏ها‌(متنوع‌سازی) با حذف هزینه و صرف زمان اندک
سادگی، سهولت و سرعت در معامله
کاهش زمان تصفیه نسبت به صندوق‌های فعلی
خریدوفروش آنلاین واحدهای صندوق

 

۵۲ میلیون خریدار برای «دارادوم»؟

در مرحله دوم واگذاری سهام دولتی در قالب ETF بنا به گفته‌های مدیر عامل شرکت بورس تهران، نوبت به صندوق‌های خودرویی و فلزی می‌رسد و قرار است باقی‌مانده سهام دولت در ایران‌خودرو، سایپا، فولاد مبارکه اصفهان و ملی مس ایران در این مرحله به عموم عرضه شود. در این میان بر اساس ارزش روز (یکشنبه ۱۵ تیر) سهام مذکور و با احتساب ۲۰ درصد تخفیف، خالص ارزش دارایی دولت در این شرکت‌های خودرویی و فلزی، ۳/ ۱۰۴ هزار میلیارد تومان برآورد می‌‌شود که با توجه به تخصیص ۲ میلیون تومان به هر کد ملی، فروش تمامی سهام این گروه نیازمند مشارکت بیش از ۵۲ میلیون نفر است که در نوع خود قابل توجه خواهد بود.

 

زمان پذیره نویسی دارا دوم

سقف مشارکت صندوق پالایشی

در حالی که بر اساس آخرین اظهارات سخنگوی دولت قرار بود واگذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس مربوط به باقی‌مانده سهام دولت در پالایشگاه‌ها از اول تیر ماه آغاز شود، با رسیدن به نیمه تیرماه خبر موثقی از زمان آغاز پذیره‌نویسی این صندوق مخابره نشده است. این مرحله واگذاری باقی‌مانده سهام دولت در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) شامل باقی‌مانده سهام دولت در پالایشگاه‌های تبریز، اصفهان، بندرعباس و تهران می‌شود. طبق اعلام‌های اولیه خرید واحدهای صندوق مزبور نیز با همان ۲۰درصد تخفیف خواهد بود، البته شاید در این واگذاری نیز میزان تخفیف افزایش یابد. در این میان بر اساس ارزش روز (یکشنبه ۱۵ تیر) سهام مذکور و با احتساب ۲۰ درصد تخفیف، خالص ارزش دارایی دولت در این چهار پالایشگاه ۵۹ هزار میلیارد تومان برآورد می‌‌شود که با توجه به تخصیص ۲ میلیون تومان به هر کد ملی، فروش تمامی سهام این گروه نیازمند مشارکت ۵/ ۲۹ میلیون نفری است.

 

پوشش ۹۴ درصدی کسری بودجه ۹۹

پس از اجرایی شدن اولین مرحله از تصمیم دولت برای واگذاری باقی‌مانده سهامش در شرکت‌های بانکی – بیمه‌ای و همچنین وعده عرضه دو صندوق دیگر در تابستان، گمانه‌هایی درخصوص نیت اصلی این واگذاری‌های شنیده شد. سخنانی که بسیاری از فعالان اقتصادی و حتی عامه مردم درخصوص انجام این واگذاری‌ها برای پوشش دادن کسری بودجه دولت برای سال ۹۹ مطرح می‌کردند. این موضوع واکنش معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی را به دنبال داشت. عباس معمارنژاد در این خصوص اظهار کرد: «دولت با هدف مردمی‌کردن اقتصاد، باقی‌مانده سهام خود در بانک‌ها، بیمه‌ها، پالایشگاه‌ها، فولاد و خودروسازی را در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله ETF به مردم واگذار می‌کند. چراکه اگر دولت قصد تامین کسری بودجه خود از طریق این واگذاری‌ها را داشت از روش‌های بلوکی با ۲۰ درصد افزایش قیمت مندرج در تابلوی بورس یا عرضه تدریجی در بازار سهام استفاده می‌کرد.»

 

اما کسری بودجه دولت در سال جاری چه میزان است؟ در روزهای ابتدایی انتشار ریز ارقام بودجه سال ۹۹، رقم‌های گوناگونی بین ۵۵ تا بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به‌عنوان ارقام کسری بودجه مطرح شد. مرکز پژوهش‌ها در یک گزارش و طبق محاسباتی نشان داد که میزان کسری منابع حدود ۱۳۱ هزار میلیارد تومان است و نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، کسری بودجه در سال جاری را ۱۸۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد. بر این اساس با پذیرش هر ادعایی از پوشش کسری بودجه ۹۹ گرفته تا مردمی کردن اقتصاد، در صورت پرشدن سقف تقاضا برای دو صندوق باقی‌مانده (دارادوم و داراسوم) با تخفیف ۲۰ درصدی و البته با احتساب رقم اولیه فروش «دارایکم»، درآمدی بالغ بر ۱۶۳ هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان از آن دولت می‌‌شود که البته نیازمند مشارکت ۴۰ میلیون و ۸۳۰ هزار نفر است. به هر حال درآمد مذکور حدود ۹۴ درصد از کسری بودجه ۹۹ (در صورت پذیرش رقم ۱۸۰ هزار میلیارد تومان کسری) را پوشش می‌دهد.

 

گمانه‌ها از زمان عرضه ETFهای جدید

آخرین بار اوایل تیرماه برای عرضه باقی‌مانده سهام دولت برای پالایشگاه‌ها عنوان شده بود. در حال حاضر اما به نظر می‌رسد خودرو و فلزی‌ها پیش از پالایشی‌ها عرضه شوند. با وجود این همچنان زمان دقیقی برای عرضه ETFهای جدید مشخص نشده است. در آخرین اظهارات علی صحرایی، مدیر عامل شرکت بورس تهران در پاسخ به این سوال که دومین عرضه صندوق‌های قابل معامله (ETF) در بازار بورس چه زمانی خواهد بود، عنوان کرد: از آنجا که متولی صندوق‌های قابل معامله وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارتخانه‌های مربوط هستند، در هر زمانی که آنها اعلام آمادگی کنند بورس تهران هم اقدامات لازم را در جهت حضور آنها در بورس انجام می‌دهد. وی در ادامه افزود: طبق اطلاعات دریافتی، دومین صندوق قابله معامله که قرار است در بورس عرضه شود مربوط به صنایع فلزی و خودرویی است.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حامد بخشی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
0
0
سلام من چند روز پیش تعداد کمی از سهام دارا دوم راخریداری کردم آیا امروز میتوانم باز هم تعداد بیشتری از این سهام را خریداری کنم؟
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار