ایروانی: فعالیت هسته‌ای ایران از مسیر صلح‌آمیز خود منحرف نخواهد شد ترامپ: در اوایل سال آینده به چین سفر می‌کنم بیانیه وزارت امور خارجه ایران در واکنش به تحرکات تروئیکای اروپا در شورای امنیت انتقاد عراقچی از فضای سیاسی شورای حکام آژانس در تماس با گروسی ایروانی: مسئولیت پیامدهای اقدام شورای امنیت علیه ایران برعهده اروپا و آمریکاست ادعای رسانه بریتانیایی مبنی بر تماس عراقچی و ویتکاف شکست شورای امنیت در تصویب قطعنامه تمدید لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ادعای آکسیوس برای بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران از ۵ مهر دبیرکل حزب‌الله: جنایات اسرائیل با حمایت آمریکا به اوج رسیده است جزئیات تحریم‌‌های جدید اروپا علیه روسیه بقائی: ماکرون برای رد پیشنهاد ایران، چرا رسانه اسرائیلی را انتخاب کرد؟ زمان فعال‌سازی اسنپ‌بک علیه ایران به روایت اکسیوس پاسخ گروه‌های فلسطینی به اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس غزه توضیحات عراقچی درباره طرح پیشنهادی ایران به اروپا روایت آسوشیتدپرس از فشار سنگین آمریکا بر کشورها پس از ارائه قطعنامه ایران به آژانس

تنش بین پکن و واشنگتن در بالاترین سطح است

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد رابطه پکن-واشنگتن از زمان برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور، دچار بالاترین میزان تنش شده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۸ - ۱۹ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 09
کد خبر: ۴۹۸۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین، امروز در نشست رسانه‌ای اندیشکده چین-آمریکا گفت روابط پکن و واشنگتن در پایین‌ترین سطح از زمان برقراری روابط دیپلماتیک بین این دو کشور قرار دارد.

 

وانگ یی در این نشست اظهار کرد «مسئله نگران‌کننده‌تر این است که روابط چین و آمریکا که یکی از مهمترین روابط دو جانبه در جهان است با شدیدترین چالش از زمان برقراری روابط دیپلماتیک (میان دو کشور) رو به رو شده است.»

 

وزیر امور خارجه چین اضافه کرد «برخی سیاستمداران آمریکا در تلاشند چین را به عنوان مخالف و حتی دشمن به تصویر بکشند، زیرا آن‌ها درصدد محدود کردن توسعه چین و از میان بردن همکاری پکن و واشنگتن هستند.» وانگ یی گفت «اول آنکه چین و آمریکا نباید به دنبال تغییر ساختار یکدیگر باشند. در مقابل، آن‌ها باید با هم همکاری کنند تا راه‌هایی برای همزیستی مسالمت آمیز سیستم‌ها و تمدن‌های مختلف پیدا کنند.»

این وزیر همچنین گفت که سیاست پکن در قبال واشنگتن ثابت است، زیرا چین با هدف بهبود روابط با «حسن نیت و اخلاص» تلاش می‌کند.

 

روابط آمریکا و چین اخیراً به دلیل اختلافات در تجارت، وضعیت هنگ کنگ و  شیوع کرونا در میان دیگر اختلافات رو به وخامت گذاشته است. برخی سیاستمداران آمریکایی از جمله دونالد ترامپ بار‌ها و بار‌ها چین را به اقدامات غیرمنصفانه در تجارت، نقض حقوق بشر و تجاوز به وضعیت ویژه هنگ کنگ متهم کرده اند. چین این اتهامات را رد کرده و به نقض انواع قوانین بین المللی از طرف آمریکا اشاره کرده است.

 

واشنگتن همچنین پکن را متهم می‌کند که در مراحل اولیه شیوع ویروس کرونا، اطلاعاتی را در این زمینه مخفی کرده است. همچنین برخی مقامات آمریکایی مدعی هستند که شواهدی مبنی بر اینکه منشا این ویروس یک آزمایشگاه چینی است در دست دارند. پکن همه این اتهامات را رد می‌کند./ باشگاه خبرنگاران

کلمات کلیدی: چین امریکا تنش
ارسال نظر
آخرین اخبار