بقایی با سفیر هند در تهران دیدار کرد رونمایی روبیو از برنامه‌های آمریکا برای ونزوئلا هشدار مجارستان به اروپا درباره جنگ مستقیم با روسیه ناتو: گرینلند برای استقرار نیرو‌های نظامی بیشتر آمریکا آماده است موضع‌گیری وزیر خارجه لبنان علیه حزب الله: حزب الله باید خلع سلاح و منحل شود گفت‌وگوی واشنگتن و کاراکاس برای صادرات نفت ونزوئلا رئیس جمهوری موقت ونزوئلا: حمله وحشیانه آمریکا، نقض حقوق بین‌الملل بود رسانه عبری: حماس صفوف نظامی خود را ترمیم کرده است وزیر خارجه ونزوئلا: از درخواست روسیه برای آزادی مادورو سپاسگزاریم پیام مکتوب عراقچی به فؤاد حسین غیبت سوال برانگیز ونس در کنفرانس خبری اعلام بازداشت مادورو حاکم شارجه امارات خود را نواده امام علی علیه السلام خواند رودریگز به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا سوگند یاد کرد نتانیاهو از طریق پوتین به ایران پیام داد: قصد حمله نداریم ایروانی: آمریکا ریاکارانه و با ریختن اشک تمساح مدعی حمایت از مردم ایران است

اکونومیست: سیاست ترامپ علیه ایران به طرق مختلف شکست خورده است

یک نشریه انگلیسی در تحلیلی نوشته سیاست موسوم به کارزار فشار حداکثری علیه ایران در تمامی اهدافش شکست خورده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۲۰ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 10
کد خبر: ۴۹۹۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، یک نشریه انگلیسی در تحلیلی مفصل نوشته سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بعد از خروج از برجام در پیش گرفته به طرق مختلف شکست خورده است.

 

نشریه اکونومیست در این مطلب که روز پنجشنبه منتشر شده با فرض اینکه حادثه آتش‌سوزی در نطنز حاصل خرابکاری آمریکا یا رژیم صهیونیستی باشد به مقایسه نقش چنین اقداماتی در محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران با توافق هسته‌ای پرداخته است.

 

نشریه انگلیسی می‌نویسد: «خرابکاری ممکن است این برنامه را چند ماه به عقب بیندازد، اما قابل مقایسه با توافقی که برنامه هسته‌ای ایران را دست‌کم برای یک دهه محدود کرد نیست. طبق این توافق، ایران از 97 درصد از سوخت اورانیوم خودش صرفنظر کرد و ذخایر هسته‌ای خودش را بسیار پایین‌تر از حد آستانه‌ای ساخت یک بمب نگاه داشت. ایران همچنین در معرض بازرسی‌های سخت‌گیرانه قرار داشت و حتی آمریکا گفت که به توافق پایبند بود.»

 

در ادامه این تحلیل آمده است: «این را با نتایج فشار حداکثری آقای ترامپ مقایسه کنید. ایران الان حدود 8 برابر حدمجاز در توافق اورانیوم غنی‌شده دارد، در کار بازرس‌ها اخلال ایجاد می‌کند و هر ماه از توافقی که طرف‌های دیگر برای نجاتش تقلا می‌کنند بیشتر و بیشتر فاصله می‌گیرد.»

 

اشاره اکونومیست به اقدام جمهوری اسلامی ایران برای کاستن از برخی تعهداتش در برجام، پس از خروج آمریکا از این توافق و عمل نکردن طرف‌های اروپایی به تعهداتشان ذیل این توافق است. تهران اعلام کرده کاهش تعهدات برجامی ذیل مفادی از همین توافق انجام شده که به هر یک از طرف‌ها اجازه می‌دهد در صورت عدول طرف‌های دیگر از عمل به وظایفشان، تعهداتشان را کاهش دهند.

 

نشریه اکونومیست تصریح می‌کند: «سیاست آقای ترامپ به طرق دیگر هم شکست خورده است. او گفت به دنبال توافقی است که برنامه موشکی ایران را محدود کند و حمایت این کشور از شبه‌نظامیان نائبش را هم متوقف کند. برخی در دولت او کمر به تغییر نظام ایران بسته بودند. علی‌رغم همه اینها، ایران می‌گوید موفق به ساخت شهر موشکی زیرزمینی شده و ماجراجویی‌اش از سوریه گرفته تا عراق ادامه دارد. فشار حداکثری ممکن است باعث ایجاد تغییر در مسئولان ایران شود، اما نه به آن طریقی که آمریکا می‌خواهد، زیرا تحریم‌های آمریکا به زیان سیاستمدارانی تمام شده که با غرب تعامل کردند.»

 

در بخش پایانی این مطلب آمده است: «ترامپ و دولتش علی‌رغم دعوت به گفت‌وگو تمامی اقدامات ممکن را برای مسموم کردن فضای روابط انجام داده‌اند. ایران اطمینان دارد که ترامپ در انتخابات ماه نوامبر از قدرت بیرون رانده می‌شود، با این حال، اقدامات او بازگشت روسای جمهور آتی به توافق هسته‌ای یا مذاکره بر سر توافقی جدید را دشوار کرده است.»/ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار