عراقچی: پاسخ ایران به نامه رئیس‌جمهور آمریکا در حال تکمیل است و در زمان مقتضی ارائه خواهد شد اردوغان، تبریز را «جغرافیای معنوی» جهان ترک خواند گروسی: چیزی از برجام باقی نمانده است/ احتمالا به ایران سفر کنم حماس شهادت جبر عمار، از چهره‌های ملی فلسطین را تسلیت گفت سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران: تهدید استفاده از «مکانیسم ماشه» پوشالی است انصارالله: شگفتی‌های یمن در راه است فراخوان حماس برای بسیج جهانی در دفاع از غزه، قدس و مسجدالاقصی مذاکره‌کننده روس: گفت‌و‌گو با آمریکا چالش‌برانگیز و مفید بود حمله یمن به تل‌آویو با موشک «ذوالفقار» پنتاگون استفاده از پیام‌رسان «سیگنال» برای برنامه‌ریزی حملات به یمن را تکذیب کرد توضیحات یک مقام آمریکایی در واکنش به افشای برنامه‌های محرمانه جنگ از طریق یک چت جزییات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق در مورد تحولات منطقه تکذیب ادعای جعل اسناد رسمی عراق توسط نفتکش‌های ایرانی پایان مذاکرات ۱۲ ساعته روسیه و آمریکا در ریاض رایزنی «فیدان» و «عراقچی» در مورد تحولات اخیر ترکیه و منطقه
رضا میرطاهری، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با راهبرد معاصر بررسی می کند

آیا فشار حداکثری آمریکا در دور دوم ریاست جمهوری ترامپ بیشتر خواهد شد؟

رضا میرطاهری: سیاست ترامپ در قالب ایران تحت عنوان موضوع فشار حداکثری تعریف شده و در صورت انتخاب مجدد ترامپ پیش بینی این است که او این سیاست را با شدت بیشتری ادامه دهد این به برآوردی بر می گردد که مقامات دولت ترامپ در نظر دارند و این سیاست را در مورد ایران کارساز می دانند و عقیده دارند این سیاست اقتصاد ایران را به سراشیبی سقوط کشانده است و منتظر این هستند که ایران در نهایت دست خود را جلوی آمریکا بالا ببرد. این انتظار غرب و آمریکا ظاهرا با واقعیات موجود جور در نمی آید و ما شاهد این هستیم که ایران کماکان به حضور پررنگ و با صلابت خود ادامه داده و بر بحث مقاومت بر فشار های حداکثری تاکید دارد.
رضا میرطاهری؛ کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۲۴ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 14
کد خبر: ۵۰۵۳۵

آیا فشار حداکثری آمریکا در دور دوم ریاست جمهوری ترامپ بیشتر خواهد شد؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمتر از 5 ماه به انتخابات 2020 ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی مانده است، انتخاباتی که نه تنها سرنوشت این کشور برای چهارسال را مشخص تر می کند، بلکه برخی سازوکارهای سیاسی کشورهای دیگر جهان به آن بستگی خواهد داشت. باید دید در چهار سال آینده چه کسی دراتاق بیضی شکل کاخ سفید بر کرسی ریاست قرار می گیرد. خیلی ها براین باورند که با توجه به شرایط فعلی آمریکا، پیش بینی وضعیت آینده مشکل تر خواهد بود.

 

در همین باره کارشناس مسائل بین الملل براین باور است که: «تا قبل از بروز پدیده کرونا و اعتراضات گسترده بر علیه نژادپرستی شانس ترامپ برای تصدی مجدد این پست بسیار بالا بود اما بروز بحران هایی که ذکر شد باعث شد فاصله ترامپ و جو بایدن کاهش پیدا کند».

 

رضا میرطاهری کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر در پاسخ به این سوال، با توجه به اتفاقات اخیر در کشور آمریکا و کاهش میزان محبوبیت ترامپ آیا می توان گفت امکان انتخاب او برای دور دوم ریاست جمهوری سخت است گفت:این سوال بسیار سختی است. من یک روز قبل از انتخابات در شبکه خبر به همین سوال پاسخ دادم و گفتم طبق نظر سنجی ها کلینتون برنده است. البته وضعیت واقعا به همین صورت بود و خانم کلینتون سه و نیم میلیون رای بیشتر از ترامپ کسب کرد ولی متاسفانه تمام کارهای آمریکایی ها خلاف عرف بین المللی است و آرا الکترال تحلیل ها را وارونه از آب درآورد.

 

وی در ادامه این پرسش افزود: به رغم اینکه تا قبل از بروز پدیده کرونا و اعتراضات گسترده بر علیه نژادپرستی شانس ترامپ برای تصدی مجدد این پست بسیار بالا بود اما بروز بحران هایی که ذکر شد باعث شد فاصله ترامپ و جو بایدن کاهش پیدا کند و این مساله چشم انداز پیروزی ترامپ را با چالش بزرگ و پرسشی جدی روبرو کند.

 

میرطاهر تاکید کرد: ترامپ همواره تلاش می کرد کارنامه اقتصادی خود را به عنوان نقطه قوتی در مبارزات سیاسی مطرح کند ولی کرونا با تعطیلی بسیاری از مشاغل و بیکاری 40 میلیون آمریکایی و کند بودن روند بازیابی مشاغل موجب شده حزب دموکرات از این مساله به مثابه نقطه ضعفی برای حمله به ترامپ استفاده کنند و مدام در اظهارات خود بر بیکاری میلیون ها آمریکایی تاکید می کنند. ضمن اینکه هنوز شاهد ادامه داشتن اعتراضات سراسری در آمریکا بر ضد تبعیض نژادی و خشونت بر علیه سیاهپوستان هستیم. لذا این مسائل و تاثیرات آن باعث کاهش بی سابقه آرا ترامپ خواهد بود. از این رو امروز در آمریکا چشم انداز روشنی در خصوص انتخاب مجدد ترامپ وجود ندارد.

 

این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این پرسش، راه یابی مجدد ترامپ به کاخ سفید به رقیب او بستگی دارد به نظر می رسد آقای بایدن آنطور که باید و شاید نمی تواند از شرایط بوجود آمده به نفع دموکرات ها استفاده کند آیا بهتر نبود در این شرایط برنی سندرز در میدان رقابت ها حضور داشت؟ تاکید کرد: برنی سندرز نظریات تند چپگرایانه دارد و بسیاری از تحلیلگران آمریکایی او را یک سوسیالیست می شناختند اساساً شانسی برای راهیابی به رده نهایی انتخابات ندارد. جناح راست گرا و جناح میانه‌ رو در حزب دموکرات عامل بزرگی برای راه یابی سندرز به انتخابات 2020 بودند ولی جو بایدن از بدنه سنتی حزب است و سیاستمداری کهنه کار است. دیدگاه های او با نظر بدنه اصلی و سران حزب دموکرات هم خوانی بیشتری دارد لذا شاید بتوان گفت دموکرات ها در مبارزه با ترامپ انتخابی قابل توجه تر از آقای بایدن نداشتند.

 

وی درباره استراتژی ترامپ در قبال ایران بعد از راه یابی به کاخ سفید گفت: به نظر می رسد، سیاست ترامپ در قالب ایران تحت عنوان موضوع فشار حداکثری تعریف شده و در صورت انتخاب مجدد ترامپ پیش بینی این است که او این سیاست را با شدت بیشتری ادامه دهد این به برآوردی بر می گردد که مقامات دولت ترامپ در نظر دارند و این سیاست را در مورد ایران کارساز می دانند و عقیده دارند این سیاست اقتصاد ایران را به سراشیبی سقوط کشانده است و منتظر این هستند که ایران در نهایت دست خود را جلوی آمریکا بالا ببرد. این انتظار غرب و آمریکا ظاهرا با واقعیات موجود جور در نمی آید و ما شاهد این هستیم که ایران کماکان به حضور پررنگ و با صلابت خود ادامه داده و بر بحث مقاومت بر فشار های حداکثری تاکید دارد.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار