چرا واردات خودروهای کارکرده اجرا نمی‌شود!؟/ دادفر: هیچ‌کس هماهنگ نیست جهش توقف‌ناپذیر قیمت نفت/ هر بشکه نفت چند شد؟ قائم مقام وزیر صنعت:‌ تولید را با تصمیمات تنظیم بازار قربانی نکنید مصوبه حمایت از خریداران خودرو باطل شد / ماجرا چیست؟ بسته اینترنت چرا زود تمام می‌شود؟ بالاخره اپراتور‌ها توضیح دادند تغییر مهم در فیش حقوقی کارگران؛ جزییات معافیت حق اولاد و حق تاهل از مالیات جدیدترین قیمت میوه اعلام شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / دلار مرز ۱۹۰ هزار را رد می‌کند؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / طلا در آستانه صعودی دیگر + جدول اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص زمان پرداخت حقوق مرداد ماه ۱۴۰۵ بازنشستگان و مستمری بگیران واردات خودرو‌های کارکرده آزاد شد؛ سقف ۲۰ هزار دستگاه و شرط کلیدی ارز شرایط فروش مدیران خودرو ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | ثبت‌نام فونیکس F ۷ Pro e+ با تحویل ۳۰ روزه + قیمت قطعی آغاز واریز حقوق مرداد بازنشستگان تأمین اجتماعی از فردا + جدول زمان بندی حروف الفبا قیمت سکه پارسیان امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ | سقوط یا صعود؟ گزارش لحظه‌ای بازار قیمت بیت کوین امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵؛ تثبیت در کانال ۶۴ هزار دلاری آخرین قیمت دلار و یورو امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵؛ نوسان صعودی در بازار ارز | گزارش لحظه‌ای

خنثی سازی اثر تحریم ها با کریدور هند- روسیه-ایران

خنثی سازی اثر تحریم ها با کریدور هند- روسیه-ایران ایده ایجاد یک کریدور حمل و نقل بین هند و روسیه از طریق ایران در دهه 2000 میلادی مطرح شد و در آن زمان توافقنامه‌ای برای ایجاد یک مسیر حمل و نقل 7500 کیلومتری بین مسکو، تهران و دهلی نو امضا شد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۹ - ۲۸ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 18
کد خبر: ۵۱۱۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، موضوع ایجاد یک مسیر حمل و نقل ترکیبی بین روسیه و هند از طریق ایران به دهه 2000 میلادی و زمانی که توافقنامه ایجاد این مسیر 7500 کیلومتری بین سه کشور امضا شد، بازمی‌گردد.

این مسیر شامل خط دریایی، زمینی و ریلی بود که دسترسی هندی‌ها را حتی به بازارهای اروپایی فراهم می‌کرد.

اوایل ماه جاری عبدالرحیم کردی، مدیر سازمان منطقه آزاد تجاری چابهار،‌ با اشاره به مزایای استفاده از این مسیر حمل و نقل بین بمبئی، سن پترزبورگ و حتی هامبورگ از طریق بندر چابهار اشاره کرد و گفت این کریدور از بندر چابهار در جنوب شرق ایران به بندر انزلی در ساحل دریای خزر و سپس به منطقه آستارا خان روسیه و نهایتا به شمال اروپا خواهد رفت.

کردی گفت: حمل و نقل سریع و تقویت مناسبات ایران با کشورهای همسایه از جمله مزایای مهم اجرای این طرح است.

این مقام ایرانی مدعی شد استفاده از این کریدور مدت زمان حمل کالا از هند به روسیه را از 38 روز به کمتر از نصف کاهش داده و به 14 تا 16 روز خواهند رساند.

* مصری‌ها نگران کانال سوئز نیستند

جرج صفوات، مقام مصری و سخنگوی سازمان بهره‌برداری کانال سوئز، با اشاره به طرح ایران برای تبدیل شدن به یک کریدور اصلی سازمان حمل و نقل گفت این مسیر ترکیبی 7500 کیلومتری نخواهد توانست در زمینه انتقال کالا از هند به هامبورگ با کانال سوئز رقابت کند. چرا که از طریق این مسیر کالاها باید هم از دریا و هم جاده و ریلی حمل شوند.

وی مدعی شد مدت زمان رسیدن کشتی‌ها به هامبورگ 19 روز است اما از کریدور هند- ایران و روسیه بیش از 20 روز طول خواهد کشید.

با این حال اما محمد السعید ادریس، کارشناس امور ایران مؤسسه تحقیقات استراتژیک و سیاسی الاهرام مصر تاکید کرد هدف از اجرای پروژه کریدور هند- ایران و روسیه ضربه زدن به منافع مصر نیست بلکه این مسئله بر مبنای منافع خود ایران با توجه به تحریم‌های آمریکا دنبال می‌شود.

اوایل سال جاری شیشیر اوپادهیایا، کارشناس هندی در امور دفاعی و استراتژیک، تاکید کرده بود که بهره‌برداری از کریدور هند- ایران و روسیه که مدت‌هاست منتظر آن هستیم نه تنها به افزایش مبادلات بین این سه کشور منجر خواهد شد بلکه به خنثی شدن اثر تحریم‌ها علیه ایران نیز منتج می‌شود.

وی تاکید کرد این کریدور جدید مدت زمان رسیدن کالاها از هند به روسیه را 62 درصد کاهش داده و به مسکو و دهلی نو در تحقق چشم انداز رسیدن مبادلات دوجانبه به 30 میلیارد دلار تا سال 2025 کمک خواهد کرد.

*ایران قفل آسیای میانه را باز می‌کند

کارشناس هندی با اشاره به تلاش‌های اخیر مسکو برای امضای توافق تجارت آزاد بین هند و اتحادیه اقتصادی اوراسیایی، گفت فعال شدن کریدور هند- ایران و روسیه می‌تواند فرصت‌های زیادی را برای کشورهای حوزه آسیای میانه که از نظر دسترسی بسیار محدود هستند فراهم خواهد کرد.

انتظار می‌رود بهره‌برداری از این کریدور طی ماه‌های آینده آغاز شود و در همین مسیر توافقنامه‌ای هم بین شرکت راه‌آهن روسیه و شرکت حمل و نقل کانتینر هند درباره جزئیات انتقال کالا از هند به روسیه از طریق ایران امضا شده است.

پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری کامل این کریدور بین‌المللی موسوم به شمال به جنوب سالانه 20 تا 30 میلیون تن کالا از طریق آن جابجا شود.

یکی دیگر از ابعاد بلند پروازانه این پروژه ایجاد یک کانال 765 کیلومتری از سواحل ایران در دریای عمان به دریای خزر است که هزینه اجرای آن بین 6 تا 10 میلیارد دلار برآورد شده و همین امر باعث شده تا این بخش از پروژه فعلا کنار گذاشته شود.

 

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار