اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

قیمت مسکن در ۳۰ سال اخیر چند برابر شد؟

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به ۲۹۴ برابر شدن قیمت مسکن در ۳۰ سال اخیر، گفت: عرضه مسکن در هفت سال اخیر متناسب با تقاضای بازار مسکن نبوده است، بر اساس مطالعات صورت گرفته سالانه حداقل یک میلیون واحد مسکونی باید در کشور ساخته شود.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۱ - ۳۰ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 20
کد خبر: ۵۱۴۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، ابوالفضل نوروزی، کارشناس اقتصادی، در برنامه پایش که با موضوع «بررسی مالیات بر خانه های خالی» پخش شد، ادامه داد: بر اساس تعداد پروانه‌های صادر شده در ۶ سال گذشته، آمار ساخت مسکن در هر سال ۳۵۰ هزار واحد گزارش شده، که تقریبا پنج میلیون مسکن در این شش سال کمتر از نیاز ساخته شده است.

 

نوروزی افزود: بازار مسکن جولانگاه سوداگران است، طبق مطالعات انجام شده، از هر ۱۰ مسکن معامله شده، هفت معامله توسط سوداگران صورت گرفته است، به عنوان مثال ما در کشور افرادی داریم که در یکسال بیش از ۳۰۰ خرید و فروش مسکن داشته است.

 

کارشناس اقتصادی برنامه پایش گفت: معضل مسکن در سال‌های قبل از انقلاب هم بوده است و بعد از انقلاب نیز حل نشد، برای کنترل تقاضای سوداگری، باید مالیات‌های تنظیم‌گری مثل مالیات بر خانه‌های خالی، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر احتکار زمین و مالیات بر زمین‌های خالی ایجاد شود.

 

وی ادامه داد: موضوع مالیات بر زمین‌های خالی، مسئله‌ای است که کمتر مورد توجه قرار گرفته، بنابراین باید در حوزه زمین سیاست‌گذاری مناسبی داشته باشیم و زمین‌های خالی در خدمت تولید مسکن قرار گیرند، کلا زمین و مسکن در حال احتکار است، در حال حاضر دو و نیم میلیون مسکن خالی در کشور وجود دارد و باید با احتکارکنندگان برخورد کرد.

 

کارشناس مسکن با بیان اینکه عزمی برای برخورد با محتکرین نیست، گفت: در سال ۹۴ قانون اصلاح مالیات‌های مستقیم بیان می‌کند باید در شش ماه سامانه ملی املاک و اسکان شکل بگیرد و متناسب با آن از خانه‌های خالی مالیات گرفته شود، اما از سال ۹۴ تا ۹۸ هیچ اقدامی انجام نشد.

 

کارشناس مسکن کشور بیان کرد: در حال حاضر با حمایت وزیر راه و شهرسازی این سامانه طراحی شده، باید عزمی جدی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی شکل بگیرد و قانون نیز باید اصلاح شود تا مالیات بر خانه‌های خالی آن بازدارنگی را داشته باشد.

 

خانه خالی چقدر مالیات می‌خورد؟

نوروزی گفت: در قانونی که در حال حاضر در مجلس بررسی می‌شود روی نرخ موثر مالیات کار شده تا بتواند افراد را مجبور به عرضه خانه‌های خالی کنند، شیوه محاسبه مالیات نیز بر اساس ارزش ملک است، مشارکت مردم در شناسایی خانه‌های خالی نیز ابتکار قانون جدید است.

 

وی ادامه داد: همکاری بین دستگاهی نیز نکته دیگر قانون جدید است، از این طریق می‌توان خانه‌های خالی را آنلاین شناسایی کرد.

 

منبع:همشهری

ارسال نظر