به گزارش راهبرد معاصر ارزش صندوق etf دارا یکم امروز سه شنبه 31 تیر و در پایان معاملات بازار بورس کاهش رشد 7.23 درصدی را شاهد بود و قیمت هر واحد صندوق دارا یکم به 24 هزار و 700 هزار تومان رسید. بنابراین ارزش 200 واحد صندوق دارا یکم به 4 میلیون و 814 هزار تومان رسید. افت ارزش صندوق دارا یکم در حالی بود که ارزش این صندوق در دو روز پیاپی صعودی بود. حجم معاملات این صندوق در بازار معاملات 6 میلیون و 43 هزار واحد بود
بعد از عرضه واحد های صندوق واسطه گری مالی (دارا یکم) با عنوان ETF مالی قرار شده است مابقی سهام دولت که در ۵ شرکت بانک تجارت، بانک ملت، بانک صادرات، بیمه البرز و بیمه اتکایی امین قرار دارد به شکل ای تی اف تا آخر تیر ماه تا سقف ۵ میلیون تومان به مردم عرضه شود.
از فروش واحد های صندوق سرمایه گذاری یکم در مرحله اول ۵.۸ هزار میلیارد تومان از مردم دریافت شد که به طور مستقیم به خزانه دولت واریز شد. قرار بر این شده است که افراد با داشتن کد ملی تا سقف ۵ میلیون تومان از این واحد ها را با تخفیف دریافت کنند و کسانی که قبلا به میزان دو میلیون تومان از این واحد ها را خریداری کرده اند بتوانند تا ۳ میلیون تومان دیگر از این واحد های جدید صندوق واسطه گری مالی یکم را خریداری کنند.
معمار نژاد در پاسخ به این سوال که چرا دارا یکم در پرتفوی برخی نشان داده نمی شود گفت:
کسانی که از طریق درگاه بانکی خریداری کردهاند، به صورت دیفالت در کارگزاری همان بانک دیده میشود اما کسانی که از طریق کارگزاری و کد بورسی خود خرید کردهاند، میتوانند پرتفوی دارا یکم را ببینند.
معمار نژاد در پاسخ به این سوال که صندوق etf بعدی کی عرضه می شود گفت: واحدهای صندوق قابل معامله بورسی بعدی احتمالا در اواخر تیر یا اوایل مرداد ماه ارائه خواهد شد که بسته به این که کارهای اجرایی کدام ای تی اف زودتر انجام شود، یا ای تی اف پالایشی خواهد بود یا ای تی اف فلزی و خودرویی خواهد بود
عباس معمارنژاد در مورد این که بعد از عرضه واحدهای صندوق واسطه گری مالی یکم موسم به ETF مالی، بقیه سهام دولت چه شد، گفت: با فروش واحدهای صندوقهای سرمایه گذاری مالی یکم در مرحله اول ۵.۸ هزار میلیارد تومان پول از مردم جمعآوری شد که مستقیم به خزانه دولت واریز شد و برای بقیه واحدهای مانده صندوق واسطه گری مالی در حال بررسی هستیم که مابقی سهام دولت در ۵ شرکت (بانک تجارت، بانک ملت، بانک صادرات، بیمه البرز و بیمه اتکایی امین) را مجددا از طریق ای تی اف مالی تا آخر تیرماه جاری به مردم عرضه کنیم.
وی در مورد این که آیا مجوزهای لازم را گرفتهاید، گفت: مجوز قبلا گرفته شده است، فقط باید فرایند اجرایی آن تعریف شود که هر کس با داشتن کد ملی بتواند تا سقف ۵ میلیون تومان از واحدهای صندوق واسطهگری مالی یکم با تخفیف دریافت کند و کسانی که قبلا این واحدها را در سقف ۲ میلیون تومان خریدهاند، بتوانند تا ۳ میلیون تومان دیگر هم از واحدهای جدید صندوق واسطه گری مالی یکم خریداری کنند.
معمارنژاد با بیان این که تلاش میشود تا فرایند اجرایی عرضه واحدهای صندوق واسطه گری مالی تا پایان تیرماه انجام شود، گفت: دوباره خرید این واحدها از طریق درگاه بانکها و کارگزاری بورس امکانپذیر میشود.
وی ارزش باقیمانده صندوق واسطه گری مالی یکم را در حال حاضر ۲۵ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: با توجه به این که در عرضه قبلی واحدهای این صندوق هر واحد ۱۰ هزار تومانی که به مردم فروخته شد، اکنون به قیمت روز ۲۷ هزار تومان معامله میشود، گفت: رشد این سرمایه گذاری ۱۷۰ درصد بازده داشته و پیش بینی میشود مردم در خرید واحدهای این صندوق دوباره استقبال کنند.
وضعیت بازار سرمایه به گونه ای است که برای برخی تحلیلگران در مورد احتمال ریزش این بازار دغدغه هایی به وجود آمده است، با نوساناتی که در باراز ارز به وجود آمده است، اینکه بیشتر سهم های بازار سرمایه از ارزشمندی بالایی برخوردار باشند منطقی است، اما باید به این نکته توجه داشت که سرمایه گذران مخصوصا سهامدارانی که تازه وارد بازار بورس شده اند، حتما از مشاوره شرکت های مشاور سرمایه گذاری و یا یک شرکت سبدگردان استفاده کنند و با تکیه بر نظر کارشناسان حرفه ای اقدام به خرید سهم های بنیادی کنند. صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (صندوق های ETF) مورد مناسب و کم ریسک برای سرمایه گذاران به خصوص سهامداران تازه وارد میباشد اما ارزش بعضی از این صندوق های سرمایه گذاری مانند “دارا یکم” در حال حاضر گران تر از ارش ذاتی آن ها میباشد و به عبارتی دارای حباب است. توجه به این نکته لازم است که سرمایه گذاران هنگام معامله و خرید صندوق های ETF به ارزش NAV سهم توجه داشته باشند.
شاخص کل بورس بعد از پرش بیش از ۶۶ هزار پله ای، محدوده ۶۱۲ هزار واحدی را هم فتح کرد. رشد این بازار، نگرانی هایی ایجاد کرده و به نظر می رسد به منظور کاهش ریسک ریزش بازار سرمایه، افزایش عمق این بازار ضرورت دارد.
یکی از کارشناسان بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار سرمایه و دغدغه های برخی تحلیلگران در مورد احتمال ریزش این بازار بیان کرد: با نوسان اخیر نرخ ارز، ارزندگی بسیاری از سهم ها قابل توجیه است؛ ولی سرمایه گذاران مخصوصا سهامدارانی که به تازگی به جمع فعالان بازار سرمایه پیوسته اند، باید حتما از مشاوره شرکت های مشاور سرمایه گذاری و مدیریت دارایی معتبر استفاده کنند و ترجیحا اقدام به سرمایه گذاری مستقیم بر اساس سیگنال های کانال های غیر رسمی نشوند. واقعیت این است که بعضی سهم های بازار سرمایه از ارزندگی لازم برخوردار نیستند و سرمایه گذاران باید سعی کنند با تکیه بر نظر کارشناسان حرفه ای، اقدام به خرید سهم های بنیادی کنند. سرمایه گذاری از طریق صندوق های سرمایه گذاری اگرچه گزینه بسیار مناسب تری برای سهامداران کم تجربه محسوب می شود؛ اما برخی صندوق ها و ETF ها از جمله “دارایکم” گران تر از ارزش ذاتی آن صندوق معامله می شوند و سرمایه گذاران باید هنگام سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری، به ارزش NAV ابطال توجه داشته باشند. مثبت بودن یا صف خرید بودن یونیت های یک صندوق سرمایه گذاری، الزاما به معنای ارزندگی آن نخواهد بود.