واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

دولت درباره همکاری ۲۵ ساله تهران-پکن شفاف سازی کند

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، گفت: قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین یک رابطه استراتژیک دراز مدت و راهبردی، است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 July 23
کد خبر: ۵۱۸۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ شهریار حیدری نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سند همکاری راهبردی 25 ساله ایران و چین، گفت:با توجه به اینکه این قرار داد طولانی مدت است قاعدتا حساسیتهایی را به همراه دارد؛ دنیای امروز با گذشته متفاوت است و همه کشورها تلاش می کنند عمق روابط خود را با کشورهای دیگر به ویژه چین و روسیه گسترش دهند.

وی در همین راستا، افزود:ایران به دلیل مواضع ناحقی که کشورهای غربی در مجامع بین المللی اتخاذ کرده اند روابط خوبی با  آنها ندارد. ایران هم نمی تواند منتظر بماند و با کشورهای دیگر ارتباط بر قرار نکند.

 

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد:کشور چین هم همواره روابط منطقی در چارچوب قواعد بین المللی با کشور ما داشته و ما نیز متقابلا با حفظ منافع ملی همیشه با این کشورها رابطه بر قرار کرده ایم.

 

حیدری با بیان اینکه این سند 25 ساله یک قرار داد اقتصادی است و بر اساس آن منافع 2 دولت و 2 ملت تامین می شود، اظهار داشت:واقعیت های امروز جهان ما را به انعقاد چنین قراردادهایی مجاب می کند. عمق استراتژیک ایران به وسعت دنیاست، امروزه ما نیاز داریم که با هر کشوری که رابطه خصمانه با ما نداشته باشد، قرارداد داشته باشیم.

 

وی بیان داشت: برخی از کشورها مانند آمریکا از چنین قراردادهایی خشنود نیستند لذا زمانی که دشمن ما علیه این قرارداد موضع منفی میگیرد مشخص است که این قرارداد به نفع کشور ما و چین است.البته عده ای نسبت به این قرار داد موضع گیری دارند و عنوان می کنند که ابهاماتی وجود دارد که لازم است دولت در این باره شفاف سازی کند.

 

نماینده مردم قصر شیرین در مجلس افزود:وظیفه دولت این است که اگر این سند ، به معنی قرارداد بین 2 دولت است قاعدتا مجلس باید به آن ورود کند و اگر درحد شرکت هاست نیازی به مجلس نیست و پارلمان فقط نظارت می کند.

 

حیدری اظهار داشت:آنچه که بر اساس این سند بین جمهوری اسلامی ایران و چین اتفاق می افتد یک رابطه استراتژیک دراز مدت است و 25 سال حکایت از این دارد که ما در طول 25 سال یک رابطه منطقی و مستمر با این کشور خواهیم داشت.

 

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه بسیاری از کشورها قرارداد های طولانی مدت با هم دارند، گفت: ما باید با کشورهای قدرتمند و برخی از کشورهای همسایه ارتباط داشته باشیم و رابطه منطقی خود را با حفظ مواضع ملی و تامین منافع ملی با کشورهای دیگر، گسترش دهیم.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار