به گزارش راهبرد معاصر سلطان قبر در تهران که خرید و فروش قبر در امزاده ها و سایر نقاط تهران در انحصار اوست توسط مدیر آستان شیخ صدوق سانه ای شد. حجتالاسلام سیدعلی علامه گفته روز اولی که به این آستان امده متوجه شده است از سال ها قبل متولی دفن اموات آقایی به نام (س.ح.ا) است که در نزدیکی ابن بابویه مغاز دارد. بر اساس بررسی های او هیچ کدام از فعالیت های این فرد شفاف نبوده و به همین دلیل مقابل اقدامات او ایستاده اند
حجتالاسلام سیدعلی علامه، مدیر آستان شیخ صدوق و آرامستان ابن بابویه گفته است : هیچکس نیز جرئت نمیکرد این فرد را بیرون کند. به ما میگفتند که اگر این فرد را بیرون کنید، شما به عنوان یک مسئول باید پاسخگوی جنازههایی که بر روی زمین مانده است باشید. بنده نیز در جواب آنها اعلام کردم فرض را بر این بگذارید که اگر امروز این فرد مانند سایر افرادی که دفن میکند و همه انسانها، جان خود را از دست بدهد و فوت کند، چه باید کرد؟ آیا این آستان و قبرستان بدون مسئول خواهد ماند؟ سپس با ارائه سند و مدرک آنها را توجیه کردم و حق مردم را در این زمینه پایمال نکردم.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ری امروز در واکنش به خبر سلطان قبر گفته است : هویت شخص هنوز مشخص نشده، اما طبق تحقیقات فعلی، نام خانوادگی این فرد «امیری» است؛ ضمن آنکه باید توجه داشت که این گونه افراد با نامهای گوناگون اقدام به چنین فعالیتهایی میکنند
غلامرضا نوفرستی در رابطه با ماجرای فرد معروف به «سلطان قبر» و اخراج وی از اداره اوقاف شهرستان ری اظهار کرد: پس از انعکاس خبر سلطان «فروش قبر» در رسانه ها، از ادارات مربوطه اقدام به استعلام کردیم، اما به دلیل نبود شاکی در این مورد، تاکنون پرونده قضایی برای این موضوع تشکیل نشده است. استعلام برای شناسایی هویت فرد خاطی در خصوص خرید و فروش قبر انجام شده و مردم نیز برای شکایت باید به دادسرا مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه شاکیان باید به دادگستری مراجعه کنند تا پرونده قضایی تشکیل شود، افزود: با توجه به اظهارات رئیس اداره اوقاف شهرستان ری در خصوص اخراج فرد خاطی، باید مدت فعالیت این شخص، میزان مبالغ دریافتی و تمام جزئیات مشخص شود.
دادستان شهرستان ری ادامه داد: استعلامات لازم در خصوص شناسایی هویت، فعالیت و سمت این شخص از ادارات مربوطه انجام شده، اما بخش مهم این پرونده مربوط به شکایت شاکیان است که میزان مبالغ پرداختی را اعلام کنند تا تحقیقات به صورت جدی و با دقت انجام شود.
نوفرستی تصریح کرد: هویت شخص هنوز مشخص نشده، اما طبق تحقیقات فعلی، نام خانوادگی این فرد «امیری» است؛ ضمن آنکه باید توجه داشت که این گونه افراد با نامهای گوناگون اقدام به چنین فعالیتهایی میکنند، لذا همکاری مردم در این موضوع بسیار قابل اهمیت خواهد بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از مردم درخواست میکنیم که اگر در خصوص فرد خاطی که تحت این عناوین برای فروش قبر در مکانهای اعلام شده اقدام به دریافت مبالغی را داشته به دادستانی ری اعلام کنند.
آنها یک مافیای بزرگ فروش قبر را تشکیل داده بودند که بعدها متوجه آن شدیم. زمانی که این گروه مافیایی متوجه موضوع شدند که از لحاظ قانونی حرفی برای گفتن ندارند و فهمیدند که دیگر نمیتوانند روبهروی ما بایستند و ایستادگی در مقابل ما تبعات قانونی برای آنها دارد، شروع به توطئه کردند. اقدامات بسیاری کردند که بنده از این سمت برکنار شوم، حتی با خرید برخی خبرنگارنماها، خبرهای کذب و جعلی را در فضای مجازی نسبت به بنده و اقداماتم منتشر کردند که ما از این خبرنگار هم شکایت کردیم. این خبرنگار خودش را منتسب به آقای محسنی اژهای و خواهرزاده ایشان معرفی کرده بود. بعد از آن خود آقای اژهای در تماس تلفنی با بنده اعلام کردند که این فرد هیچ نسبتی با بنده و خانوادهام ندارد و ایشان هم از این فرد شکایت کرد. این خبرنگارنما در حادثه آتشسوزی ابنبابویه نیز حضور داشت و جالب اینجاست زمانی که این آتش شروع شده بود، همانجا بود و تا خاموش شدن آتش به صورت کامل با گوشی خود فیلمبرداری کرده بود.
ماجرای آتشسوزی از آنجایی آغاز شد که آستان چند ماه تعطیل بود؛ این در حالی بود که زمان تعطیلی بارانهای فراوانی بارید و همین امر موجب شد تا علفهای هرز در کنار قبرها رشد قابل توجهی پیدا کنند. خادمها نیز به دلیل وسعت بسیار قبرستان فرصت رسیدگی به تمامی بخشهای قبرستان را نداشتند و از یک سمت شروع به پاکسازی و قطع علفهای هرز کرده بودند. نزدیک به ۷۰ درصد از علفهای هرز هرس شده بود و فقط در قسمتی از مقبره تختی و حاشیههای آن هنوز پاکسازی کامل انجام نشده بود. در این زمان آرامستان با دستور سازمان اوقاف بازگشایی شد. در این بین فردی آتشی را بر روی این علفها میاندازد و آتش شروع به شعله کشیدن میکند؛ اما اتفاق جالب اینجاست که همزمان با شروع این آتش فرد خبرنگارنمایی که از آن شکایت کردیم شروع به فیلمبرداری از شعلههای آتش کرده و آن را در فضای مجازی با خبرهای کذب منتشر میکند. دقیقاً در زمانی که آتش شروع به شعلهور شدن میکند از پشت پنجرهها تمامی صحنه را فیلمبرداری میکند و حتی این احتمال میرود که این فرد خبرنگارنما با فردی که آتش را بر پاکرده هماهنگ بوده است.
بله، این گروه مافیایی همچنان به فعالیتهای خودشان ادامه میدهند و بسیاری از خبرنگارنماها و رسانهها را با پول تحریک کردهاند و جریانسازی برعلیه اقدامات انجام شده در این مکان راه انداختهاند. آنها، چون متوجه شدند از لحاظ قانونی نمیتوانند هیچ هجمهای به فعالیتها و اقدامات ما داشته باشند، تصمیم گرفتند از لحاظ روحی و روانی در قالب فضای مجازی و فشارهای رسانهای این کار را انجام دهند. آرزویشان این است که ما از اینجا برویم تا فردا دوباره با مدیر بعدی برگردند و کارهای خودشان را از سر گیرند.
البته در دورههای مدیریت قبلی نیز پیگیریهایی درباره اقدامات این فرد و گروه مافیاییاش انجام شد، اما زورشان به تنهایی نمیرسید و شاید مشغلهشان زیاد بود. اما بنده تمام قد در مقابل این قضیه ایستادهام. سایر دوستان و مدیرانی که قبل از بنده در این مکان حضور داشتند نیز اقدامات زیادی را در این خصوص انجام دادند اما این فرد امروز با سرمایه هنگفتی که از فروش قبر به دست آورده است در تلاش است که جریانسازیهای مختلف را بر ضد اقدامات بنده انجام دهند. حتی از خارج از کشور نیز برای خانوادههایی که تمایل داشتند امواتشان را در خاک وطن دفن کنند با پولهای هنگفت و دریافت دلار به کشور میآورد و در این مکان با کمترین هزینه دفن میکرد. در حال حاضر این فرد در بهشت زهرا(س) و حرم حضرت عبدالعظیم(ع) هماهنگیهایی را انجام میدهد، اما پرونده این فرد در بقاع شهرری بسته شده است.
حتی قبلاً در اینجا برای کندن قبر تا پنج میلیون تومان از افراد متمول به صورت کمک زوری دریافت میکرد. آن هم در شرایطی که خانواده متوفی آرامش روحی و روانی مناسبی نداشتند و فقط منتظر بودند که میت خود را دفن کنند. آنها در این شرایط به نوعی جیب خانوادههای متوفی را میزدن
از گذشته یادمان است که میگفتند بدترین کار مردهخوری است؛ بنده نمیدانستم که مردهخوری به چه معناست، تا اینکه اینجا آمدم و دیدم که مردهخوری وجود دارد. در حالی که ما باید به خانوادههای متوفی کمک کنیم و آرامش روحی و روانی انتقال دهیم و در حد توان دستگیر آنها باشیم، متأسفانه با حضور این گروه مافیایی بار بیشتری بر دوش آنها گذاشته بودیم و خانوادهها در شرایط بسیار بدی قرار گرفته بودند. بعد از دفن اموات خانوادهها متوجه میشدند که چه بار مالی سنگینی برای این موضوع متحمل شدهاند که قانوناً نیز نباید آن را پرداخت میکردند.