به گزارش راهبرد معاصر؛ صبح امروز در دومین روز از مرحله پایانی رزمایش پیامبر اعظم 14، نیروی هوافضای سپاه دستاوردهای جدید خود در حوزه های موشکی، پهپادی، عملیات هوایی و ضد راداری را به نمایش گذاشت.
یکی از مهمترین اقدامات نیروی هوافضای سپاه در این مرحله از رزمایش، هدف قرار دادن یک سایت راداری شبیه سازی شده سامانه پدافندی ضد موشکی «تاد» آمریکایی است.
سال 1393 نیز سپاه پاسداران یک سایت راداری شبیه سازی شده از سامانه پدافندی پاتریوت را توسط موشک ضد رادار هرمز از فاصله 250 کیلومتری با موفقیت مورد هدف قرار داد. در این تمرین، هرمز – 1 توانست کانتینری به طول تنها 6 متر که یک رادار بر روی آن نصب شده بود را منهدم کند.
انهدام سایت راداری شبیه سازی شده پاتریوت توسط موشک ضد رادار هرمز
اما حالا سپاه سراغ دیگر سامانه ضد موشکی آمریکایی ها یعنی سامانه تاد رفته و یک سایت راداری شبیه سازی شده این سامانه را توسط موشک های بالستیک ضد رادار خود با موفقیت مورد هدف قرار داده است.
البته تاکنون اطلاعات دقیقی از موشک مورد استفاده در این رزمایش منتشر نشده است.
سامانه پدافند ضد موشک بالستیک تاد یکی از قدرتمندترین سامانه های پدافند ضد موشکی آمریکایی است که در سال های اخیر تعدادی از این سامانه در برخی پایگاه های منطقه ای آمریکا مانند الظفره امارات مستقر شده است.
بنا بر ادعای خود آمریکایی ها هدف از این اقدام، دفاع از پایگاه های آمریکایی در برابر حملات احتمالی موشکی ایران عنوان شده است.
طراحی سامانه تاد از سال 1992 و بنا به سفارش ارتش آمریکا توسط شرکت لاکهید مارتین شروع شد و نهایتا در سال 2008 این سامانه رسما وارد ارتش آمریکا شد تا تست های خود را پشت سر بگذارد.
از سال 2008 تا سال 2013 این سامانه تست های متعددی را پشت سر گذاشت و توانست مجوز ورود به نیروی هوایی آمریکا را کسب کند.
تاد در حقیقت یک سامانه پدافند ضد موشکی برد بلند است که می تواند با اهداف در برد200 و ارتفاع 150 کیلومتری درگیری شود.
سیستم دفاع ضد موشکی "تاد" تلفیقی از 5 بخش "لانچر (سکوی پرتاب یا پرتابگر موشک بالستیک)"، "رادار"، "سیستم کنترل آتش" ، "سامانهها و ، واحدهای ارتباطی و موشک است که به طور مشخص سیستم "تاد" را حمایت میکنند.
این سامانه از یک رادار آرایه فازی فعال یاند ایکس به نام رادار AN/TPY-2 بهره می برد که توانایی کشف اهداف از فاصله 1000 کیلومتری را دارد. این رادار بزرگترین رادار زمین پایه جهان نیز محسوب میشود.
علاوه بر این سامانه، تاد از یک واحد پشتیبانی با نام BM/C31 نیز بهره می برد که به این سامانه توان به اشتراک گذاشتن اطلاعا با سایر نیروها و یا سامانه های پدافندی را می دهد.
این واحد پشتیبانی از سه بخش شامل، پایگاه عملیات تاکتیکی، پایگاه عملیات پرتاب و مجموعه پشتیبانی سامانه تشکیل شده که این سه واحد با آرایش های مختلف عملکذدهای های متفاوتی ارائه می دهند.
خوروی پرتابگر این سامانه از یک لانچر 8 فروندی موشک، ژنراتور برق و سیستم های الکترونیکی تشکیل شده است که در مدت زمان کمتر از 30 دقیقه می تواند آماده عملیات شده و در همین مدت زمان نیز دوباره بارگذاری شود. هر گردان آتشبار سامانه تاد معمولا از 6 خودروی پرتابگر تشکیل می شود.
لانچر پرتاب موشک سامانه تاد
موشک این سمانه نیز یک موشک با موتور تک مرحله ای سوخت جامد است که مجهز به موتور با نازل کنترل رانش بوده که سرعت آن را به 8.2 ماخ می رساند. این موشک6 متر طول، 37 سانت قطر و 900 کیلوگرم وزن دارد و به یک سرجنگی با انرژی جنبشی مجهز است.
منبع: تسنیم