افزایش تورم گوشت تا مرز صد در صد !-راهبرد معاصر

افزایش تورم گوشت تا مرز صد در صد !

در ماه گذشته و در جریان افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار اثر تورمی آن قابل ملاحظه بوده است؛ به طوری که تورم در گروه گوشت از ۹۰ درصد گذشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 February 23
کد خبر: ۵۳۲۲

به گزارش راهبرد معاصر ، در حدود یک ماه گذشته شدت افزایش قیمت در گوشت مشهود بود و حتی از ۱۰۰ هزار تومان در هر کیلو عبور کرد. در این شرایط اثر تورمی آن نیز قابل ملاحظه بوده و مرکز آمار به صراحت اعلام کرده است در گروه گوشت (گوشت گوسفند، گاو، ماهی و گوشت مرغ) بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل در مقایسه با سایر خوراکی‌ها اتفاق افتاده است، البته در کنار گوشت گروه سبزیجات نیز افزایش زیادی داشته است.

 

آمارهای رسمی از این حکایت دارد که تورم نقطه به نقطه (تغییر شاخص در بهمن‌ماه سال جاری نسبت به همین ماه در سال گذشته) در گروه گوشت قرمز و سفید به ۹۲.۴ درصد رسیده و تورم ۱۲ ماهه در این بخش حدود ۴۰ درصد بوده است. همچنین تورم نقطه به نقطه در گوشت قرمز و گوشت ماهیان ۹۲.۷ و تورم سالانه تا مرز ۴۰ درصد بود. از سوی دیگر در گروه ماهی‌ها و صدف‌داران نیز تورم ۹۰ درصدی نقطه به نقطه و بیش از ۴۰ درصدی سالانه قابل توجه است.

 

بر این اساس خانوارهای ایرانی در بهمن‌ماه سال جاری حدود ۹۰ درصد بیشتر از همین ماه در سال گذشته برای خرید گروه گوشت‌ها هزینه کرده‌اند.

 

در سایر گروه‌های خوراکی نیز تورم عمدتاً رو به رشد بوده به طوری که در نان و غلات ۲۸.۱ درصد، سبزیجات ۷۲.۹، دخانیات ۱۳۶.۳ «مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها» ۲۳.۳، حمل و نقل ۴۲.۵، مبلمان و لوازم خانگی ۷۴ و در ارتباطات ۳۶ درصد تورم اعلام شده است.

 

اما در مجموع در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها تورم نقطه به نقطه ۴۲.۳ گزارش شده است. این در حالی است که طبق گزارش مرکز آمار تورم سالانه در بهمن‌ماه به بیش از ۲۳ درصد رسیده که حدود سه درصد در مقایسه با دی‌ماه افزایش دارد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده