به گزارش راهبرد معاصر قیمت طلا در بازار امروز جمعه ۱۷ مرداد ۹۹ روز گذشته در آخرین روز کاری بازار طلا و ارز، براساس اعلام اتحادیه طلا و جواهر در بازار تهران سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در قیمت ۱۱ میلیون ۵۲۰ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با قیمت ۱۱ میلیون ۱۰۰ هزار تومان معامله شد.
هر قطعه نیم سکه بهار آزادی پنج میلیون ۶۵۰ هزار تومان، ربع سکه هم با ۳۰ هزار تومان افزایش نسبت به روز گذشته سه میلیون ۲۵۰ هزار تومان قیمت خورد.
هر گرم طلای ۱۸ عیار هم یک میلیون و ۱۲۶ هزار تومان ارزش گذاری شد، ضمن آنکه در بازارهای جهانی نیز هر اونس طلا ۲۰۴۸ دلار قیمت خورد.
قیمت طلا در معاملات روز جمعه بازار جهانی تحت تاثیر تشدید وضعیت شیوع ویروس کرونا و خسارات اقتصادی سنگین ناشی از آن که تقاضا برای خرید این فلز ارزشمند را تقویت کرد، به رکورد بالای جدیدی صعود کرد.
بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با ۰.۳ درصد افزایش، به ۲۰۶۹ دلار و ۷۸ سنت رسید در حالی که ابتدای معاملات تا مرز ۲۰۷۲ دلار پیش رفته بود. بهای معاملات این بازار از ابتدای هفته جاری تاکنون ۴.۷ درصد رشد کرده که نهمین رشد هفتگی متوالی محسوب می شود.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۶ درصد افزایش، به ۲۰۸۱ دلار و ۶۰ سنت رسید.
نقره هم به روند صعودی چشمگیر خود ادامه داد و بهای هر اونس این فلز با ۳.۱ درصد افزایش، به ۲۹ دلار و ۸۴ سنت رسید. بهای نقره از ابتدای هفته جاری تاکنون حدود ۱۹ درصد افزایش داشته که بزرگترین افزایش هفتگی از سال ۱۹۸۷ تاکنون به شمار می رود.
به گفته وارن پاترسون، تحلیلگر شرکت آی ان جی، اگرچه روند صعودی قیمتها ممکن است آهسته شود اما قطع به یقین احتمال افزایش بیشتر قیمتها در کوتاه مدت و تا پایان سال وجود دارد.
افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا، به امیدها برای بهبود اقتصادی سریع لطمه زده و دلار را تحت فشارهای کاهشی قرار داده است. این ارز به سوی هفتمین کاهش هفتگی متوالی پیش می رود.
به گفته جان شارما، اقتصاددان بانک ملی استرالیا، قیمت طلا احتمالا در کوتاه مدت در حدود ۲۰۲۰ تا ۲۰۸۰ دلار در نوسان خواهد بود. عامل کلیدی تاثیرگذار، وضعیت شیوع ویروس کرونا و هر گونه پیشرفت در ساخت واکسن آن خواهد بود.
بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا در پایین ترین حد پنج ماه گذشته قرار گرفت و جذابیت سرمایه گذاری در طلا که دارایی بدون بازدهی است را دو چندان کرد.
بر اساس گزارش رویترز، بازار منتظر انتشار آمار اشتغال ماهانه آمریکا است. انتظار می رود این آمار نشان دهد اقتصاد آمریکا در ژوییه ۱.۵۸ میلیون شغل در مقایسه با ۴.۸ میلیون شغل در ماه ژوئن ایجاد کرده است.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۲.۱ درصد افزایش، به ۹۷۶ دلار و ۷۲ سنت رسید. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۶ درصد افزایش، ۲۲۰۸ دلار و ۸۲ سنت معامله شد.
بورس آمریکا
در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۶۱ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۳۷۳.۶۳ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۶۷ درصد افزایش تا سطح ۳۳۴۹.۰۴ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۰۱ درصد صعود در سطح ۱۱ هزار و ۱۱۱.۱۹ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه خود در اتحادیه اروپا از تصمیم بروکسل برای نشان دادن انعطاف بیشتر در حل و فصل مساله برگزیت خبر داده است. با وجود گذشت حدود شش ماه از خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا، دو طرف هنوز بر سر چگونگی روابط خود در آینده به توافق نرسیده اند و این مساله برای هر دو طرف در شرایطی که اقتصاد آن ها در وضعیت خوبی قرار ندارد، چندان مساعد نیست.
بانک مرکزی انگلیس در گزارشی اعلام کرده است شرایط اقتصادی این کشور در نتیجه شیو ع کرونا وخیم تر از چیزی است که پیشتر تصور می شد. طبق پیش بینی بانک مرکزی انگلیس، اقتصاد این کشور در سه ماهه دوم امسال احتمالا ۲۳ درصد کوچک شده است و انتظار می رود برای مجموع سال ۲۰۲۰، پنجمین اقتصاد بزرگ جهان ۹.۵ درصد کوچک شود اما با بهبود تدریجی وضعیت شاخص های کلان، رشد اقتصادی برای سال آینده ۹ درصد و برای سال ۲۰۲۲ نیز ۳.۵ درصد پیش بینی شده است.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۲۷ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۰۲۶.۹۴ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۰.۵۴ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۵۹۱.۶۸ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۰.۹۸ درصدی در سطح ۴۸۸۵.۱۳ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۱۶ درصد پایین رفت و به ۶۹۵۷.۹۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۴۳ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۴۱۸.۱۵ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۶۹ درصد ایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۹۳۰.۵۸ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افت ۰.۳ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۷۶۲.۷۶ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۶۸ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۰۴۲.۱۹ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمتها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۵ درصد کاهش به ۴۱.۹۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۴۲ درصدی به ازای ۴۵.۰۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۷۱ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۲۰۶۱.۴۰ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۶.۴۸ درصدی به ازای ۲۸.۷۴ دلار مبادله شد.