دارا دوم و دارا سوم مانند دارا یکم سودده خواهد بود؟-راهبرد معاصر

دارا دوم و دارا سوم مانند دارا یکم سودده خواهد بود؟

صندوق دارا دوم در اولین چهارشنبه شهریور توسط دولت عرضه خواهد شد اما سوال بسیاری این است که آیا این صندوق همانند صندوق دارا یکم سوده خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۴ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 16
کد خبر: ۵۵۱۲۲

به گزارش راهبرد معاصر صندوق دارا دوم همانند دارا اول به زودی عرضه خواهد شد اگرچه وقفه ای در عرضه ان صورت گرفت اما به گفته وزیر اقتصاد صندوق دارا دوم در هفته اول شهریور عرضه می شود. این صندوق شامل سهام  دولت در 5 پالایشگاه است که قرار است که به دستور وزیر نفت قرار شده است شرکت پالایش و پخش این صندوق را ایجاد کند.  اما آیا خرید دارا دوم و دارا یوم سوده خواهد بود؟

فرزان راعی کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال خرید دارا دوم را توصیه کرده اما خرید دارا سوم را پیشنهاد نکرده است.

راعی گفته  از آنجا که قیمت نفت رو به افزایش است  و از آنجا که دارا دوم شامل سهام پالایشگاهی است به مردم توصیه می شود که سهام این صندوق را خریداری کنند اما از آنجا که دارا سوم شامل سهام شرکت های خودرویی و فلزات است خرید آن را توصیه نمی کند. دلیل آن هم این است که شرکت های خودروسازی در حال حاضر زیان ده هستند و از آنجا رانت بین بازار آزاد و کارخانه وجود دارد قیمت کارخانه ای محصولات افزایش نخواهد یافت و طبیعتا این موضوع بر قیمت سهام  نیز تاثیرگذار خواهد بود.

 

صندوق دارا دوم

راعی همچنین گفته: طبق قانون هر زمان خودروساز دچار ضرر و زیان شود دولت باید تاوان ضرر آن را بدهد و با توجه به کسری بودجه دولت، دولت توان پرداخت چنین ضرری را ندارد.

آنطور که گفته شده قرار است دارا سوم در دی یا بهمن ماه عرضه شود که تا آن زمان کامودیتی ها نیز رشد خوبی را شاهد خواهند بود و دیگر جذابیتی در صندوق ای تی اف نخواهند داشت. مگر اینکه خریداران صندوق دارا سوم، روی حاشیه سود ۳۰ درصدی این صندوق حساب باز کنند و انتظار نداشته باشند مانند دارا یکم سود ۱۰۰ درصد به دست آورند.

دارا دوم سودآوری دارا یکم را خواهد داشت؟

امیرحسین بنی‌صدر، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ ورود به صندوق‌های سرمایه گذاری را سودمند توصیف کرد و گفت: با توجه به بازدهی دارا یکم و جذابیتی که داشت دارا دوم هم با استقبال روبرو خواهد شد.

وی افزود: در کل به افراد تازه واردی که اطلاعات کافی از بورس ندارند، خرید ETF و صندوق‌های سرمایه گذاری پیشنهاد می‌شود. وضعیت کلی بورس رو به بالاست و با توجه به اینکه صندوق‌ها مجموعه‌ای از سهام همین بازار بورس هستند سودآوری خواهند داشت.

 

بنی صدر با بیان اینکه ممکن است دارا دوم رشد دارا یکم را نداشته باشد، اظهار کرد: در مجموع، اما خرید دارا دوم سودآور خواهد بود چرا که روند کلی بازار با توجه به جذابیت‌های بورس و ورود پی در پی نقدینگی همچنان می‌تواند ETF ‌ها را به سود برساند.

 

سودآوری صندوق دارا دوم

ETF ها چه اثری بر بازار سرمایه خواهند گذاشت؟

 

بنی صدر درباره اثر عرضه صندوق‌های سرمایه گذاری در بازار سرمایه گفت: در کل هر استراتژی و سیاستی که باعث شود عرضه در بازار بیشتر شود برای کلیت بازار خوب است. این باعث می‌شود تا آن توازنی که انتظار می‌رود در بازار ایجاد شود زودتر صورت پذیرد.

 

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: به دلیل تبلیغات گسترده و جذابیتی که بازار بورس پیدا کرده است، تقاضا هر روز بیشتر می‌شود و افراد بیشتری تمایل به سرمایه گذاری پیدا می‌کنند. این به دلیل ریسک کمتر و البته شفافیت بیشتر در این بازار است.

 

وی یادآور شد: اما اگر عمق بخشی به همراه عرضه بیشتر صورت گیرد بازار به توازن بیشتری خواهد رسید و صف خرید‌های طولانی و قفل شدن سهم‌ها را کمتر شاهد خواهیم بود.

 

سوددهی دارا دوم

سهامدارانی که به سود‌های بالا بدعادت شده‌اند

بنی صدر همچنین گفت: متاسفانه خیلی از افرادی که تازه وارد شدند و داعیه کارشناسی و خبرگی در بازار را دارند افرادی هستند که در زمان خوب بازار و در همین یکی دو سال وارد شده اند.

 

وی افزود: واقعیت این است که حتی قدیمی‌های بازار هم تجربه این حجم از نقدینگی در بازار سرمایه را ندارند. از سال ۹۵ تا ۹۶ حجم نقدینگی بازار به صورت روزانه چیزی در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان بود که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد آن هم معاملات بلوکی بود که بین شرکت‌ها انجام می‌شود.

 

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بنابراین بازدهی‌های فعلی در بازار سرمایه تا حدی سهامداران را بدعادت می‌کند. در جمع‌ها می‌شنویم که سهامداران جدید انتظاران دارند که بازار سرمایه ماهانه به آن‌ها درصد سود بالایی بدهد و سود‌های ۱۰۰ درصد به بالا در سال برایشان عادی است در صورتی که واقعیت این نیست. زمانی که بازار به تعادل برسد و مانند سایر بازار‌ها با همان درصد سود معقول مقداری بیشتر از سودآوری بانک خواهد شد.

دارا دوم و دارا سوم مانند دارا یکم سودده خواهد بود؟

 

دارا دوم چه زمانی عرضه می شود؟

فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد از حل مشکلات پیش روی تاسیس صندوق دارادوم خبر داد و گفت: در اولین چهارشنبه شهریور (۵ شهریورماه) در هفته دولت نسبت به عرضه صندوق دارادوم اقدام خواهد شد.

وی گفت:در راستای عرضه دارای دوم با وزارت نفت و بیژن زنگنه هماهنگی‌های لازم را انجام داده ایم که انشالله در هفته دولت عرضه آن صورت می‌گیرد.

 

 

وی افزود: در اولین چهارشنبه شهریور ماه مصادف با هفته دولت، دارا دوم معرفی و در بازار بورس عرضه می‌شود همچنین تمام هم وطنان با ارائه کارت ملی می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

 

وزیر اقتصاد و دارایی بیان کرد: ارزش دارا دوم برای هر سرمایه گذار نسبت به دارا اول ۳ میلیون تومان بیشتر است و به ۵ میلیون تومان رسیده است که این نکته بسیار حائز اهمیت است.

 

دژپسند ادامه داد: دارا دوم مزایای بسیار زیادی دارد که با نزدیک شدن به زمان عرضه آن در بورس، تمام آن‌ها برای مردم مورد بررسی قرار می‌گیرند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده