به گزارش راهبرد معاصر، برپایی مراسم پیاده روی اربعین حسینی امسال با شیوع کرونا همچنان در هالهای از ابهام است، چرا که نه تنها طرف عراقی به عنوان میزبان برپایی مراسم اربعین، بلکه حتی مسؤولان کشورمان نیز هنوز تصمیمی درباره پیادهروی اربعین اخذ نکردهاند.
این امر در حالی است که امروز جلسه رؤوسای کمیتههای ستاد مرکزی اربعین در وزارت کشور برگزار شد و قرار بود کمیتهها نظرات خود برای برپایی این حماسه را اعلام کرده و تصمیمگیری از سوی ستاد اربعین درباره وضعیت این حماسه عظیم اتخاذ شود.
اما آنطور که به نظر میرسد همچنان تصمیم نهایی از سوی ستاد مرکزی اربعین که با هماهنگی با ستاد ملی کرونا اتخاذ خواهد شد، صورت نگرفته و قرار است در جلسه بعدی با بررسی بیشتر وضعیت عراق و ایران، این تصمیم نهایی و اعلام شود.
با وجود عدم اعلام رسمی وضعیت اربعین امسال به دلیل شیوع کرونا، کمیتههای مختلف برای اربعین امسال سناریوهایی را در نظر گرفتند تا با آمادگی به استقبال اربعین ۹۹ بروند.
یکی از کمیتههای اربعین، کمیته اسکان، تغذیه و مشارکتهای مردمی است که با سه سناریوی برپایی اربعین همچون سالهای گذشته، برپایی اربعین با محدودیت و فقط برای شهروندان عراقی و همچنین عدم برپایی مراسم اربعین اقدام به برنامهریزی کرده است.
به گفته یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان، تغذیه و مشارکتهای مردمی ما برنامههای خود برای اربعین امسال را در ستاد مرکزی اربعین اعلام کردیم و با توجه به شرایط پیشرو، آماده خدمت به عاشقان حسینی در ایران و عراق هستیم و با برنامهریزی انجام شده برای هر شرایطی خود را آماده خدمت به زوار اربعین و موکبهای عراقی و حتی مردم کشورمان کردهایم.
بر همین اساس، کمیته مشارکتهای مردمی ستاد مرکزی اربعین در صورت برپایی اربعین همچون سالهای گذشته، از موکبها ثبتنام به عمل آورده و جانمایی موکبهای متقاضی را مشخص کرده است تا در صورت برپایی اربعین با حضور حداکثری، امکانات لازم از تغذیه و اسکان گرفته و حتی وسایل بهداشتی را در اختیار زائران حسینی قرار دهد.
یکی دیگر از احتمالات اربعین امسال، اعمال محدودیت در برپایی این مراسم است و به نظر میرسد با توجه به بسته بودن مرزها و شیوع کرونا در منطقه، امکان حضور زائران خارجی در مراسم اربعین مهیا نشود و اربعین امسال فقط با حضور شهروندان عراقی صورت گیرد. برای این احتمال نیز کمیته اسکان، تغذیه و مشارکتهای مردمی، پیشنهادی مبنی بر کمک به موکبهای عراقی را در نظر گرفته است.
علاوه بر این، عاشقان حسینی و متولیان موکبها میتوانند هزینههای خدمت به زوار در مراسم اربعین امسال را به دلیل شرایط کرونا به بازسازی اعتاب مقدسه عراق و حتی زیرساختهای کمک به زائران اربعین که توسط این ستاد در حال انجام است، بپردازند.
به گفته محمد جلال مأب، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات امسال در صورت عدم برپایی اربعین برای ایرانیان، میتواند فرصت معنوی برای نشان دادن ارادت به آستان اهل بیت (ع) باشد. بر همین اساس، فهرستی از موارد زیرساختی ضروری مانند کارخانه یخسازی، بستهبندی آب شرب، سردخانههای نگهداری و بستهبندی غذا و سرویسهای بهداشتی، در حال تهیه است که توصیه میکنیم خیران و موکبهای ایرانی در کنار کمک به بازسازی عتبات، در زمینه تهیه این اقلام نیز مشارکت کنند.
کمیته اسکان، تغذیه و مشارکتهای مردمی زیرنظر ستاد بازسازی عتبات فعالیت میکند که احداث صحن حضرت زهرا (س) در جوار حرم علوی و صحن حضرت زینب (س) در جوار حرم امام حسین (ع) از بزرگترین طرحهای توسعه اعتاب مقدسه توسط این ستاد است.
فارس